Работа в Канада?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
pumpy

Re: Работа в Канада?

Мнение от pumpy »

Павел написа: Сега остана да кажеш, че няма разлика м/у бг и американска книжка и бг и американски професионален шофьорски опит.
Няма как да кажа такова нещо защото:
- имам професионална книжка от България и знам че не се признава тук;
- темата е за "работа в Канада в транспортна или строителна фирма", а не за книжки и шофьори;

Просто си мисля: може ли една транспортна фирма да наеме, българин, компютърен специалист за да й поддържа някоя си система в крачка ? Или в транспортна фирма работят само шофьори ?
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

Павел написа:Тоя номер минаваше в една съседна държава преди 20 години
То преди 20 години много работи ставаха...
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
newcomer

Мнение от newcomer »

pumpy написа:
minchev написа:
jimtashev написа:Някой да знае някоя фирма държана от българин , транспортна , строителна да помогне с оферта за работа в процеса на емиграция?Отговарям на условията на federal skilled worker program и имам точките но ... cap reached за съжаление, за NOC 1112 както се очакваше за нула време и по който мога да кандидатствам в общи линии..Разглеждах и останалите програми и ... невъзможна работа ми се вижда. Някакъв съвет от живеещи там за възможности? Май само мога да се запиша в алкайда , те ще ми осигурят самолетен билет :) Е малко е твърдо приземяването ....

Колега, не смятай мисията за толкова невъзможна колкото я описват, хората по горе,с цялото ми уважение към тях. Трудно е но не е невъзможно, ще ти пиша на лични след седмица, отне ми около два месеца, и от 100% невъзможно както всеки казва съм вече 70/30 да се получат нещата. Е все пак не е на 100%, но то с тази Канада няма сигорно :rofl:
Прави са в едно, голямо обременяване за работодателя.
Всяко едно мнение от мухата и батето относно Канада е меко казано "неверно" защото е изкривено през тяхния мироглед, а той е такъв на определен лузър.
Иначе работа има и чужденци се наемат. Е няма да е даунтаун Торонто (от там идва проблема на гореспоменатите двама), но аз самия се занимавам в момента с наемането на американец за офиса в БК, така че невъзможни неща няма
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
newcomer

Мнение от newcomer »

Павел написа:
pumpy написа:
Павел написа: Въпроса беше, че правиш абсурдна аналогия; прибавяй ме къде си искаш.
Не е абсурдна. Ако имах нужда от американец шофьор, сигурно ще е същото като и с асистента ми. Въпроса е че става, за разлика от това, което твърдят мухата и батето. Не е лесно, но става.
Сега остана да кажеш, че няма разлика м/у бг и американска книжка и бг и американски професионален шофьорски опит.
м/у българска и американска професионални книжки разлика няма.и двете не се признават в канада и не можеш да работиш като шофьр на камио за който се изисква някаква категория по висока от любителска.
американската има предимство пред българската,че можеш директно да си я замениш за канадска любителска,но да стигнеш до професионална трябва отново да се явиш на теорет и практ изпи,докато българската проф няма директно да ти я признаят за любителска ,а трябва да те изпитват и чак тогава отиваш на професионална.
друго същественно е,че американеца може да мине границата и да влезе в канада даже и с велосипед ,да си смени проф книжката за любителска и на другия ден ако е подготвен за изпитите да се яви.
същата е и ситуацията с канадска проф кн в уса.признават я за люб и ходиш на изпит за проф
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

pumpy написа:
Павел написа: Сега остана да кажеш, че няма разлика м/у бг и американска книжка и бг и американски професионален шофьорски опит.
Няма как да кажа такова нещо защото:
- имам професионална книжка от България и знам че не се признава тук;
- темата е за "работа в Канада в транспортна или строителна фирма", а не за книжки и шофьори;

Просто си мисля: може ли една транспортна фирма да наеме, българин, компютърен специалист за да й поддържа някоя си система в крачка ? Или в транспортна фирма работят само шофьори ?
За да не ставаш още повече смешен, ми обясни защо един отчаян от живота в Бг комп специалист, ще има претенциите да работи непременно в транспортна фирма?!
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
pumpy

Мнение от pumpy »

Павел написа: За да не ставаш още повече смешен, ми обясни защо един отчаян от живота в Бг комп специалист, ще има претенциите да работи непременно в транспортна фирма?!
Трудно ми е да "бродирам" на база твоите свободни интерпретации, но човека се интересува от работа в Канада, а когато някой търси работа и най-вече на определено място трябва да е готов да жертва нещо в замяна.
Това, което исках да кажа, е че не е нужно само шофьори да се наемат за една транспортна фирма. Както и в един кабинет няма само зъболекари, или в адвокатска кантора само адвокати и т.н. и т.н. Ако за теб живота е толкова ограничен, това не е мой проблем.....
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

:rofl: :rofl: :rofl:
Казах ти вече, по-добре замълчи.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Публикувай отговор