Как е в Канада с културния живот?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Daisy2

Re: Как е в Канада с културния живот?

Мнение от Daisy2 »

Bistra написа:Ама ти ни даде 2-3 имена, които се гърчат за жълти стотинки по родните театри, което ми говори, че на запад не биха били особено вървежни. От друга страна правителството открито подпомагащо с еврофондове чалга културата. Онази тема, ако си забелязала е доста иронична. Защото аз никога не съм се представяла за нещо, което не съм. Е и Митко, който хич не ме чете е забелязал даже, че слабостта ми е луксозния живот и младите мъже. ;) Това не ми пречи, обаче да посещавам културни мероприятия без да бия камбаната за това. За разлика от Мадам Кримон, която не веднъж е обявявала на всеослушание, че се занимава с разработването на културни проекти. Та затова и аз се опитах да и дам трибуна на изява, де. Ябълката също се опитваше в някои теми да ни вкара в определени модели на поведение и да ни поучава, та затова , моля...Думата е тяхна! Само че освен заяждания друго не видях. Затова и темата умря.
Виж, аз, за разлика от теб, съм ги виждал тези "имена" на сцената ;) - а къде биха били вървежни, малко ме интересува. Аз си имам достатъчно свои естетически критерии, за да мога да преценя коя постановка ми харесва и коя не. Не робувам на мода или на някакви наложени от медиите и рекламата кумири.

На мен това, което "консумирам" като култура в София, ми харесва и ми е достатъчно. Въпросът ми е има ли какво да го замени в Канада. Затова питах. Всеки да сподели личен опит.

А дано да не умре и тази. :)
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Bistra написа:Ама ти ни даде 2-3 имена, които се гърчат за жълти стотинки по родните театри, което ми говори, че на запад не биха били особено вървежни. От друга страна правителството открито подпомагащо с еврофондове чалга културата. Онази тема, ако си забелязала е доста иронична. Защото аз никога не съм се представяла за нещо, което не съм. Е и Митко, който хич не ме чете е забелязал даже, че слабостта ми е луксозния живот и младите мъже. ;) Това не ми пречи, обаче да посещавам културни мероприятия без да бия камбаната за това. За разлика от Мадам Кримон, която не веднъж е обявявала на всеослушание, че се занимава с разработването на културни проекти. Та затова и аз се опитах да и дам трибуна на изява, де. Ябълката също се опитваше в някои теми да ни вкара в определени модели на поведение и да ни поучава, та затова , моля...Думата е тяхна! Само че освен заяждания друго не видях. Затова и темата умря.
За разлика от теб, аз съм виждала тези имена на сцената :) и си имам достатъчно естетически критерии (които никому не налагам) да мога сама да преценя коя постановка ми харесва и коя не. Насладата си е за мен, а не ме вълнува особено къде биха били вървежни те и не робувам на имена и кумири, създадени от медии.

За мен в София има достатъчно култура, която да "консумирам". Затова питах дали има с какво да я заменя евентуално в Канада. От вашия личен опит. В областите, които споменах. Който има, има. Който няма - здраве да има.

Дано да не умре и тази :)
Последно промяна от Daisy2 на Чет Яну 24, 2013 11:06 am, променено общо 1 път.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Ами ето, в моя "окръжен град" с население от 800К, в най-краварския край на Канада, имаме поне 6 театъра (не броя университетските студия), както и опера.

Това че батката нито е имал време, нито пък желание да иде на театро е съвсем друг въпрос.
newcomer

Мнение от newcomer »

Marto написа:Ами ето, в моя "окръжен град" с население от 800К, в най-краварския край на Канада, имаме поне 6 театъра (не броя университетските студия), както и опера.

Това че батката нито е имал време, нито пък желание да иде на театро е съвсем друг въпрос.
Ти откога на казината им викаш театри.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Marto написа:Ами ето, в моя "окръжен град" с население от 800К, в най-краварския край на Канада, имаме поне 6 театъра (не броя университетските студия), както и опера.

Супер - и как е? Какво поставят? Харесват ли ти? Какви са цените на билетите? Намират ли се билети? Изобщо някакви лични впечатления имаш ли от тях?
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Варират от 30-тина долара до около 100. Ние ходим 4-5 пъти годишно, не съм някакъв експерт, но мога да кажа, че актьорите във водещите роли не са разочаровали. Технически - сцена, светлини и т.н. - пълно 6.
newcomer

Мнение от newcomer »

Marto написа:Варират от 30-тина долара до около 100. Ние ходим 4-5 пъти годишно, не съм някакъв експерт, но мога да кажа, че актьорите във водещите роли не са разочаровали. Технически - сцена, светлини и т.н. - пълно 6.
Марто коя пиеса гледахте последно,да се направя и аз на културен.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

В опера и с автомат калашников не можеш да ме вкараш щот предпочитам да ме гръмнат от колкото да слушам некой как вие и се блещи насреща ми..

Иначе първият ми концерт беше на AC/DC и след това се заредиха Scorpions, Bon Jovi, Dire Straits, Metallica, Maiden, Roxette, Def Leppard, Foreigner, etc..
Няколко концерта годишно ми стигат. Относно електронната музика източна Канада е по-напреднала... В Торонто има супер клубове идват Ди-Джеи от цял свят... Западна Канада е малко по изостанала в това отношение но и там се намираха купони стига да търси човек..
Прибавям и традиционното 2Х1 кино всеки вторник (мисля че беше) и за човек със занижени стандарти като моите културният живот е предостатъчен.

Никога не ми е било скучно. Нито в Канада нито където и да е на друго място.. Дори и тук в Коста Рика има хора които се оплакват че им е скучно... Go figure ..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Marto написа:Варират от 30-тина долара до около 100. Ние ходим 4-5 пъти годишно, не съм някакъв експерт, но мога да кажа, че актьорите във водещите роли не са разочаровали. Технически - сцена, светлини и т.н. - пълно 6.
Благодаря. А какво поставят - класика, авангард, моноспектакли? Коя пиеса ви е впечатлила най-много?

Специален поздрав за нюкъмър с едни малки сладки лебедчета :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=aCQd1L_j-6A"
newcomer

Мнение от newcomer »

Daisy2 написа:
Благодаря. А какво поставят - класика, авангард, моноспектакли? Коя пиеса ви е впечатлила най-много?

Мерси,предпочитам пуйка с зеле.

Daisy2

Мнение от Daisy2 »

newcomer написа:
Daisy2 написа:

Мерси,предпочитам пуйка с зеле.
Баси човека си! Глей к'ви фини мацки, той за ядене мисли! :rofl:
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Daisy2 написа:
Благодаря. А какво поставят - класика, авангард, моноспектакли?
Има всичко. Двата театъра в центъра на града май са за по-улегнали хора. Имаме един бохемски квартал ( http://en.wikipedia.org/wiki/Old_Strathcona" ) където ходя само да ям, щото има хубави ресторанти. Доколкото разбирам татрите там имат по-авангардни изпълнения, но не съм бил. По принцип ходим там където иска "she who must be obeyed".
leaf

Мнение от leaf »

В момента в Торонто е нашумял "Вълшебникът от ОЗ", мюзикъл от Бродуей. Всички добри Бродуей продукции минават през Торонто.
Поради голямото руско комюнити има постоянно представления от руски артисти от всички жанрове. Миналата година, през май имаше представления на Большой театър.
От другия месец започват поредица интересни балетни/танцови спектакли:
"World Stage brings you the best in contemporary live performance. This season welcomes productions and artists from Canada, Germany, Cote d'Ivoire, Brazil, Australia, China, Norway, Belgium, Portugal and the Netherlands, offering visions both thoughtful and whimsical, boisterous and serene, chilling and fearless. In other words, our human experience."
http://www.toronto-theatre.com/theaters ... e-2013.php"

Цените на билетите варират много, понякога има големи отстъпки.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

newcomer написа:
Daisy2 написа:Ти ме разби! Не вярвам, че няма театри и концерти в Канада - държава от 33 милиона, с градове в топ на света по "най-добро място за живеене" - там даже имаше критерий за оценка "културен живот и прояви". Все някъде има.

Ще почакам да се включат и други, дано да има хора с информация от първа ръка.
Я да кажат ванкувърци имате ли си опера,филхармония,балет,театър,помогнете на Дейзи да се ориентира в културния живот на Канада.
Има всичко за тия, които знаят какво е това и за какво служи. :D.

Опера има разбира се, както и десетки театри, театър има дори в White Rock, който е 18,000 човека. За разлика от други места, тука хората посещаващи такива събития се обличат подходящо (жените с вечерни тоалети и т.н.) и простаци по анцузи или скъсани дънки трудно ще видиш. :D

А за концерти не искам и да споменавам ... стотици са. Няма известен изпълнител, който да е идвал до Канада и да не е имал концерт във Ван.

Което все пак не значи, че интересът към подобни събития може да измести интереса към хокея. :D Но аз на каквото и да съм бил, залите винаги са били пълни.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

newcomer написа:Марто коя пиеса гледахте последно,да се направя и аз на културен.
Батка, първо ти кажи колко театрални и оперни представления си изгледал в Русчук и колко смокинга сменяш за различните събития? :rofl:

Иначе не мога да разбера как в 21-ви век могат да се задават въпроси от типа има ли театри/опери еди-къде-си и какво дават в тях. В Русия (са сила) използват следния лаф по този повод - "А что, Гугл уже запретили? ..." :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Публикувай отговор