Californian написа:Нямам си идея честно как е в Канада - имам много приятели близки и ще ги питам, но ще ти кажа как е в Щатите.
Те и тук болниците ти праскат едни хубави 5-6 цифрени суми за каквото там.
Обаче е малко по "гръцки" искам 25к, май нямаш, тогава 15к...май нямаш дай 3к и бягай.
Така е в Тексас а и Калифорния - където знам, за другите щати може да е различно нямам си идея.
И това не е точно така:
- сметката е 25к за нормално раждане без никакви усложнения и една нощ в болницата;
- тези, които на медикейд, системата плаща за тях 12к, защото така се е договорила с болницата;
- Хумана е сключила договор със същата болница да й е провайдър, срещу сума от 18к на раждане. Болницата се е съгласила и така има достъп до 550 000 пациенти, имащи застраховка с Хумана;
- Блу Крос е с по-малка база клиенит (само 150 000) застраховани, затова е успяла да догори по-лоша цена с болницата и раждането на нейните клиенти/пациенти им струва 21к;
И т.н.
В кабинета в Денвър, където работя ми се случва да правя същата процедура за 5-6 различни цени, в зависимост от това, кой плаща, но никога не се пазаря с пациента да ми даде колкото има. Има си цена за хора без осигуровки, което е ценоразписа - 30% и това е положението, независимо дали имаш пари или не. Ако ти раждаш в Канада и си плащаш от джоба, тоест нямаш застраховка, се прилага ценоразписа на болницата за кеш пациенти със съответното намаление, ако има такова.