Да започна с това, че в предходен пост обърках датата на събранието, за което се извинявам. Събранието се проведе на 23 (не на 16) февруари 2014. Виж в червено отговорите на въпросите на Бистра.
Bistra написа:mama mia написа:4о4и, тук пишещите не искат отговори, те искат интрига, която да подгрее злобата и да прати поредната тема в небитието. Те не вярват, те знаят. Така че, не си губи време и нерви да даваш обяснения, от които никой, повярвай ми, не се интересува.
Чакай, бе! Каква злоба, какви 5 лева? На мен лично ми е интересно какъв е проблемът?
Аз плащам 120$ на година, но умишлено ги изпращам като дарение, не като членски внос, защото не искам да бъда замесвана в такива разпри.
Всяка година, обаче горе-долу около Великден църквата става обект на внимание, та затова и се чудя, какво не е наред?
– Причината не е Великден, не сa и постите! Има си съвсем прозаичина причина и тя е че, финансовата година на църквата приключва на 31-ви януари. През месец февруари се провежда Годишното-Отчетно Събрание. Представя се свършеното за последните 12 месеца и се избира ново Настоятелство.
След това има около месец на “разказ-преразказ“ и всякакви интерпретации на въпросното събрание, и някъде към средата на април се започва със теми във форума и отворени писма. И така е всяка година, докато не си седнем на ........трапезите по Великден.
Досега какво разбрах като страничен наблюдател:
1. Хората ходели в църквата само за да си чакат децата. Следователно само училището привличало посетители...Оттам си и помислих, че може да има проблем около училището. Г-ца Кримон скокна и го защити. ОК!
– Всеки е добре дошъл да намери това което търси. Трябва да се прави разлика между Храма, училището и залата за обществените събития. Да, една сграда е, и едни хора ходят в Храма за литургията, други ходят за неделното училище в класните стаи, трети ходят за енорийското кафе в приземния етаж...и трите дейности са в неделя, и трите дейности си имат техните проблеми, но си имат съответните отговорни лица за да ги решават.
2. Един друг г-н Диман в другата тема говореше за бивш настоятел - певец в хора, който разчиствал сметки.
.– това на събранието на 23 февруари 2014 не е засягано като тема на обществено обсъждане. Няма да коментирам клюки.
3. Една друга Мадам пък намеси дъщерята на енориашка...Шашнахте ме направо!
Няма да коментирам клюки.
4. Озо пък ще го назначим за ревизор на разходите. Ми така де, трябва му военна дисциплина на тоз храм!
– Вече има назначени цели трима ревизори за 2014. За съжаление не можем да го назначим за тази година, а и прозирам “лек проблем“ със закръгляването, защото според него: 7 522.51 + 47 133.65 + 2 451.79 + 4 520.00 е равно на около $50 К - добрата новина е, че е “закръглявал“ разходи, а не приходи.
Ми, не му трябва на Храма военна дисциплина- трябват му енориаши и настоятели, обичащи своята Църква/Вяра и България.
5. От анонимното писмо разбрахме за роднинска връзка между някои от енориашите-настоятели. Аз лично не виждам особен проблем в това.
Не, в Настоятелството няма роднини. Но има предпоставка за конфликт на интереси, която е между Надзорен Съвет и Настоятелство и за нея ще четеш в коментарите на “Отвореното писмо“
Та накрая...Кой е най-кривият, та трябва да му застанем пред портата да викаме "Оставка!" ? Изяснете проблема, моля!
– Накрая, изобщо не ме интересува кой е по-по-най. Като се поогледаме един-друг, май ще трябва да търсим “правия“. Проблемът е: Смесват се ябълки и картофи, сготвят се на турлю-гювеч с повечко подправки от пишман готвачи. Има едно-две верни неща и за останалите десет подозрения се изказват окончателни и крайни мнения без да са подплатени със солидни, актуални аргументи и доказателства.