Kpetrov, аз съм в Испания, боли ме и за американците и за руснаците. Естествено, че и американците не го пропускам, говорим си за всичките ужаси на Виетнамската война, за режисираните от ЦРУ преврати в страни като Гуатемала и Иран и т.н. А, иначе американците едно им признавам, насаждат им от малки, че са номер едно и си живеят в САЩ, защото искрено го вярват, вкл. елитите им. Докато руснаците в момента водят активна пропаганда, че в Русия се живее по-добре от на Запад и Путин лично говори как руснаците трябвало да учат и живеят в Русия, но междувременно неговите дъщери не са там. А, къде е личният пример? Само си спомни, че синът и внуците на Хрушчов са американски граждани и че дъщерята на Сталин Светлана Алилуева е емигрирала в САЩ и е живяла там няколко години, Людмила Живкова учила в Оксфорд, Огнян Дойнов и фамилия са избрали Виена за свой дом. А, на тези точно родителите са проглушили ушите на руснаците и българите колко е лоша Америка как вольно диша човек в СССР.

Представи си какъв резил би било Челси Клинтън или Джеб Буш да имигрират в Москва.

А, от нашите известни комунисти-русофили май само Бисер Киров се оказа честен и искрен, защото ако не друго поне живее в Москва.
Ivan1007, ти си интелигентен човек, очевидно, не обиждай колегите. Те всяват колорит в дискуцията. А, и agent Ozo, като военен е бил обработен идеологически. Трудно му е на човека да си смени възгледите на стари години. Но, все пак ми е симпатичен, един от малкото умни русофили с леви възгледи, които съм виждал виртуално или лично. Kpetrov ми се струва даже с балансирани позиции, виж казва си човекът, че и руснаците и американците не са света вода ненапита.
Но, ако се върнем на една от любимите теми на agent Ozo за лузърите, искам да кажа, че от това, което виждам терминът се употребява най-вече във финансов смисъл, че човек не е постигнал нищо в материален план. Аз примерно в България работех като улав в една частна школа като учител по английски език за 270 лв. на месец преди 15 години, когато напуснах страната. Ако през 2010 г. напуснех Канада и се върнех в България на същото място в тази школа и в моите очи щях да съм лузър, защото съм се върнал пак на нулата, в изходно положение. Но, когато напуснеш една страна и работа да идеш на по-добра позиция и заплата, плюс по-добър климат това за мен си е прогрес, аз лично се чувствам като победител.

Друг е въпросът, че аз не искам да квалифицирам хората като лузъри, защото дори един човек да се е върнал в България от Канада, той е взел нещо от Канада, било по-добър английски или френски език, било начален капитал или международен опит, които могат да му помогнат да започне по-добра работа, бизнес и т.н. По-скоро са ми смешни подобни хора, когато започнат да се цепят, че в България стандартът на живот бил по-добър от този в Канада.
Жоро, извинявай, разводнихме ти темата. Но, ти кажи, какво мислят хората в твоя кръг? Трябва ли да приема България еврото скоро или не?