Работа в строителството.

Купувам-Продавам.Обяви за работа. Квартири.
pumpy

Re: Работа в строителството.

Мнение от pumpy »

И BTW аз спирам до тук. Обадих се където не ме питаха, не искам да разводнявам ничия тема, ще запазя съображенията по въпроса за себе си. Успех :handshake:
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

pumpy написа:Има малка разлика обаче:
- ходя си по улицата, падам и си вадя едното око - оставам безработен до живот и мизерствам; (аз лично имам застраховка инвалидност, но колко хора, които за готови да работят на черно имат такава)
- работя нъкъде и си вадя едното око - съдя този, който ме е неал и той ми плаща до живот за да не мизерствам;
Това е една малка идея и най-вероятно няма да се случи на никого в този живот, но съществува като възможност. И най-вероятно аз съм невероятно черноглед, но откакто имам бизнес и нося отговорност гледам на нещата по различен начин. Да не говорим, че доста често чувам от пациенти, че видиш ли ти плащали Бентлито, паркирано отпред, та знам ли какво им се върти в главата и на тях и на работниците ми ?
Има голяма разлика обаче:
1. Човека не наема работник, а си търси помощник...
2. За това е на черно, защото никъде няма да има нищо черно на бяло за пред съда...
3. Каква вина има майстора, че ти си си извадил окото?! Едно нещо или го можеш или не.... А и когато работиш нещо, само ти си носиш отговорността за трудовите злополуки. Никой не е виновен, че се е случило нещото, освен, ако пряко няма отношение, като ти е дал счупен, износен или с една дума рисков инструмент.
4.Ти не само, ако си извадиш окото ще съдиш някого до дупка, ами даже и да си счупиш нокатя, за да ти плаща някой до живот, за да не мизерстваш.
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
IFF

Мнение от IFF »

ivalin написа:
pumpy написа:Има малка разлика обаче:
- ходя си по улицата, падам и си вадя едното око - оставам безработен до живот и мизерствам; (аз лично имам застраховка инвалидност, но колко хора, които за готови да работят на черно имат такава)
- работя нъкъде и си вадя едното око - съдя този, който ме е неал и той ми плаща до живот за да не мизерствам;
Това е една малка идея и най-вероятно няма да се случи на никого в този живот, но съществува като възможност. И най-вероятно аз съм невероятно черноглед, но откакто имам бизнес и нося отговорност гледам на нещата по различен начин. Да не говорим, че доста често чувам от пациенти, че видиш ли ти плащали Бентлито, паркирано отпред, та знам ли какво им се върти в главата и на тях и на работниците ми ?
Има голяма разлика обаче:
1. Човека не наема работник, а си търси помощник...
2. За това е на черно, защото никъде няма да има нищо черно на бяло за пред съда...
3. Каква вина има майстора, че ти си си извадил окото?! Едно нещо или го можеш или не.... А и когато работиш нещо, само ти си носиш отговорността за трудовите злополуки. Никой не е виновен, че се е случило нещото, освен, ако пряко няма отношение, като ти е дал счупен, износен или с една дума рисков инструмент.
4.Ти не само, ако си извадиш окото ще съдиш някого до дупка, ами даже и да си счупиш нокатя, за да ти плаща някой до живот, за да не мизерстваш.
1. Ако има заплащане, това си е наемане на работник.
2. Много лесно ще излезе пред съда, затова се викат свидетели и т.н.
3. Има вина, защото има един курс по безопасност, като го изкараш ти дават една карта, и преди да го наеме трябва да я изиска.
4. Всеки ще съди, не само пумпалов.
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

IFF написа:1. Ако има заплащане, това си е наемане на работник.
3. Има вина, защото има един курс по безопасност, като го изкараш ти дават една карта, и преди да го наеме трябва да я изиска.
Ти явно въобще не включваш... :fubar: Кой е луд да плаща на черно пред свидетели...?! Карти - марти, курсове и тем подобни тука въобще не въжат, това е само когато се подписват документи... Абе какво се правиш на луд ще кажеш, че падаш от Луната...?! :doh:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Аз не случайно упоменах двете служби, ама то - де го чукаш, де се пука!
Хипотетичен пример: Поправят двамцата терасата, обаче съседът е нервен, щото не е спал през нощта и не понася чукането. Той няма да дойде да прави забележка, вярвай ми! Обажда се директно на инспектор, а онзи долита със скоростта на светлината, щото това им е работата - да вгорчават на хората живота. Така си и изкарват заплатите междувпрочем. В заден двор, където е терасата (предполагам) се влиза безпроблемно без разрешение. Това местните го много могат. Е, излавя ги по бели гащи, докато коват и лопат. Ще ми е интересно какво обяснение би дал? Аз си строя къщата, а той ми помага без пари. Да, ама не! Според тукашните закони имаш право на помощник ( за без пари) само от фамилията ти. Освен, ако в съда не докаже, че той му е брат, примерно. Или по-лошо...някой "братовчед" от форума недоволен от заплащането под масата не го натопи, че нито онзи му е брат, нито пък той самият братовчед...И цялата работа е кьорфишек...Уха! Не съм сеирджия, ама работата отива натам. :D
Недай си боже и наранени да има, не ми се мисли! Дори и да се правят такива работи, не се тръби по форуми! Това исках да кажа, но не мога да си съпернича с нечии образУвания, простете! ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
pumpy

Мнение от pumpy »

ivalin написа:
Ти явно въобще не включваш... :fubar: Кой е луд да плаща на черно пред свидетели...?! Карти - марти, курсове и тем подобни тука въобще не въжат, това е само когато се подписват документи... Абе какво се правиш на луд ще кажеш, че падаш от Луната...?! :doh:

Сега разбирам от къде идва цялата работа: Преди месец/месец и нещо в един хотел на морето бяха затрупани и убити 4 души - и до ден днешен няма нито един обвинен, да не говорим затровен, под съд или каквото и да е. Хората "работили" на черно за по 5 лева, срутил им се хотела на главата, никой от поръчителите, администрацията и контролните органи ни знае, ни чул, ни видял, ни платил, исобщо едно НИЩО - човешкия живот не струва пукната пара.
Когато и в канадско стане така свиркайте да се изнасям някъде другаде, а пък ако и в щатско стане така, съвсем ще го закъсам - ще трябва да имигрирам за трети път в този си живот.....
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ivalin написа: Ти явно въобще не включваш... :fubar: Кой е луд да плаща на черно пред свидетели...?! Карти - марти, курсове и тем подобни тука въобще не въжат, това е само когато се подписват документи... Абе какво се правиш на луд ще кажеш, че падаш от Луната...?! :doh:
Ивалине, я пак ми обясни, че не разбрах! Оная работа, що беше кьорфишек, бе? Прекалено следваше закона ли? :lol:
Ама аз да те открехна нещо като следствие на горният ми пример. Ако инспекторът те излови по "бели гащи", че "помагаш" без лиценз ти тресва глоба минимум 2К за това на теб персонално и на онзи, на когото "помагаш". А обжалвай го и се бори с държавата! Да не говорим, че можеш да си имаш неприятности от друго естество, ако си на социал.
Държавата е единственият кредитор, който си получава своето, дори и от социално слабите. На никого не го пожелавам, ама такава е реалността. Така че добре си опичайте акъла при такива кешови авантюри! ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ivalin написа: Ти явно въобще не включваш... :fubar: Кой е луд да плаща на черно пред свидетели...?! Карти - марти, курсове и тем подобни тука въобще не въжат, това е само когато се подписват документи... Абе какво се правиш на луд ще кажеш, че падаш от Луната...?! :doh:
Ивалине, я пак ми обясни, че не разбрах! Оная работа, що беше кьорфишек, бе? Прекалено следваше закона ли? :lol:
Ама аз да те открехна нещо като следствие на горният ми пример. Ако инспекторът те излови по "бели гащи", че "помагаш" без лиценз ти тресва глоба минимум 2К за това на теб персонално и на онзи, на когото "помагаш". А обжалвай го и се бори с държавата! Да не говорим, че можеш да си имаш неприятности от друго естество, ако си на социал.
Държавата е единственият кредитор, който си получава своето, дори и от социално слабите. На никого не го пожелавам, ама такава е реалността. Така че добре си опичайте акъла при такива кешови авантюри! ;)
IFF

Мнение от IFF »

ivalin написа:
Съглсен съм че е масово явление да се работи на черно в строителството и без разрешителни, ама ако стане инцидент нещата много зарубяват. Представяш ли си оня консиерж от форума, дето бъзикаше на немателите из контактите да го претрепе тока, жена му ще ги съди до дупка.
Chanliev
Обратна връзка:

Мнение от Chanliev »

Тук хора на социал няма забъркани, нито са на издръжка на бюрото по труда, аз мразя да ползвам тези услуги, ако исках да съм на CSST имах поне пет възможности до сега, само ударите в главата можеше да се самоизпратя на CSST до живот или пълното ми схващане на гърба без да мога да заспя. Предимството да плащаш на ръка, че си намираш човек за работа по-бързо. Не мога да си обесня, защо в главите на българите се раждат само апокалиптични картини, че след всяко действие се случва нещо ужасно лошо или нередно? Аз не познавам българин дето да не разбира от строителство, дори сестра ми е строителен инженер. Не съм имал намерение да обеснявам, че за да се занимаваш с нещо трябва да имаш поглед върху пазара, преценка за потенциалните клиенти, не е толкова просто да изсипеш една торба пари на асоциацията на строителите в Кебек на правителството за многото регистрации и разрешителни и след това да разбереш, че не си заслужава, но кибици винаги се намират. Принципа ми е да виждам само хубавите неща които ще се случат, а не да си представям, че ще ме връхлети цунами, след като си купя къща.
Живей както желаеш, но не пречи.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Chanliev написа: Аз не познавам българин дето да не разбира от строителство, дори сестра ми е строителен инженер.
Защо не я поканиш на гости? Хем ще види Монреал, хем ще ти оправи пасиото. :tmi:
Chanliev написа:Та въпроса е, има ли сдружения по интереси в Канада или всички сме индивидуалисти?
Предлагам модераторите на форума да открият Клубове по интереси и професионални направления за Кебек, не за друго, ами да си помагаме.
Ето, виждаш ли като ти казвах, че ние сме от индивидуалистите, пардон кибиците, които спазваме закона, ти не вярваше! ;)
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Bistra написа:Ето, виждаш ли като ти казвах, че ние сме от индивидуалистите, пардон кибиците, които спазваме закона, ти не вярваше! ;)
Кои сте тези "ВИЕ", кои сме "ние"?! И ти се пишеш на Божа Кравичка, ама и ти го газиш закона, когато и където ти падне, а после викаш: "Дръще крадеца"! :doh:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Тц, не позна! Нищо не газя. А, ако това ми го кажеш без доказателство очи в очи, такова дело за клевета ще ти спретна, че всичките спестявания за отрова за мишки няма да ти стигнат да си изплатиш цървулете, дето ще ти взема. :rofl: :D
tonny

Мнение от tonny »

Пази боже... :D
Chanliev
Обратна връзка:

Мнение от Chanliev »

Кибика е човек дето дава пояснения, ъкъл и мнения без някой да му ги е искал, седи гледа и докато другите работят, изсипва словосъчетания. Нямах никакви въпроси, но получих много разеснения, пояснения, поучения, нравоочения и т.н. А сега имам въпрос има ли кибици в форума?
Живей както желаеш, но не пречи.
Публикувай отговор