pumpy написа:
Според мен пък се възмъжава, когато се научиш да поемаш отговорност, да си поставиш цел, да я постигнеш, да не се предадеш, да продължиш напред, да не хленчиш по цял ден, да не ти е виновен някой друг винаги, да ......
И аз не съм набивал крак, но ми е много интересно кое от горните се научава във вертикална организация като БНА ???
Научава се. Никоя организация не е изцяло вертикална.
Казармата общо взето е един упростен вариант на живота след казармата. Ако я прескочиш същите неща пак ще ги научиш но по-бавно и не толкова болезнено. През периода докато още не си ги научил може да изтървеш/изгубиш възможности и приятели. Ако не я прескочиш, излизаш тъй да се каже подготвен от джунглата в градския парк.
Като казвам "прескочиш" имам предвид едно време когато прескачаха само връзкари и болни. Имам и още раздувки, но само на маса ако дойдете насам някой ден
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
tonich написа:Заглавието: "Емигранти завинаги"
В третото изречение от статията: "от гурбет на гурбет"
Някои хора изобщо си нямат представа за какво пишат.
Други - какво коментират.
Може би точно това има предвид и авторката - от гурбет на гурбет и човек се превръща в емигрант завинаги.
Няма начин!
Или си емигрант или не си. Няма "временен" и "постоянен" емигран.
Но гурбетчия - може!
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич "
tonich написа:Или си емигрант или не си. Няма "временен" и "постоянен" емигран.
Но гурбетчия - може!
Именно - от гурбет на гурбет се става постоянен гурбетчия и никога имигрант, какъвто и да бъде наричан последния.
А аз бих добавил, че има и много гурбетчии, които са със статут на имигранти и дори граждани на чуждата държава. Но това не променя по никакъв начин мисленето и манталитета им на губетчии.
Няма смисъл да давам примери от средите на нашите съфорумци, те са лесно различими.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
myhata II написа:Ако това го има за обида, да си каже и веднага и ще му се извиня ...стиска ли му ?!? !
Какво се пристисквате постоянно? Това да не е опашка за тоалетна?
А ти ще ми се извиниш ли, че постоянно ме обиждаш...или да почвам да свалям дрехи една по една? Ще те бия като сумистка (натюр - по коса) накрая, макар че на килограми 'ич не го докарвам.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
myhata II написа:Ако това го има за обида, да си каже и веднага и ще му се извиня ...стиска ли му ?!? !
Какво се пристисквате постоянно? Това да не е опашка за тоалетна?
А ти ще ми се извиниш ли, че постоянно ме обиждаш...или да почвам да свалям дрехи една по една? Ще те бия като сумистка (натюр - по коса) накрая, макар че на килограми 'ич не го докарвам.
Де да знам опитва се тука бай Линко да се прави на секретарката на форума ,а аз за твоята коса чувам напоследък много оредяла(овехтяла нещо)
А да ти се извиня за какво бе мила, не виждаш ли че от почти година не ти обръщам никакво внимание !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Bistra написа:
След определени години и житейски експирънс, съфорумците почват да се държат пак като в детската градина.. Няма лошо.
myhata II написа:
Де да знам опитва се тука бай Линко да се прави на секретарката на форума ,а аз за твоята коса чувам напоследък много оредяла(овехтяла нещо)
А да ти се извиня за какво бе мила, не виждаш ли че от почти година не ти обръщам никакво внимание !
Да бе, само дето на оня Пикаещия с всяка втора дума съм му в устата. То добре, че съм там, щото ако му бях в ръцете, докато пикае... (предполагам, че държи други неща там, щото)
Косата си ми е много наред и не само тя. Гледай себе си и не се отклонявай от темата...Извини се, бе!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
yahoo написа:Резултат от зимната скука или сте си така целогодишно?
myhata II
Никога не съм имала лексикон, но не забравям обещанията си към някои хора. Всъщност бяха самообещания, грешката беше, че аз ги прочетох.