Ами аз не се гордея с кирилицата, Барбуков, или с това че Валя Балканска летяла из космоса. И съответно, не само че не ме е срам, а въобще не ми пука, че тези са нашенци.krimon написа:ей, след такива новини да се чуди човек дали да се гордее или да се срамува![]()
BG Fraudsters arrested in Quebec!!!!
Re: BG Fraudsters arrested in Quebec!!!!
Машините в тая зала от видеото едва ли са били хакнати. Но пък съм виждал десетки машини (АТМ) без никакъв проблем с достъпа и не достатъчно осветени през нощта...Bistra написа:. В залата за автоматичните гишета има поне 2 камери.
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Хахахаа ценно!!!crusader написа:
Понеже един колега ми знае "ориджина" и ми вика вчера сутрин:
Той: - Четох в пресата, че хванали 4 ма българи да крадат от банкомати
Аз: И какво ?
Той: Ми не е добре.
Аз: Ми не е, и кво от това ?
Той: Ми българи са
Аз: Ти чувал ли си за мотористката банда Hells Angels ?
Той: Да
Аз: Ми не е добре
Той: Защо ?
Аз: Защото са кебекари
Нямаше какво повече да каже.

Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Браво! Аз обикновено държа тона "ми, да, ние сме нация от престъпници и мошеници". Резултата е мигане на парцали и не повтаряне на въпроса.crusader написа: Понеже един колега ми знае "ориджина" и ми вика вчера сутрин:
Бий за да те уважават

Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
ето как протича подобен разговор в моята службаcrusader написа: Понеже един колега ми знае "ориджина" и ми вика вчера сутрин:
Понеже един колега ми знае "ориджина" и ми вика вчера сутрин:
Аз: а, искаш ли да хванат пети за побой над колега!
grozdan написа:Бий за да те уважават
тъй Гроздьо! ако некой дойде да ми говори така, значи очевидно идва специално за да ме предизвиква и да се пробва с мен. повече от ясно е, търси пробойни в характера ми. За първа издънка едно "случайно" "препъване" и блъскане у стената може да отмаа, със културно "сори" де... да няма после, той ме асолтна.
леко, не се нервирайте, че ще остареете бързо.
Аз бих ги затапил так:
- Ти знаеш ли кой е президента на Бразилия?
- Ми не.
- Знам, знам че не знаеш, Дилма Русев е.
- И кво
- Ми от българин са е пръкнала
- И кво
- Ми нема квебекуански корен....
:):)
- Ти знаеш ли кой е президента на Бразилия?
- Ми не.
- Знам, знам че не знаеш, Дилма Русев е.
- И кво
- Ми от българин са е пръкнала
- И кво
- Ми нема квебекуански корен....

Много са ви странни колегите, моите прекрасно ми знаят "ориджина", но никой не е коментирал крадците.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Ха, ха ,ха и при мен изкоментираха, но на шега, а аз им викам мен за сега не са ме потърсили. Няма да се налага да делим, явно!

Напълно съм съгласен! Не знам с какви хора работите, но или са 100% работническа класа или явно не ви уважават особено ако си позволяват такива коментари във ваше присъствие. Аз лично, с моето възпитание, не мога дори да си представя да кажа на колега "хванаха крадци и те като теб от Свалбард".IRA написа:Много са ви странни колегите, моите прекрасно ми знаят "ориджина", но никой не е коментирал крадците.
леко, не се нервирайте, че ще остареете бързо.
- Bistra
- Напуснал форума
Не работят. Стоят в къщи на социал и си фантазират как ги дискриминират кебекарите.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Ми с хора, които обичат да се шегуват с чуство за хумор и т.н. Лафим си и за сериозни неща, но на мен лично ми е гот, че не бачкам със сухари дето знаят само "как си", "надявам се че всичко е ок" и тем подобни.Chomsky написа:Напълно съм съгласен! Не знам с какви хора работите, но или са 100% работническа класа или явно не ви уважават особено ако си позволяват такива коментари във ваше присъствие. Аз лично, с моето възпитание, не мога дори да си представя да кажа на колега "хванаха крадци и те като теб от Свалбард".IRA написа:Много са ви странни колегите, моите прекрасно ми знаят "ориджина", но никой не е коментирал крадците.
Мен сега са ме подхванали само с габровски шеги и вицове!

Само да вметна, че кебекари почти нямаме.

Спипаха нашенци източили 1 млн. евро от чужди онлайн банкови сметки
Измами с онлайн банкиране в международен мащаб са разкрили органите на реда в Русе. Щетите са за над 1 млн. евро, а засегнатите са стотици от целия свят. Дейността не е само на български граждани. Към настоящия момент са задържани 2 жени и 6 мъже с обвинения за пране на пари, предаде ruse.topnovini.bg.
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, директорът на ОДМВР гл. инспектор Георги Великов и окръжният прокурор Огнян Басарболиев, следователите от Окръжна следствена служба при Окръжна прокуратура - Русе Вярка Дудева и Бижо Бижев разясниха измамната схема.
Светлозар Лазаров сподели, че този случай се касае за група, действала в съучастие. „През 2012 година са заведени първите преписки в „Икономическа полиция" - Русе. Впоследствие е уведомена и Окръжна прокуратура - Русе, образувано е досъдебно производство. През 2013 г. в ОД МВР са открити 2 разработки за подпомагане на процесуално-следствените действия. Става дума за структура, която е създавала интернет страница, наподобяваща в голяма степен реална страница на банкови институции, чужди банки основно, и хакерите са поддържали заблуждението на титулярите на разплащателни сметки, използващи активното си онлайн банкиране. На практика парите впоследствие са насочвани към Република България по предварително открити сметки на физически и юридически лица и впоследствие са изтегляни и реализирани", разкри още Лазаров.
Той добави, че на 28 март тази година е проведена операция за пресичане на престъпната дейност. „Осъществени са обиски, претърсвания и изземвания на 36 адреса. Задържани са 5 лица. На практика лицата може да се каже, че са част от трансграничната организирана престъпност, тъй като има широка по мащаб дейност и в чужбина и на територията на Република България. Поради тази причина са присъединени преписки от Варна, Разград и Велико Търново", каза още главният секретар на МВР.
Огнян Басарболиев потвърди, че се касае за сложна престъпна дейност, извършена на територията на много държави. „Има 8 лица, привлечени като обвиняеми - 2 са жени, 6 са мъже. По отношение на 2 от лицата, двама мъже, в неделя е разглеждано съдербно производство, по което Русенският окръжен съд е взел мярка за неотклонение „задържане под стража". По едно от лицата в неделя е взета мярка за неотклонение „домашен арест". Прокуратурата ще иска и за това лице „задържане под стража". Производството пред Апелативния съд във Велико Търново по взетите мерки ще е в четвъртък, 10 април", заяви Бараболиев.
Той уточни, че извършваните преводи са в размер от 1 000 до 250 000 евро. Не всички пари обаче са били изтеглени, тъй като в част от случаите банките са се усетили, че се касае за неправомерни транзакции. „Лицата са привлечени като обвиняеми в пране на пари в особено големи размери. При акцията през почивните дни в Русе участваха като служители на МВР, така и такива на ДАНС и всичко беше организирано от следователите от следствения отдел в Русе", каза още Басарболиев. Досъдебното производство се очаква да приключи през октомври. По него предстоят множество действия в чужбина, свързани с установяването на лицата, които са вършили компютърните измами и тези, които са получавали парите.
„Към настоящия момент доказателства сочат, че по-скоро се касае за крайни получатели - чужди граждани. Българите са били само част от една група", заключи Басарболиев.
Вярка Дудева също даде висока оценка на съвместната организация с ОД МВР. Съставени са 8 основни и още толкова резервни екипи, ръководени от следователи с множество полицейски служители, експерти и специалисти по сигурността и в областта на компютърните технологии. Освен претърсването на адресите има иззети и 5 автомобила, за които се предполага, че са закупени със средства от постъпилите преводи. „Иззети са множество веществени доказателства. Мобилни телефони, SIM-карти, т. нар. „токени", дебитни карти на различни лица, множество ппреносими компютри, таблети, флаш памети и др. видове устройства. Продължаваме следствените действия. Освен на територията на гр. Русе, съдействие ни оказаха служители на ОД на МВР във Варна, като едновременно с претърсванията в Русе, се извършваха и такива във Варна", сподели Дудева.
Огнян Басарболиев допълни, че щетите на банките са за над 1 млн. евро. Цялата сума тепърва се уточнява, а засегнатите са от Европа, Австралия и САЩ
Измами с онлайн банкиране в международен мащаб са разкрили органите на реда в Русе. Щетите са за над 1 млн. евро, а засегнатите са стотици от целия свят. Дейността не е само на български граждани. Към настоящия момент са задържани 2 жени и 6 мъже с обвинения за пране на пари, предаде ruse.topnovini.bg.
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, директорът на ОДМВР гл. инспектор Георги Великов и окръжният прокурор Огнян Басарболиев, следователите от Окръжна следствена служба при Окръжна прокуратура - Русе Вярка Дудева и Бижо Бижев разясниха измамната схема.
Светлозар Лазаров сподели, че този случай се касае за група, действала в съучастие. „През 2012 година са заведени първите преписки в „Икономическа полиция" - Русе. Впоследствие е уведомена и Окръжна прокуратура - Русе, образувано е досъдебно производство. През 2013 г. в ОД МВР са открити 2 разработки за подпомагане на процесуално-следствените действия. Става дума за структура, която е създавала интернет страница, наподобяваща в голяма степен реална страница на банкови институции, чужди банки основно, и хакерите са поддържали заблуждението на титулярите на разплащателни сметки, използващи активното си онлайн банкиране. На практика парите впоследствие са насочвани към Република България по предварително открити сметки на физически и юридически лица и впоследствие са изтегляни и реализирани", разкри още Лазаров.
Той добави, че на 28 март тази година е проведена операция за пресичане на престъпната дейност. „Осъществени са обиски, претърсвания и изземвания на 36 адреса. Задържани са 5 лица. На практика лицата може да се каже, че са част от трансграничната организирана престъпност, тъй като има широка по мащаб дейност и в чужбина и на територията на Република България. Поради тази причина са присъединени преписки от Варна, Разград и Велико Търново", каза още главният секретар на МВР.
Огнян Басарболиев потвърди, че се касае за сложна престъпна дейност, извършена на територията на много държави. „Има 8 лица, привлечени като обвиняеми - 2 са жени, 6 са мъже. По отношение на 2 от лицата, двама мъже, в неделя е разглеждано съдербно производство, по което Русенският окръжен съд е взел мярка за неотклонение „задържане под стража". По едно от лицата в неделя е взета мярка за неотклонение „домашен арест". Прокуратурата ще иска и за това лице „задържане под стража". Производството пред Апелативния съд във Велико Търново по взетите мерки ще е в четвъртък, 10 април", заяви Бараболиев.
Той уточни, че извършваните преводи са в размер от 1 000 до 250 000 евро. Не всички пари обаче са били изтеглени, тъй като в част от случаите банките са се усетили, че се касае за неправомерни транзакции. „Лицата са привлечени като обвиняеми в пране на пари в особено големи размери. При акцията през почивните дни в Русе участваха като служители на МВР, така и такива на ДАНС и всичко беше организирано от следователите от следствения отдел в Русе", каза още Басарболиев. Досъдебното производство се очаква да приключи през октомври. По него предстоят множество действия в чужбина, свързани с установяването на лицата, които са вършили компютърните измами и тези, които са получавали парите.
„Към настоящия момент доказателства сочат, че по-скоро се касае за крайни получатели - чужди граждани. Българите са били само част от една група", заключи Басарболиев.
Вярка Дудева също даде висока оценка на съвместната организация с ОД МВР. Съставени са 8 основни и още толкова резервни екипи, ръководени от следователи с множество полицейски служители, експерти и специалисти по сигурността и в областта на компютърните технологии. Освен претърсването на адресите има иззети и 5 автомобила, за които се предполага, че са закупени със средства от постъпилите преводи. „Иззети са множество веществени доказателства. Мобилни телефони, SIM-карти, т. нар. „токени", дебитни карти на различни лица, множество ппреносими компютри, таблети, флаш памети и др. видове устройства. Продължаваме следствените действия. Освен на територията на гр. Русе, съдействие ни оказаха служители на ОД на МВР във Варна, като едновременно с претърсванията в Русе, се извършваха и такива във Варна", сподели Дудева.
Огнян Басарболиев допълни, че щетите на банките са за над 1 млн. евро. Цялата сума тепърва се уточнява, а засегнатите са от Европа, Австралия и САЩ
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев