ПП. Това е батето с най-новия си профил.

Става въпрос за чужденец, който иска да придобие българско гражданство и да живее в България - прочетох, че трябва да се откаже от канадското си гражданство, защото не можело да бъде с двойно тук. Може и да греша относно това - както казах в първия си пост, не съм наясно с тези неща и тепърва се сблъсквам с тях.На мен пък не ми стана ясно кой и защо трябва да се отказва от каквото и да било, при условие, че нито Канада, нито България имат подобни изисквания.
Българско гражданство по натурализация се взима много по-трудно от канадското такова (лично мнение)
Първата стъпка вече е в ход, точно така възнамеряваме да направим. Но при положение, че процедурите отнемат по 2 години и има толкова много неща да се проучат и направят, не виждам нищо лошо да започнем това проучване от сега. Естествено, че от срещата ни на живо ще решим дали да продължим нататък, но предпочитам да взема това решение, когато знам какви очаквания да имам и колко работа ни чака.Черносферке,
Отначало си мислих че си некой трол и се ебаваш с нас, но като гледам последното ти мнение май на сериозно ги говориш тези неща..
Първо: Нищо против виртуалната връзка. Много хора имат (а някои сме и имали) такива но преди да тръгнете да се жените що човека не дойде в БГ та да се видите.. Като толкова се обичате, покани го на гости, щом родителите ти го одобряват нека да се запознае и с тях. Пък ако и той толкова те обича колкото твърдиш ти направо да идва.. Това би трябвало да е първата стъпка, без нея нищо друго не може да се планира.
Ето това за снимките ми е полезно, благодаря ти. А за запознанството, по-добре ли е да излъжем и да съчиним друга история? Все пак общуваме от една година и знаем един за друг абсолютно всичко, а това трудно ще се случи, ако сме се запознали миналата седмица да речем...Говориш за отказване от Канадско граждансто.. Тези глупости не можах да ги разбера от къде ги изрови та, за това продължавам нататък.. (и ги оставям без коментар)
Ако се ожените в БГ, направете снимки от сватба, от меден месец, снимки с роднини щот ще ви трябват. (емиграцията ги иска). Ще ви питат как и къде сте се запознали и като им кажеш "онлайн" и ще гледат на вас доста подозрително..
Грешно си правите изводите. Естествено, че е важно и аз напълно го осъзнавам. Не знам какво е прозвучало толкова лекомислено в постовете ми, може би факта, че говоря за виртуална връзка. Много голям процент от днешните бракове започват именно по интернет и в това няма нищо лошо, не разбирам защо повечето от вас ме нападат по този начин. Като всички останали и ние си правим планове за бъдещето, с тази разлика, че аз предпочитам да бъда подготвена преди да взема някакво решение. Другата причина е, че видим ли се, виртуалното общуване вече няма да бъде достатъчно и е изключително важно да скъсим времето, в което ще бъдем разделени. Връзките от разстояние са мъчителни, а процесите по кандидатстване и одобрение - доста дълги. Не искам да губя време в лутане на по-късен етап или да допускаме глупави грешки, само защото не съм си направила труда да поразпитам как стоят нещата.Но според мен слагате каруцата пред коня.. Вижте се на живо. Колкото и да не ти се вярва това е важно.. Ако тръгнат нещата тогава мислете за следващата стъпка къде и как ще живеете.. Кой знае.. Може на човека да му хареса в БГ, винаги може да си намери работа като учител по Английски някъде... а бе варианти всякакви
Мило скептично и сърдито същество,Мило наивно същество,
Не зная кое е по-голяма глупост - да твърдиш, че Канада и Бг не позволяват двойно гражданство (аз имам три - българско, канадско + още едно) или това да се омъжиш за някой, който никога не си виждала на живо? Сигурна ли си, че е човека за който се представя - че работи това, което ти е казал, че е собственик на дома, за който ти е казал, че няма някакви дефекти, които не се забелязват по скайпа? Сигурна ли си, че няма лош дъх, криминално досие, ментъл дисабилити , че не е импотентен или с малка (или твърде голяма пишка)? Сигурна ли си, че не е сериен убиец?
И двамата проучваме нещата. Той беше открил документ, в който са изброени държавите, които позволяват двойно гражданство - Канада беше сред тях, България не. След това намери документ, в който се изброяват държави, които не позволяват двойно гражданство - България и Канада не фигурираха... Така че информацията е противоречива. Но си прав, може би ще се наложи да наемем адвокат, още повече, че идеята ми да потърся съвети от прекрасния форум БГКанада явно е била дори по-наивна от идеята да се омъжа за човек, който не съм виждала на живо. Но нищо не губя, ако опитам, нали така?Опитай се да осмислиш само факта, че не знае, не се е потрудил да знае или знае, но те заблуждава, че трябва да се отказва от канадското си гражданство? Че не си мърда пръста да проучи нещата от сигурен източник, примерно адвокат, ами те е оставил ти да черпиш такава важна информация от непознати от форум, пък бил и той прекрасен като БГКанада?
Пак казвам, най ми е мъчно за родителите ти, щото ако нещо се случи с теб, те ще са тези, които ще страдат най-много.
Айде, успех в авантюрата и експеримента който правиш с живота си!
Добре, ще разгледам още веднъж и този вариант. Просто ми се стори като автогол и другия ми се видя по-безопасен. Благодаря ти за съветаПоне в Канада, важи правилото че не си длъжен да казваш това което не те питат.
Освен това, даже и да те питат дали смяташ да се ожениш в Канада!!!! което е много наивен въпрос, ти с най честни сини очи можеш да напишеш че НЕ, не смяташ да се ожениш в Канада.
След което още първият ти ден в Канада да се ожениш.
И ако те питат аджеба що така?
Просто да отговориш че в момента в който си стъпила на кандска земя, и си го видяла пича, направо ти е причерняло и си се оженила/омъжила в твоя случай де.
![]()
![]()
![]()
![]()
Може да ти звучи смешно, но този номер минава, най вече защото е истина. След години, като поживееш в Канада, ша разбереш кво имам предвид.
Е, те тука не си права! Щом човек е опрял до интернет връзка, значи има някакъв проблем. А проблемите могат да са примерно:blacksphere написа:Много голям процент от днешните бракове започват именно по интернет и в това няма нищо лошо
Хахах извинявай, но ти в кой век живееш?Bistra написа:Е, те тука не си права! Щом човек е опрял до интернет връзка, значи има някакъв проблем. А проблемите могат да са примерно:blacksphere написа:Много голям процент от днешните бракове започват именно по интернет и в това няма нищо лошо
1. Няма пари.
2. Не е достатъчно социален, потиснат, нерешителен...Баси!
3. Физически дефект, оттам стеснителност и комплексираност. Баси!
4. Възраст. Някои канадци си търсят болногледачки, чистачки, домашни прислужници - бедни и непретенциозни...Та опичай си акъла!
Та в случая се слага на везните на кой ползата е по-голяма.
Не си ли го видяла на живо и помирисала...Ай, бегай! Аз съм изключително сетивен човек и не вярвам в "любовта на душите от пръв поглед".Слушай Павелчо! Право ти дума човекът!
Много може да почват, ама не е задължително и да са трайни, особено като изиграете една партия Блек Джак или с други думи да поживеете заедно.
Благодаря, ще ми е нуженP.S.Успех, все пак! А това, че много искал да придобие българско гражданство, отказвайки се от канадското го пробутвай в друг Форум! Тук няма да ти хване дикиш!
Благодаря ти за състоятелния пост! Определено ще ни бъде от полза! Решили сме да живеем в БГ за тази една (или две) години, докато документите са готови и ще се наложи да му вземем някакво разрешително, за да остане за по-дълго време. Наистина информацията от наша страна е много объркана и противоречива, но продължаваме да търсим отговориникой написа:Като става дума за двойното гражданство за България знайте че инфото е доста объркано из сайтовете на Външно министерство. С няколко думи
1 Няма проблем за никой да придобие БГ гражданство ако неговата родна държава му разрешава.Има държави които не разрешават на свои граждани да имат двойно гражданство,но дават такова на чужденци.
2 За да влезе в БГ му трябва виза "С" която се издава за 6мес или година като не е ясно кога е късия вариант и кога е дългия.Всяко посолство само си решава.Визата е за едно влизане или за многократно влизане като общия сбор дни е 90.Документите които искат са почти никакви.
3 Виза "Д" е първа стъпка за получаване на статут на постоянно пребиваващ в БГ. Издава се за 6мес и има право да стои в БГ през тези 180 дни.Документите при нея са по-тежки от тези за виза "С" и включват доста декларации от твое име и всички са нотариално заверени.За Виза "Д" се чака 30 дни за издаване.
4 После ако дойде с "Д" има право да кандидаства за лична карта в БГ,коята става за 2-3мес и струва 500лв за година или за срока.С нея може да работи всички защото тя му дава един номер като нашто ЕГН.
5 За гражданство се иска да живее 5г. ако помня и май имаше изпит за език и история.
Всичко това е ако решите той да стои в БГ.
Лично: бъди внимателна,но не бъди страхлива.Рискове има много и плюсове има много.Теглиш на кантара и решаваш.
Оппааа ! Аз се обидих. Как така всички ?!?blacksphere написа:Май всички тук четете и интерпретирате думите на хората както ви харесват.
Добре. Така си казала.Не коментирам. Ще кажа за мене си, а читателите да си правят изводи.blacksphere написа: Това, което казах беше, че той не иска да се отказва от канадското си гражданство, за да вземе българско, освен ако в нашата държава няма опция да вземе двойно. И добавих, че ако аз бях пред същия избор - да се откажа от българско гражданство, за да взема канадско и аз не бих се навила.
По наше, по ваше...все тая! Нашето време не е много по-различно от вашето. И аз имам интернет акаунт, щото нямам време от работа, ама да не ти споделям за какво го ползвам.blacksphere написа:Хахах извинявай, но ти в кой век живееш?Трябва ли да напомням, че ежедневието ни е изпълнено преди всичко с онлайн комуникация? Не става въпрос, че си "опрял" до интернет връзка - случило се е, допаднали сме си, искаме се, точка. Но да твърдиш, че не съм права и всеки, който "опира" до такава връзка задължително трябва да има някой от гореизброените дефекти, е извинявай... Много хора ще те опровергаят. По "ваше време" може и да сте се сваляли по задимените барове и кръчми и да сте се помирисвали на живо, но в наши дни всеки има акаунти в сайтове за запознанства и прочие. Кой какво търси там вече е отделен въпрос. В нашия случай се запознахме, защото и двамата работехме към една онлайн компания и ни се наложи да работим съвместно върху проект за по-дълго време. Кариеристи сме и нямаме време да се чекнем по кръчмите. Споделяме общи интереси, харесваме се по външен вид и характер. Нито аз, нито той сме търсили сродна душа или глупости от сорта. Но факт е, че сме се харесали и сега търсим начин да сме заедно - не искаме да шмекеруваме, да лъжем, да крием и т.н. Да, почнахме връзката си виртуално и смятаме да я продължим на живо, когато се видим. Не ни е срам от това и не сме бъкани с дефекти, както ти вмяташ. Съжалявам, ако съм ви шокирала с историята на връзката си, но лично на мен ми се струва абсолютно нормално. А що се отнася до продължителността на браковете - това е една дълга и широка статистика, която в последно време е особено трагична. Никой няма гаранция, че дори да срещне бъдещия си съпруг в кварталното кафене и се помиришат едно хубаво, след това ще живеят дълъг и щастлив живот. Не съм врачка и не твърдя, че моят брак ще е със сигурност успешен. Но познавайки приятеля си вярвам, че щастието ми е с него, а не с някое нашенско тарикатче, което се чуди откъде да изкяри.
Закон за българското гражданствоПавел написа:... да твърдиш, че Канада и Бг не позволяват двойно гражданство ...
С други думи, ако си българин по рождение, може да придобиеш второ, трето и т.н. гражданство.Чл. 12. Лице, което не е български гражданин, може да придобие българско гражданство,
ако към датата на подаване на молбата за натурализация:
1. е пълнолетно;
2. преди не по-малко от 5 години е получило разрешение за постоянно пребиваване в
Република България;
3. не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер от български съд и срещу
него няма образувано наказателно производство за такова престъпление, освен ако е
реабилитирано;
4. (изм. - ДВ, бр. 41 от 2001 г.) има доход или занятие, което му дава възможност да се
издържа в Република България;
5. (изм. и доп. - ДВ, бр. 41 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 74 от 2009 г., в сила от 15.09.2009 г.)
владее български език, което се установява по ред, определен с наредба на министъра на
образованието, младежта и науката, и
6. (нова - ДВ, бр. 41 от 2001 г.) е освободено от досегашното си гражданство или ще бъде
освободено от него към момента на придобиване на българско гражданство.
Напротив, сподели... Вие как ми задавате лични въпроси и аз ви отговарям? :ДBistra написа:По наше, по ваше...все тая! Нашето време не е много по-различно от вашето. И аз имам интернет акаунт, щото нямам време от работа, ама да не ти споделям за какво го ползвам.![]()
Е, те това ти е голямата грешка! (Виж червеният си текст!) Прочети го внимателно и ми отговори точно: Кое точно те заплени у него в Интернет пространството, ако ли не духовното му излъчване?![]()
Да, ама ако в следващият момент се видите и не си паснете сексуално? Какво ще чините заедно? Ами той може да е хомосексуалист, примерно, ама служебният му статус да изисква да има семейство? Или пък сексуален маниак, който не си сваля кубинките в леглото и идва на среща с бебето си от предишната жена?