miteto написа:Т.е. да разбираме, че в САЩ зъболекарите взимат около 60% по-малко от тези в Канада? Или говориш само за лично твои преживявания?pumpy написа:Аз съм бил в Канада на тръстиката винаги, когато пожелая и винаги аз съм си избирал работодателя. В САЩ до сега никой никога не ми е предложил нещо, което да е даже 35% от това, което правя в Канада. Веднъж ми отговориха на едно запитване с желание за толкова много лична информация, че им теглих една майна още преди да сме започнали да си говорим за критериите МИ за работа и заплащане. И не сравнявам само Денвър с Форт Нелсън. Сравнявам и Бароу, АК с Форт Нелсън - съвсем съпоставими условия на живот и работа.
Явно си зависи от човека и от професията.

Не, говоря за личните преживявание и за същите на съпругата ми, колегите ми от випуска, нейните приятели от нейния випуск. В класа ми имаше трима "канадци" и днес в Канада работят четирима души от моя клас - тоест даже един от "американците" взе канадския борд и работи на НАФТА в Канада. От следващия випуск всичките "канадци" си отидоха обратно в Канада, както знаеш нафтата не ни спира да стоим тук колкот си искаме. Защо ли хората не го правят ? Не е заради студа и дългата зима, вярвай ми.
И преди да си изфабрикувал някоя нова "сестра" аз "съм" в САЩ, защото жена ми иска да е тук. Тя говори испански, има среда тук, харесва й работата и иска да остане. На мен също ми харесва да работя само 5 месеца и да имам 7 месеца ваканция. Един от факторите, позволяващи ми този лукс е факта, че в Канада за 5 месеца правя в пъти повече от това, което бих правил тук за същото време, за да мога да си позволя да си стоя вкъщи.
В САЩ много зъболекари изкарват повече от тези в Канада, но вярвай ми аз такава стоматология не мога и не искам да практикувам, а ти не искаш да отидеш на такова място да те "лекуват".
И относно индийците. Пак в моята си област: Миналата седмица бях на интервю за новата група студенти, започващи от януари 2014. От осем кандидати имахме 7 индиеца - 85% ГОЛА ВОДА, един ставаше за нещо и го класирахме на второ място от осемте. На първо място беше арабела. И интервюто не го водя аз сам - общо сме 4 души между които има и индиец преподавател - тя е от тези 10%, които стават са нещо.....