??? za Imunizaciite na DECA ???

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Гост

Мнение от Гост »

burundi написа: http://homeopathia.hit.bg/page5.htm
http://www.homeoint.org/kotok/
Joy, mnogo interesno zashto sled kato w BG WSICHKI sa imunizirani protiw tuberkuloza oshte s razhdaneto starnata e w pyrwata chetworka po procenten broj zaboleli w SWETA (zaedno s Rusiq, kydeto syshto gi slagat zadylzhitelno).
Pishi ot koi bolesti e po-golqm riska da se zabolee i zashto - ne se zaqzhdam, naistina me interesuwa.
Oswen towa, ako shte goworim za edinichni sluchai - az pyk ne moga da zabrawq towa:
http://www.gval.com/, po-tochno - http://www.gval.com/info.htm, wizh tam istoriite.
Предполагам, че си още в България, burundi. По отношение на хомеопатията в Канада - все още не е популярна. Доколкото знам, човек който се лекува по хомеопатичен начин му се издава специален документ, с който може да не се имунизира. Т.е. ясно е, че хомеопатите са на обратната позиция за ваксинациите. Обаче за нас, обикновените люде, къде е истината ?

Тук има хомеопатични дружества и организации, в свободна продажба - хомеопатични лекарства /но само конвенционални :wink: - хем хомеопатични, хем конвенционални - не съм много наясно, само BOIRON се предлага/, но трудно може да се добереш до някой специалист. Това е мнение на приятели, които от години се опитват да се придържат към хомеопатичното лечение.

Интересно ми е какво мисли Joy и ти за хомеопатичното лечение, което е така популярно в Европа.

И по повод високата заболяемост от туберколозата в България ... В Канада пък правят впечатление високата заболяемост от рак, отит, алергии - това генетични характеристики ли са или оказва вляние нещо друго ?

Благодаря
Аватар
Val

Re: ??? za Imunizaciite na DECA ???

Мнение от Val »

janyz написа:Zdraveite,obrashtam se predimno kam maikite s deca v Canada ! Interesuva me slednoto : deteto ni ne e sas vsichki imunizacii,koito sa zadalzitelni za BG.Shte ima li problem pri zapisvane v Canadsko uchilishte -t.e shte iziskvat li deteto da e imunizirano s vsichki neobhodimi imunizacii? Ne sme go imunizirali ,zashtoto sme s "OSOBENNO" mnenie za tezi imunizacii i riskovete za zdraveto ,koito te krijat ?Blagodarja Vi predvaritelno !!!!
Janyz, не знам как е в Quebec (те може и да са 100 години назад, както казва MechoPuh :wink: ), но ако идваш в Онтарио, ще имаш проблеми.

Моят син нямаше някаква имунизация. Няколко дена след началото на учебната година получи писмо, че ако не отиде да си я направи до 10 дена, ще го suspend-нат от училище.
burundi

Мнение от burundi »

Ombudsman,
naistina sym oshte w BG. Zhalko ako tam nqma dobri homeopati:(.
Moeto semejstwo se lekuwame s homeopatia otkakto konwencionalnata medicina za 4 meseca ne mozha da reshi edin problem (wypreki mnogo hapcheta, injekcii, lezhane w bolnica i t.n.). Stawa wypros za tezhka alergiq s neustanowen proizhod. Homeopatyt go reshi s edin pregled, rezultat sled dwe sedmici - ottogawa nqma takyw problem. I dosega ne e imalo neshto, za koeto da ne ni e pomognal, da chukna na dyrwo.
Az ne sym protiw waksiniraneto, no to ne trqbwa da e na kilo.
Mezhdu drugoto, syshtestwuwat i homeopatichni waksini - absoliutno bezopasni. Ta ako e wqrno towa" Доколкото знам, човек който се лекува по хомеопатичен начин му се издава специален документ, с който може да не се имунизира. " shte e chudesno.
Sajtowete, chiito adresi dadoh sa na lekari, koito wposledstwie sa zapochnali da se zanimawat s homeopatiq. Tuk ne stawa duma za gol fanatizym i slqpo otrichane. Razbirash weche, che za homeopatichnoto lechenie mislq samo hubawi neshta, sled kato sme go izpitali "na gyrba si" :). Wyprosyt e da popadnesh na dobyr lekar - kakto i pri alopatichnoto.
A eto i oshte edin adres:http://www.whale.to/vaccines/urnovitz.html

Nadqwam se, che ti otgoworih.:)
Joy

Мнение от Joy »

burundi написа:http://homeopathia.hit.bg/page5.htm
http://www.homeoint.org/kotok/
Joy, mnogo interesno zashto sled kato w BG WSICHKI sa imunizirani protiw tuberkuloza oshte s razhdaneto starnata e w pyrwata chetworka po procenten broj zaboleli w SWETA (zaedno s Rusiq, kydeto syshto gi slagat zadylzhitelno).
Pishi ot koi bolesti e po-golqm riska da se zabolee i zashto - ne se zaqzhdam, naistina me interesuwa.
Oswen towa, ako shte goworim za edinichni sluchai - az pyk ne moga da zabrawq towa:
http://www.gval.com/, po-tochno - http://www.gval.com/info.htm, wizh tam istoriite.
burundi,аз не съм специалист-епидемиолог! На подобни въпроси не мога да ти отговоря така.както би трябвало,т.к. не съм издирвала специално информация по въпроса...Никога не ме е интересувало,защото и през ум не ми е минавало да подлагам ползата от ваксините на съмнение.
За съжаление,по-голямата част от инфото на сайтовете ти ми е недостъпно,защото не съм англофонка!Би било интересно да го прочета,но за момента просто нищо не ми говори...
Колкото до хомеопатията,разбира се,че имам мнение...Предпочитам,обаче,Омби,да си го задържа за себе си,за да не ме замерят с домати! :D
burundi,има случаи,където медицината не може да помогне,но баба Ванга може.Това не значи,че трябва да отречем принципите на алопатията и да се юрнем всички в алтернативната медицина.
Малко пресилено,но ти ме разбираш,надявам се!
Колкото до туберкулозата,много съжалявам,че нямам статистически данни относно заболеваемостта в България и Канада( и по-специално Квебек).Ще бъдеш шокиран определено къде отиваш!
Малко факти:
БЦЖ се прави не само у нас.От развитите страни,в САЩ се прави на новородени и деца от рискова група за туберкулоза.Във Финландия се прави на новородени,във Франция на всички деца до 7 годишна възраст.БЦЖ има 80% ефективност в профилактиката на тежки форми на туберкулоза при децата,така че,ваксината против туберкулоза на новородени е препоръчана от Международната здравна организация за всички страни,където е изявена интензивна циркулация на микобактерии.
В отличие от другите ваксини,за съжаление,БЦЖ не е 100 % ефективна.Тоест,БЦЖ a priori не е способна да снижава заболеваемостта.За това,да се упреква ваксината в това,което тя не е способна да даде е нелепо.И още повече да се дава за пример БЦЖ когато става на въпрос за всички ваксини.
В същото време,БЦЖ предпазва 85 % от имунизираните от тежки,генерализирани форми на туберкулоза.И дори само това,оправдава използванието и.
Гост

Мнение от Гост »

Ай сега, де, Поля, от едни виртуални домати ли се плашиш :lol: Мечка страх - теб не те е страх 8) Аз обещавам, че няма първа да вдигна ръка :idea:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Аз като експерт ще ви кажа: хомеопатията и баба ви ванга са алабала и ако детето ви се разболее, по-добре отидете в болницата, а не при баячки и гледачки...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
survivor

Мнение от survivor »

Ето аз ви потвърждавам достоверността на думите на Джой :D
Ваксините - абе аз ги слагам на децата, въпреки че също съм убедена, че са много вредни. Просто ме е страх. Аз съм голям привърженик на хомеопатията, вече съм споменавала че в нашето семейство е лекувала напълно болести, при които традиционната медицина не може да направи нищо друго освен да ти поддържа състоянието с постоянно пиене на лекарства, а знам, че хомеопатите нямат добро отношение към ваксините. А иначе - ами лекари например правят връзка с една от задължителните ваксини за бебета /забравих вече коя/ и аутизма. Не съм специалист, ама за това съм гледала документален филм и съм чела статия. Може да се случва и много рядко, ами ако се случи на твоето дете?
Аватар
mariane

Мнение от mariane »

Zdrasti Joy,

Znam 4e ne e po temata no ickam da te popitam imash li idea kak deictva cilikonovia gel. Koito ida pitam az pitax ve4e dva farmacefti i docta medici mi kazvat 4e edinctvenia my nedoctatak bil cenata a dali e taka nali otrekoxa cilikona yj. Procto ca 4ydia i maia cilikonovia gel dali e nai pravilnoto reshenie za malko dete na 8 1/2. E merci sha ca radvam ako mi pomognesh
Joy

Мнение от Joy »

А иначе - ами лекари например правят връзка с една от задължителните ваксини за бебета /забравих вече коя/ и аутизма. Не съм специалист, ама за това съм гледала документален филм и съм чела статия. Може да се случва и много рядко, ами ако се случи на твоето дете?
Историята започва от скандално известна публикация на Др Уейкфилд-изследовател на една от лондонските болници.В тази статия лекарят стига до извода,че от 170 наблюдавани от него деца,при болшинството причина е послужила комбинираната ваксина Морбили-Паротит-Рубеола и особенно компонента за Морбили.Което е по-интересно,и в същото време абсурдно,докторът предлага отделни ваксини като алтернатива.
По-късно,след като няколко групи британски учени не успяват да потвърдят смелите изводи на Др.Уейкфилд,първо Мин-вото на Здравеопазването на Великобритания,а след това и Международната Здравна Организация изказват своята позиция,според която научни критерии за подобни изводи не съществуват.Самата работа на Уейкфилд била охарактеризирана като ненаучна впредвид грубите нарушения на методиката на провеждане на научните изследвания.
Обаче,митът си свършил своята работа и следствие на паниката посята сред родителите става увеличаване на заболеваемостта от Паротит (Заушка) десетки пъти (от 95 на 1000 случая на година само на територията на едно графство),като резултат на падане на обхвата на имунизациите с 12 %

Мариана,не знам доколко е безвреден силиконовия гел,но силно се съмнявам във ефективността му.Както и да е,не съм имала никакви допирни точки до естетична хирургия или лечебна козметика.Това,което ти препоръчвам е да се върнеш в онази тема и да прочетеш на сайтовете,които ти бях дала.Също така,бях ти дала организация със специалисти,които конкретно и професионално ще отговорят на всички въпроси.
Аватар
mariane

Мнение от mariane »

Merci mnogo JOY,

Shte pogledna i shte im ce obadia zashtoto neobi4am da polzvam neshto ocobeno pak za decata koeto ne mi e poznato i neznam dali e bezvrdno. Mai mai felsherkata deto i cvali koncite shte ce okaje nai prava. tia mi kaja da tretiram beleega c vit E, a pak pocle ako octane beleg i ako momata cled vreme reshi 4e i pre4i da ci go premaxne 4rez placti4na operacia. E leka ve4er i blagodaria :lol: .
survivor

Мнение от survivor »

Burundi, v Montreal ima nyakolko ruski homeopati. No ne moga da se orientiram koy e dobar. Mezhdu drugoto, mayka mi si plati predvaritelno na homeopatkata si ot BG i kogato i se nalozhi - po telefona. Taka che i taka mozhe.
Заключено