за това говорех

Douze pas (дузпа) = Twelve stepsIRA написа:piedballe
Хахахаха!!!!!ablood написа:Как ли е Dodge Caravan на френски? Esquive Roulotte?
За да знам как да го търся, като реша да го сменявам.
ludicrouskrimon написа:Общувайте с интелигентни, образовани хора и няма да ви се налага да се оплаквате от техния "френски" и "звуци". И в България повечето хора не говорят правилен български език и често не им се разбира диалекта, ама вие се биете в гърдите, че сте образовани имигранти, а явно общувате само с простолюдието, което има свой собствен език. Писменият български език съвсем няма да го споменавам, че тук форумните примери ще се разпишат веднага![]()
Супер си е Закон 101! Завиждам им на кебекуата, че успяват вече 35 години да го налагат успешно. Уважават се, уважават езика си, имат достойнство да отстояват себе си и ценностите си. Аз съм ЗА такъв закон в България, че вече на нищо направиха българският език, както писменият, така и разговорният (изобилства бедният ни език на чуждици, англицизми, турцизми и все повече на циганизми).
А на който не му отърва, нали знаете къде се намират англофонските провинции и държавиВъпреки, че според статистиката, така се оплаквали англофоните, че ще се преместят след референдума, обаче още си стоят тук
Защото им харесва в Квебек и тукашният френски също им харесва
![]()
А щом си харчат бюджета за това, тяхна си работа. Спечелили са изборите, значи по-голямата част от населението ги подкрепя. Това се нарича демокрация, толкова чужда думичка на българите ... Във всеки случай съм много съгласна, че 200 000 долара за сърдечна операция на туристка-кувейтка в Монреал, по времето на Шаре, която няма застраховка, е доста по-нелепа "инвестиция" ... Да не говорим за листа на чакащите с години подобна операция!
Повтарям се, но демокрацията, както я разбират някои хора, е два вълка и една овца да гласуват какво ще е за вечеря.seeker написа:Marto, ти като специалист, би ли ни обяснил простичко, като на 5 годишни, какво е демокрацията? Аз вече почвам да се обърквам.
Това да зависи от собственика. Пазарна икономика, въпрос на търсене и предлагане.ablood написа:Крими
В Лавал има един ресторант с оферта на огромен билборд "BRUNCH".
Как според теб трябва да се преименова за да не се осквернява чистотата на френския език?