Важно за кадърните и образовани кандидат имигранти !!

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
pumpy

Re: Важно за кадърните и образовани кандидат имигранти !!

Мнение от pumpy »

miteto написа:
pumpy написа:Аз съм бил в Канада на тръстиката винаги, когато пожелая и винаги аз съм си избирал работодателя. В САЩ до сега никой никога не ми е предложил нещо, което да е даже 35% от това, което правя в Канада. Веднъж ми отговориха на едно запитване с желание за толкова много лична информация, че им теглих една майна още преди да сме започнали да си говорим за критериите МИ за работа и заплащане. И не сравнявам само Денвър с Форт Нелсън. Сравнявам и Бароу, АК с Форт Нелсън - съвсем съпоставими условия на живот и работа.
Явно си зависи от човека и от професията.
Т.е. да разбираме, че в САЩ зъболекарите взимат около 60% по-малко от тези в Канада? Или говориш само за лично твои преживявания?
:)
Не, говоря за личните преживявание и за същите на съпругата ми, колегите ми от випуска, нейните приятели от нейния випуск. В класа ми имаше трима "канадци" и днес в Канада работят четирима души от моя клас - тоест даже един от "американците" взе канадския борд и работи на НАФТА в Канада. От следващия випуск всичките "канадци" си отидоха обратно в Канада, както знаеш нафтата не ни спира да стоим тук колкот си искаме. Защо ли хората не го правят ? Не е заради студа и дългата зима, вярвай ми.
И преди да си изфабрикувал някоя нова "сестра" аз "съм" в САЩ, защото жена ми иска да е тук. Тя говори испански, има среда тук, харесва й работата и иска да остане. На мен също ми харесва да работя само 5 месеца и да имам 7 месеца ваканция. Един от факторите, позволяващи ми този лукс е факта, че в Канада за 5 месеца правя в пъти повече от това, което бих правил тук за същото време, за да мога да си позволя да си стоя вкъщи.
В САЩ много зъболекари изкарват повече от тези в Канада, но вярвай ми аз такава стоматология не мога и не искам да практикувам, а ти не искаш да отидеш на такова място да те "лекуват".

И относно индийците. Пак в моята си област: Миналата седмица бях на интервю за новата група студенти, започващи от януари 2014. От осем кандидати имахме 7 индиеца - 85% ГОЛА ВОДА, един ставаше за нещо и го класирахме на второ място от осемте. На първо място беше арабела. И интервюто не го водя аз сам - общо сме 4 души между които има и индиец преподавател - тя е от тези 10%, които стават са нещо.....
Последно промяна от pumpy на Сря Апр 24, 2013 5:45 pm, променено общо 1 път.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

pumpy написа:И преди да си изфабрикувал някоя нова "сестра"
Това не го разбрах - коя е "старата" сестра, която съм изфабрикувал?
pumpy написа:В САЩ много зъболекари изкарват повече от тези в Канада, но вярвай ми аз такава стоматология не мога и не искам да практикувам, а ти не искаш да отидеш на такова място да те "лекуват".
Да се върнем на оригиналния ми въпрос - ако приемем, че зъболекарите практикуват читава стоматология, според теб в Канада изкарват доста повече отколкото в САЩ? Че пак нещо почна да ми се губи нишката - говориш за лични впечатления или правиш обощение на нивото на заплащане в свете страни?
tanyatais

Мнение от tanyatais »

IRA написа:.
A tanyatais и се чудя. Не искам да я разубеждавам, но наистина не разбирам при изграден вече живот в Англия, за какво й е да се мести в Канада, при това в дивотията.
Защото го искаме и трябва лично да се убедим дали е за нас или не е за нас животът в Канада.
Мечтите са трудно нещо за забравяне. Англия няма къде да ни избяга, и винаги бихме се върнали към познатото си ежедневие ако нещата не потръгнат.
Апропо -много хора ни се чудят ,не сте сами вие тук ..
Последно промяна от tanyatais на Сря Апр 24, 2013 5:53 pm, променено общо 1 път.
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Да и на мен ми е интересно това ,че в Щатите изкарват по-малко.
Аз си мисля, че тук са най-скъпо платени лекарите едно 250-300к си изкарват годишно повечето дето аз познавам. Като един от тях е с 500к анестезиолог. Те са най-скъпо платените тук според статистиките.
Но те нямат бенефити като другите професии на "столче" от това което са ми казвали, така ли е?
pumpy

Мнение от pumpy »

miteto написа:Да се върнем на оригиналния ми въпрос - ако приемем, че зъболекарите практикуват читава стоматология, според теб в Канада изкарват доста повече отколкото в САЩ? Че пак нещо почна да ми се губи нишката - говориш за лични впечатления или правиш обощение на нивото на заплащане в свете страни?
ДА. От личния ми опит и на още 5-6 души около мен. Може ли всички ние да сме изключение ? Все не ми се вярва. И не става дума за добра или лоша стоматология, става дума за ЛИЧНА стоматология. Да ти кажа ли, че в Колорадо сестрата има право да прави всичко, което е обратимо в устата на един пациент. Така един зъболекар може да вижда до 30 пациента на ден, от където идва и големия приход, но той прави много малко на тези всички 30 пациента. 80% от работата в случая е делегирана на сестри и хигиенисти, но тарифата е по dental fee guida-a, защото аз нося отговорност. Ай сиктер от такава стоматология. Ако аз трябва да видя 30 лично аз ще умра до края на деня.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Ако се опитваш да кажеш, че тук е повече на конвейр споделям.
Ходил съм на зъболекари в Калифорния, Тексас и Онтарио.
Общото между щатите е, че всичко е на конвейр по 5-6 пациента и доктора обикаля като разноглав.
В Онтарио не беше така, докторката си се грижеше и занимаваше с мен през целия ми час.
pumpy

Мнение от pumpy »

Californian написа:Да и на мен ми е интересно това ,че в Щатите изкарват по-малко.
Аз си мисля, че тук са най-скъпо платени лекарите едно 250-300к си изкарват годишно повечето дето аз познавам. Като един от тях е с 500к анестезиолог. Те са най-скъпо платените тук според статистиките.
Но те нямат бенефити като другите професии на "столче" от това което са ми казвали, така ли е?
Пак същото: семейният ни лекар е най-дбрия приятел на семейството ни. В кабинета си има сестра и асистент на лекара на разположение. Вижда повече пациенти от канадския си еквивалент, защото има двама души, на които може да делегира права. Това води до добри пари, но ако трябва да си лекува пациентите лично, както прави канадския му еквивалент то няма да е същата картинка. В Канада личния ми лекар имаше само човек на рецепцията, даже и сестра нямаше. И не само той. И кожния и хирурга и ортопеда, при които съм ходил бяха в същото положение. Тук един лекар има поне двама медицински специалиста персонал на разположение.
И за съжаление, когато асистента му не диагностицира един инфарктен пациент, познай кой беше отговорен и коя застрахователна компания написа чека. Не случайно зъболекарите в тази страна имат невероятно висок процент на самоубийства - професията е ужасно напрегната, а като носиш отговорност за още 4-5 души, за да правиш много кинти и съвсем изперкваш. Благодаря на такъв живот. По-добре на спокойствие в Канада ;) И парите са по-добри в пъти за същата работа.

Anyway, явно зависи от професията и съответно от работодателите. В крайна сметка Канада е "страната на лъжата", а някои са по-големи мрънкала от други.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

pumpy написа:Да ти кажа ли, че в Колорадо сестрата има право да прави всичко, което е обратимо в устата на един пациент.
Какво например? Не се заяждам, питам защото наистина ми стана интересно.
pumpy

Мнение от pumpy »

Всичко reversible:

- слагане на "пломбата", полирането и окончателното й завършване. Колко време отнема една препарация и колко време отнема "пломбата". Аз препарирам един зъб средно за 5-6 минути. Обтурира се за поне тройно време, че и отгоре;
- зъб за корона: аз препарирам средно за около 30 минути. Всичко останало по слагане на корда, взимане на отпечатък, правене на временна корона и циментирането на последната отнема около 60-80 минути средно - всичко се прави от сестра; пробването и циментирането на постоянната корона се прави от сестрата - аз даже няма нужда да видя пациента, освен да го анестезирам в началото за 5 минути.
- хигиена, без deep cleaning/кюретаж;
- вземане на снимки - в Кебек е нелегално да се прави от сестра, а в БК трябва да е сертифицирана такава, за да може да го прави. В Колорадо сестрите не се сертифицират. Даже не е нужно да са ходили на училище. Може аз да си ги тренирам на работното място и са готови;

Само за горните 2-3 примера аз мога да си "оптимизирам" пациенто-потока с пъти на ден, ако имам 4-5 сестри в кабинета. За мен остава само да "пиля" зъба било то за "пломби" или корони и някой друг, които взима 15-17 кинта на час да върши всичко останало. Това ми "позволява" да правя доста по-голям оборот от канадския си колега, което води до повече пари, като краен резулат.
newcomer

Мнение от newcomer »

myhata II написа:http://www2.macleans.ca/2013/04/24/land-of-misfortune/

Който успее да отговори на зададения въпрос към статията,лично ще го черпя една бира,искам смислени отговори а не глупости
Благодаря ;)
мухи,това много дълго и на английски бре.как го прочети бе брато :lol:
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Да бе, мухата чете Маклийнс, айм импрест :lol: !
Не знам от какво се жалва статията, по принцип трябва да се приеме, че тези пригнози са само прогнози, за наемането на образованите кадри ще трябва работодател накрая, държавата няма да го наеме. Естествено че ще е по-добре в щатите, там се отива с оферта от шефа. В коя държава има такава точkова система и тя работи идеално ? Не е възможно, който вярва че бъдещето му е осигурено, само защото някакви мухлясали старчета в някоя служба са решили преди 10 години какви специалисти ще се търсят евентуално, не е добре :| ... Ако си признаят всички колко са преиначавали във формулярите какви са и какъв им е стажа, само за да дойдат, пък после ще му мислим. Много е тромава системата, не се признава образованието често, но това не е тайна! В Европа са по-гъвкави, признават образования, но кой има статистика, колко са отишли и колко са се върнали без да се реализират. Тревата наистина е по-зелена другаде винаги, но който си мисли че в Лондон няма да си подбират резюметата по имената се лъже. Там просто има вече по-големи лобита на тазлични националности - поляци, турци, индийци и т.н. и си прибират от техните.
Живота за индийци, араби и китайци ще става все по-труден, като се има предвид печалната им слава напоследък и стремежа на местните да си пазят хубавата работа за тях. Индийците, извинявайте, колкото повече хора имат допир с тях, толкова по-трудно ще им става. Наистина само 10 % са много свестни, другите тук стават едни мрънливи, мързеливи, бавни, все нещо някой им е длъжен, просто са проблемни за всеки ХР отдел.
В големите градове сме разглезени, но извън тях и на бели емигранти с акцент не им се отваря парашута. Но какво ново, пак питам аз :?: ... Все по-недоверчиви стават всички, който разчита само на резюмета и овесва нос след първия разговор с претенциозна и престорена служителка, която му кава "много хубаво но няма да стане", просто е на грешен път. Упоритост и увереност му е майката, индийците го нямат това и не знам защо им четем вайканията, ние сме различни хора.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Извинявай но говориш глупости. Как ще им става по-трудно на индийците и азиатците?
Ти май на друга планета живееш. Западния бряг - Американски и Канадски е загубен, сега наред е централната част и източната където още е нещо като фифти фифти...
В Торонто също всичко е индийско по айти фирмите. То в Тексас при реднеците индийците са стигнали 30тина процента по АйТи фирмите какво остава за Канада.
В Калифорния бяха едно 65-70процента и малко отгоре. Портланд и Сиатъл са малко по-добре но и там по Майкрософт и Амазон като влезнеш едно 50процента е индийско в АйТи-то.

Какво им е зле? Единственото дето им е зле в момента, е че трудно стигат до зелени карти и един си тръгне и друг дойде да го смени на виза.
Ама те и това ще променят, сега като направят капа на H1B тата от 65хил на 300хил и им раздават постоянно жителство по-лесно...

Имаи предвид, че до 20-30години всичко що е АйТи ще стане индийско и всичко що е електронен инженеринг ще стане жълто.
И да ти кажа аз лично си избирам инженеринга от двата "рояка"
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Частта за Англия е вярна , но ако това е реалността в Канада -"жална им майка" на новодошлите ,ака нас:(
А аз си мислех ,че само консервативните англичани са такава сприхава порода към имигрантите си. Снощи излъчиха страхотно предаване за румънците и българите и каква заплаха сме за тях .
"
http://www.channel4.com/news/immigration-nation"
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Аре па ти бе, вече няма да ти отговарям даже, щото ти не четеш, само едно си знаеш - айти и много пари. Не всичко е айти, ОК? Освен това даже не си тук за да ми разправяш как е. В айти ще видим дали са само индийци, макат че там може и да са за предпочитане. И ние имахме един индиец, много готин, но сега един младеШ на име Дуейн опъва жиците наоколо. Гражданин първо поколение ориджинъли от Оуън Саунд, който всеки път оплесква нещо като пипне компютъра. А го оправя с досада и след много време.
Циганите - на Сатурн !
pumpy

Мнение от pumpy »

tanyatais написа: Апропо -много хора ни се чудят ,не сте сами вие тук ..
:) Колко познато. Когато заминавах, че и днес като се прибера всички продължават да ми се чудят. Колкото и да им обяснявам не ме разбират и това хора, с които се познавам и си имаме приказката. Какво остава за едни "фантоми" от един форум
Публикувай отговор