установяване в Калгари, Алберта
Re: установяване в Калгари, Алберта
Понеже за детските трябва да се декларират доходите за 2г назад (или повече), затова и се декларират и доходите в БГ (и приравнени към канадският долар). Но това е по скоро фиктивно, колкото да ви определят размера на детските. Никой няма да ви прави проверка на сумата.
- optics
- Модератор
Посрещачите са я оплескали.
Което много ме учудва, щото или са били много пресни и те самите или пък са галфони.
Моите посрещачи, доколкото мога да си спомня аналогичен пример, никога не биха направили такава глупост.
Нещо повече - давали са ми ценни съвети и години след това.
Което много ме учудва, щото или са били много пресни и те самите или пък са галфони.
Моите посрещачи, доколкото мога да си спомня аналогичен пример, никога не биха направили такава глупост.
Нещо повече - давали са ми ценни съвети и години след това.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Аз затова все съм карал без посрещачи, а информация, която може да се получи от официални източници, не съм търсил по форуми, па били те прекрасни като БГ Канада 

ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Хора има всякакви.......Павел написа:Аз затова все съм карал без посрещачи, а информация, която може да се получи от официални източници, не съм търсил по форуми, па били те прекрасни като БГ Канада
Аз пък съм имал посрещачи и ще съм им благодарен цял живот

Па съм не можел да чета на английски и е немало как да чета официални източници. Та съм вярвал на хората, дето ни посрещнаха. Ама оно е по-важно, що они са ни повервале, що не сме се познавале преди, ами се запознахме по скайпа.
Тъй........че Павле, не всички сме оправни като тебе и Хауърд

Е я за тва преди малко написах в една друга тема, че без инглезкию не требе да те пущат у самолето. Самият ти рече, пак на едно друго место, че езику ти е най-големата пречка. Не секи може да има късмето да попадне на точни посрещачи като вазе. Моята шопска философия е - за да се опраиш по-бръже, не разчитай на друг.
- MrGeek
- Путлер Капут
Dimman, това, което пишеш звучи направо като филм на ужасите. Каква е тази "данъчна декларация", която сте попълвали, защото ПРИНЦИПНО няма как това да стане. Първо, вие през цялата 2012 не сте имали НИКАКВА връзка с Канада и второ, данъчни декларации за 2012-та се подават до 30-ти април, а вие сте пристигнали след тази дата. Още на първата страница има едно каре с информация за резидентския статус през 2012-та. Там какво сте попълвали изобщо не ми го побира главата, след като очевидно през 2012-та дори не сте имали идея дали ще получите канадски визи, какво остава да ставате резиденти, че и да реализирате доходи, за които да дължите данъци. Или това, което сте попълвали не е данъчна декларация, или става въпрос за някакъв невероятен абсурд. Честно, аз и до момента не мога да разбера какво точно сте направили, че да ви карат и да плащате $200.dimman написа:Ние наистина платихме 200CAD! А декларациите ни ги попълниха тези дето ни посрещнаха...отгоре на всичко ни казаха и какви доходи да декларираме....ние бяхме само от 3 дни тук и се доверихме...което беше грешка...На мен ми направи впечатление датата 31.12 но ни уточниха че сме длъжни...,че няма никакво значение ...обадихме се на данъчните и според тях щом сме пуснали декларацията ще трябва да внесем! Чак след като получихме писмото от Агенцията се разрових и понамерих нещо за начините за получаване на детски , но вече не бях сигурна дори какво чета и затова питах във форума!

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Е......хубава работа сега......да не ме пущат у самолетаПавел написа:Е я за тва преди малко написах в една друга тема, че без инглезкию не требе да те пущат у самолето. Самият ти рече, пак на едно друго место, че езику ти е най-големата пречка. Не секи може да има късмето да попадне на точни посрещачи като вазе. Моята шопска философия е - за да се опраиш по-бръже, не разчитай на друг.

Идеята ми, Павка, е, че понякога е добре да се поставиш на мястото на другия, да почувстваш неговата болка, неговите проблеми, неговите нужди. Това е просто човещина

Инъче постовете ти са свежи,дори когато намесваш и досадния Хауърд

Това пак е нещо.fighter написа:...Общо взето можех да казвам йес и ноу....

Има хора като михата-две, които 10 години живеят в Торонто даже и толкова не разбират, та четат само български сайтове в нета.

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
в алберта работа няма само за тъпите и мързеливите
аз като бях там насила ме караха да ходя на работа с/у една шапка пари,ама понеже си бях надвил на масрафа не си давах много зор
аз като бях там насила ме караха да ходя на работа с/у една шапка пари,ама понеже си бях надвил на масрафа не си давах много зор

Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Явно когато сте се обадили първия път не сте обяснили, че не сте били в Канада преди 31 декември 2012 и че сте пристигнали в средата на 2013. Сега като се обадите им кажете, че са ви подвели и неправилно сте подали декларация с невярно съдържание, за което се извинявате и бихте искали да си я оттеглите, за да може нещата да си дойдат на мястото. Ако до сега не сте го направили това, го направете колкото се може по-бързо. Няма санкции ако сам си намериш грешката и им се обадиш, ако това ви притеснява. Можете да го направите и като им напишете едно официално писмо и приложите копие на всички документи, които имате - документа за имиграция с който сте минали границата, паспортите с датите на влизане и каквото се сетите, което потвърждава, че не сте били в Канада към датата 31 дек 2012. Опишете точно защо и как се е случило попълването и подаването на декларацията.dimman написа:...обадихме се на данъчните и според тях щом сме пуснали декларацията ще трябва да внесем!
Син номера искарахме още на следващия ден, след като пристигнахме....реално -нереално...факт е , че се доверихме сляпо...без да проверим!
Като се обадих на данъчните, за да изясним ситуацията , отговорът беше, че приемат тези доходи , като получени и недекларирани! т.е. в самата декларация си има поле , в което упоменаваш какви доходи си имал за 2012 , като включваш и тези получени от работодател извън страната! Според нас трябваше да пишем - 0 - но "приятелски" ни разясниха, че това са доходите от БГ , въз основа на които ще ни бъде изчислена както помощта, така и детските!!!
Като се обадих на данъчните, за да изясним ситуацията , отговорът беше, че приемат тези доходи , като получени и недекларирани! т.е. в самата декларация си има поле , в което упоменаваш какви доходи си имал за 2012 , като включваш и тези получени от работодател извън страната! Според нас трябваше да пишем - 0 - но "приятелски" ни разясниха, че това са доходите от БГ , въз основа на които ще ни бъде изчислена както помощта, така и детските!!!
документи до Виена 12,11,2010г
акюзе 21,02,2011г
интервю 08,03,2012г
баркодове 11,07,2012г
мед.формуляри 17,09,2012г
направени мед. 24,09,2012г
визи 10.04.2013г
акюзе 21,02,2011г
интервю 08,03,2012г
баркодове 11,07,2012г
мед.формуляри 17,09,2012г
направени мед. 24,09,2012г
визи 10.04.2013г
Ти май не схващаш, че ако не си резидент, постоянно живееш или гражданин на дадена държава, не дължиш никакви данъци на тази държава, а вие до 31 декември 2012 не сте припарвали в Канада, нали така? Доходите ви от България са си доходи за България и са обложени там, тук ви ги искат само като база за сравнение, но нямат право да ви ги облагат с данъци.dimman написа: Като се обадих на данъчните, за да изясним ситуацията , отговорът беше, че приемат тези доходи , като получени и недекларирани! т.е. в самата декларация си има поле , в което упоменаваш какви доходи си имал за 2012 , като включваш и тези получени от работодател извън страната! Според нас трябваше да пишем - 0 - но "приятелски" ни разясниха, че това са доходите от БГ , въз основа на които ще ни бъде изчислена както помощта, така и детските!!!
Виждам, че не си наясно точно какво сте попълвали и ако сте декларирали че имате доходи от България през 2012 година без да споменавате, че не сте имали никаква връзка с Канада по това време е ясно че ще си искат данъците, защото си мислят че сте постоянно пребиваващи, но просто сте си работели само в България през 2012 и си ги декларирате доходите както си му е реда, особено ако не сте посочили датата на която сте влезли в Канада в полето в данъчната си декларация.
Когато попълваш данъчната си декларация посочваш в коя провинция си бил до 31 декември 2012 година - намира се веднага под името ти на първата страница
"Information about your residence
Enter your province or territory of residence on December 31, 2012:"
Още в това поле сте излъгали, ако сте посочили Алберта като провинция, защото сте били в България.
А следващото поле отдолу как сте го попълнили?
If you became or ceased to be a resident of Canada for income tax purposes in 2012, enter the date of:
entry (датата на която сте влезли в страната) or departure
Тук не можете да напишете никаква дата, така че и това е лъжа ако сте го попълнили.
Още веднъж ви съветвам да се обадите или да им напишете писмо за да оправите тази каша, защото това започва да изкривява нещата и със сигурност ще има още по неприятни последици след време.
Последно промяна от anitsa на Сря Авг 21, 2013 2:28 pm, променено общо 1 път.
Хайде малко по-сериозно сега. Има си форма, попълнете я и я изпратете отново със съответното обяснително писмо, че не сте били резиденти за данъчни цели през 2012. В декларацията има едно поле ако ви е първа такава от кога сте в Канада. Е там ми е много интересно какво сте написали и защо сте го написали ?
И ако сте подали след края на април, какво ви глобиха за късно подаване ? И това е глоба, освен лихвата за закъсняло плащане ?
http://www.cra-arc.gc.ca/E/pbg/tf/t1-ad ... ll-13e.pdf"
И ако сте подали след края на април, какво ви глобиха за късно подаване ? И това е глоба, освен лихвата за закъсняло плащане ?
http://www.cra-arc.gc.ca/E/pbg/tf/t1-ad ... ll-13e.pdf"
@dimman
Нищо чак толкова непоправимо не е станало. Просто трябва да подадете нова декларация, която да коригира старата и в нея да декларирате, че не сте били резиденти пред 2012. Но най-добре отидете да ви я направи някой , който се занимава с това професионално. В най-лошия случай ще струва някаква минимална сума, но може дори да е безплатно ...
Освен това има хиляди фондацийки, организацийки и др., които се заниват точно с нови емигранти като вас. Отидете в някоя от тях и им кажете какви са ви проблемите - данъци, детски, и. т. н. Ще ви помогнат напълно безплатно. Не мога да препоръчам такава организация в Калгари, защото не живея там, но от този списък може да се ориентирате:
http://www.cic.gc.ca/english/newcomers/ ... a-list.asp"
Нищо чак толкова непоправимо не е станало. Просто трябва да подадете нова декларация, която да коригира старата и в нея да декларирате, че не сте били резиденти пред 2012. Но най-добре отидете да ви я направи някой , който се занимава с това професионално. В най-лошия случай ще струва някаква минимална сума, но може дори да е безплатно ...
Освен това има хиляди фондацийки, организацийки и др., които се заниват точно с нови емигранти като вас. Отидете в някоя от тях и им кажете какви са ви проблемите - данъци, детски, и. т. н. Ще ви помогнат напълно безплатно. Не мога да препоръчам такава организация в Калгари, защото не живея там, но от този списък може да се ориентирате:
http://www.cic.gc.ca/english/newcomers/ ... a-list.asp"
Bulgayrian
Градски, езика трябва да си е критерий поне по две причини - първата - да покажеш уважание към новата ти държава и втората - да не набутваш данъкоплатеца с издръжка на безбройна армия от преводачи или учители по ESL.fighter написа:Е......хубава работа сега......да не ме пущат у самолетаПавел написа:Е я за тва преди малко написах в една друга тема, че без инглезкию не требе да те пущат у самолето. Самият ти рече, пак на едно друго место, че езику ти е най-големата пречка. Не секи може да има късмето да попадне на точни посрещачи като вазе. Моята шопска философия е - за да се опраиш по-бръже, не разчитай на друг.Общо взето можех да казвам йес и ноу. Обаче мотивацията беше висока и почнахме на първия месец работа и двамата с жена ми. Тъй че не езика трябва да е най-големия критерий дали заслужаваш да си гражданин на Канада или не. Друго трябва да е според мен,но не искам да влизам в полемики, прекалено отскоро живея тук.
Идеята ми, Павка, е, че понякога е добре да се поставиш на мястото на другия, да почувстваш неговата болка, неговите проблеми, неговите нужди. Това е просто човещина
Инъче постовете ти са свежи,дори когато намесваш и досадния Хауърд
Защо трябва да изпитвам болка за някой, който си е спестил подоговката преди отиването в чужбина и който е прекаран от познати? Аз помощта в чужбина я виждам точно като помощните странични колела при детските велосипеди - те само удължават процеса на учене. Без помощни колела падаш, жулиш колене, но се научаваш да караш колело за нула време.
Когато научиш малко повече от йес и ноу, ще откриеш (както още няколко милиона души) и гения на най-забавния човек на планетата.
Ако ми намериш по-забавно коментиране на днешните новини някъде другаде, пусни линк:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 28#p540628"