Раждане в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
roumensp

Re: Раждане в Канада

Мнение от roumensp »

Californian написа:А от чисто любопитство колко време отнема спонсорството на постоянен жител ако се ожениш за някой в България?
А има ли годенически визи?
Няма "годенически визи" за Канада, но има за common-law partner / conjugal partner (ако можеш да го докажеш). Но за да можеш да се възползваш от това само PR статут не е достатъчен, трябва да живееш постоянно в Канада (за граждани не е задължително в момента на подаване, но после е).

Ето колко отнема:
http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... pouses.asp"

Ето и условията:
http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... 00ETOC.asp"
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

roumensp написа:
Bistra написа:Начи викаш, ако е на екскурзия не става? То не, че са се зараздавали визи на бременни екскурзиантки, ама знаеш ли? Представи си следната ситуация: Остава 1 седмица до термина и от внушителната гледка на Ниагарския водопад се сецва и и изтичат водите. Детето какво е тогава? Или линейката я кара в българското консулство за да роди на българска земя? :)
Линейката я кара в най-близката канадска болница, където ражда, после подаряват една сметка за 20К на щастливата родилка, а детето автоматично получава българско гражданство по произход.
Ле-ле, това звучи ужасно, особено ако не си подготвен! :o
Ето защо няма раждащи мутреси в Канада. Нали навремето имаше такава мода (мисля, че беше за Щатите, обаче) - мутрите да си пращат жените в чужбина да раждат. Страшно родолюбиво, бих казала, а същевременно ни убеждават в "напредъка" да ходим да им пазаруваме в новопостроените молове. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

roumensp написа:
Californian написа:А от чисто любопитство колко време отнема спонсорството на постоянен жител ако се ожениш за някой в България?
А има ли годенически визи?
Няма "годенически визи" за Канада, но има за common-law partner / conjugal partner (ако можеш да го докажеш). Но за да можеш да се възползваш от това само PR статут не е достатъчен, трябва да живееш постоянно в Канада (за граждани не е задължително в момента на подаване, но после е).

Ето колко отнема:
http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... pouses.asp"

Ето и условията:
http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... 00ETOC.asp"

Ми аз живея постоянно в Канада. Супер баси и лесното е......ех как ми се иска Щатите да са като Канада.....и не само за това.
Това е супер, ще задействам процедурата аз. Отговарям на всички условия.
Благодаря ти.
pumpy

Мнение от pumpy »

От кога Тексас е провинция на Канада ?
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

pumpy написа:От кога Тексас е провинция на Канада ?

Дълго и широко не се хващай за глупости. Смятам темата за закрита.
Благодаря изключително много на Румен.
umeiko

Мнение от umeiko »

ablood написа:Предполагам, че имаш представа колко струва една зъбна пломба.

Сега си представи колко струва едно раждане, в което са ангажирани множество медицински лица, посленяколкодневна хоспитализация и наблюдение.

И сега си представи колко струва едно раждане с усложнения! Горното + още х10.
25к струва едно раждане :)
Имаше един случай преди години с едни пишман имигранти, дето не си бяха изкарали здравна книжка, и решили да раждат без нея.....
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Нямам си идея честно как е в Канада - имам много приятели близки и ще ги питам, но ще ти кажа как е в Щатите.
Те и тук болниците ти праскат едни хубави 5-6 цифрени суми за каквото там.
Обаче е малко по "гръцки" искам 25к, май нямаш, тогава 15к...май нямаш дай 3к и бягай.
Така е в Тексас а и Калифорния - където знам, за другите щати може да е различно нямам си идея.

Но от това което четох по нагоре - специални благодарности на Ира и Румен.
Мен му устройва чудесно.
Моята приятелка да роди в Торонто - ще получи детето Канадско гражданство по закона дето постна Ира. Аз мисля да я спонсорирам - 9 месеца изглеждат като лек бриз за мен.
За съжаления Американските ПР нямат такива права по Щатски закон каквито имат Канадските ПР - които са идентифицирани като граждани по отношение на тези докарвания на младоженци или булки и такива семейни неща.
Тук аз като Американски ПР не мога да се възползвам от тези бенефити които са само за граждани - да си докарат съпруга, за ПРи - времето е около 3-5 години което няма нищо общо с 9те месеца в Канада....абе супер си е Канада само да имаше много скъпо платена работа и цени на палати за по 200-300к в градове по 2-5милиона хора на сравнително дори геогравски ширини...то и за това е толкова лесно да стигне до Канада човек.....
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ами той гръкът - Michael Moore беше направил цял филм по случaя. ;)
Как алчни да получат по-голяма кешова отстъпка (подобно: Мухата е сила!) американци-гърци минават границата за да се лекуват в Канада. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
pumpy

Мнение от pumpy »

Californian написа:Нямам си идея честно как е в Канада - имам много приятели близки и ще ги питам, но ще ти кажа как е в Щатите.
Обаче е малко по "гръцки" искам 25к, май нямаш, тогава 15к...май нямаш дай 3к и бягай.
Така е в Тексас а и Калифорния - където знам, за другите щати може да е различно нямам си идея.
И това не е точно така:
- сметката е 25к за нормално раждане без никакви усложнения и една нощ в болницата;
- тези, които на медикейд, системата плаща за тях 12к, защото така се е договорила с болницата;
- Хумана е сключила договор със същата болница да й е провайдър, срещу сума от 18к на раждане. Болницата се е съгласила и така има достъп до 550 000 пациенти, имащи застраховка с Хумана;
- Блу Крос е с по-малка база клиенит (само 150 000) застраховани, затова е успяла да догори по-лоша цена с болницата и раждането на нейните клиенти/пациенти им струва 21к;

И т.н.

В кабинета в Денвър, където работя ми се случва да правя същата процедура за 5-6 различни цени, в зависимост от това, кой плаща, но никога не се пазаря с пациента да ми даде колкото има. Има си цена за хора без осигуровки, което е ценоразписа - 30% и това е положението, независимо дали имаш пари или не. Ако ти раждаш в Канада и си плащаш от джоба, тоест нямаш застраховка, се прилага ценоразписа на болницата за кеш пациенти със съответното намаление, ако има такова.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

pumpy написа:
Californian написа:Нямам си идея честно как е в Канада - имам много приятели близки и ще ги питам, но ще ти кажа как е в Щатите.
И това не е точно така:
- сметката е 25к за нормално раждане без никакви усложнения и една нощ в болницата;
- тези, които на медикейд, системата плаща за тях 12к, защото така се е договорила с болницата;
- Хумана е сключила договор със същата болница да й е провайдър, срещу сума от 18к на раждане. Болницата се е съгласила и така има достъп до 550 000 пациенти, имащи застраховка с Хумана;
- Блу Крос е с по-малка база клиенит (само 150 000) застраховани, затова е успяла да догори по-лоша цена с болницата и раждането на нейните клиенти/пациенти им струва 21к;

И т.н.

В кабинета в Денвър, където работя ми се случва да правя същата процедура за 5-6 различни цени, в зависимост от това, кой плаща, но никога не се пазаря с пациента да ми даде колкото има. Има си цена за хора без осигуровки, което е ценоразписа - 30% и това е положението, независимо дали имаш пари или не. Ако ти раждаш в Канада и си плащаш от джоба, тоест нямаш застраховка, се прилага ценоразписа на болницата за кеш пациенти със съответното намаление, ако има такова.
Виж сега - чисто логично за Раждане не съм запознат, но за emergency случайте съм доста добре запознат от личен опит и ти казвам как седят нещата пък ти каквото искаш си мисли.
Последния път като проверих, не те питат за застраховка в имърджънси руум-а това не е нормалното посещение на кабинет където една учетива лелка те пита за застраховка попълваш си данните, мисля знаеш как е...
Нещата стоят по много различен начин... и да знам те за какво говориш,
та може и с по-малко пари да мине раждането или те бедните хора дето работят за 8 долара на час мислиш ли, че плащат 30к за раждане...лично аз си имам парите и 25 или 50к никакъв проблем не са за мен но айде поне да си чешем устите или по скоро пръстите.
pumpy

Мнение от pumpy »

Отказвам се.....Работя със застраховки по цял ден, най-добрия ми приятел в Денвър е лекар и скоро му се роди дете. Както казах по-горе аз не виждам бенефит от граждансто за след 18 години, което струва от 25к без ограничение нагоре. Успех с визата и начинанието.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

pumpy написа:Има си цена за хора без осигуровки, което е ценоразписа - 30% и това е положението, независимо дали имаш пари или не.
Не бяхме ли спорили преди време, че в Канада зъболекарите дават доста по ниски цени ако отидеш без застраховка и плащаш кеш? Ти твърдеше, че ако някой го прави било едва ли не против закона...
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

miteto написа:
pumpy написа:Има си цена за хора без осигуровки, което е ценоразписа - 30% и това е положението, независимо дали имаш пари или не.
Не бяхме ли спорили преди време, че в Канада зъболекарите дават доста по ниски цени ако отидеш без застраховка и плащаш кеш? Ти твърдеше, че ако някой го прави било едва ли не против закона...

Двойно по ниско - аз плащах 150долара за пломба есента на 2010та май беше в Торонто без застраховка съм.
Сестра ми си е със застраховки и там работа и всико и мисля и взимат повече като обща цена но пък имаше някакви безплатни пломби годишно или нещо от сорта.
Аз от Торонтските зъболекари съм изключително доволен. Много повече от Американските - защото си ми правят пломби - казват, че е по-добре коронка но са ок да ми правят пломби.
Американските не щат. Естествено дали съм прав или не е субективно но доколкото мога по-дълго предпочитам да нямам коронки.
В момента в клиникъл рисърч фаза с трайл на живи хора е естественото генериране на зъби. Вярно към 10-15хиляди долара се очаква да е докато не стане масс продукшън поне в началото. Но аз съм склонен да дам толкова пари за мой си нов зъб а не за коронка. За това не искам коронки сега.
pumpy

Мнение от pumpy »

miteto написа:
И продължавам да го твърдя. Ако си беше направил труда да прочетеш цялия абзац, щеше да видиш, че започва с "кабинета в Денвър, Колорадо" Това все още е щат на САЩ, за разлика от Тексас, който се оказа провинция на Канада. И днес продължавам да твърдя и да практикувам, че в Канада, Форт Нелсън, БК, където работя, цена по-ниска от официалния ценоразпис на местната асоциация няма да ти се случи и е незаконно. Понякога ми се случва да направя изключение ако сметна, че пациента го заслужава, обикновенно когато са с болка и не могат да си позволят да заплатят манипулацията. Но това последното е лично решение и няма нищо общо с бизнес частта на професията ми, а с хуманната. И не е официална практика.

Ako можеш да ми покажеш официален документ, където пише че нещо е направено на половин цена от ценоразписа, защото е платено кеш, то този зъболекар си създава сам проблеми. Затова и няма да можеш да ми го покажеш на хартия. А не е на хартия защото не е правилно да се прави така. В кабинета на виетнамките в Монреал имаше цял шкаф с картони, под ключ, в склада, на хора, които плащат кеш и по-малко - защо ли ги криеше толкова старателно, как мислиш ???
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

pumpy написа:
miteto написа:
И продължавам да го твърдя. Ако си беше направил труда да прочетеш цялия абзац, щеше да видиш, че започва с "кабинета в Денвър, Колорадо" Това все още е щат на САЩ, за разлика от Тексас, който се оказа провинция на Канада. И днес продължавам да твърдя и да практикувам, че в Канада, Форт Нелсън, БК, където работя, цена по-ниска от официалния ценоразпис на местната асоциация няма да ти се случи и е незаконно. Понякога ми се случва да направя изключение ако сметна, че пациента го заслужава, обикновенно когато са с болка и не могат да си позволят да заплатят манипулацията. Но това последното е лично решение и няма нищо общо с бизнес частта на професията ми, а с хуманната. И не е официална практика.

Ako можеш да ми покажеш официален документ, където пише че нещо е направено на половин цена от ценоразписа, защото е платено кеш, то този зъболекар си създава сам проблеми. Затова и няма да можеш да ми го покажеш на хартия. А не е на хартия защото не е правилно да се прави така. В кабинета на виетнамките в Монреал имаше цял шкаф с картони, под ключ, в склада, на хора, които плащат кеш и по-малко - защо ли ги криеше толкова старателно, как мислиш ???
Добре де, не се заяждам наистина не знам - защо да е незаконно това...
По тази логика трябва да е и незаконно - бензиностанциите да слагат една цена за плащане кеш и друга цена за друг вид плащане...
Личното ми мое си мнение без да претендирам, че съм прав а напротив може би бъркам - но така си го обяснявам по моята логика.
Нарочно в медикъл сферата подържат много високи цени на тези със застраховките за да може да се лекуват близко до безплатното - тези бедните хора без дохови и без застраховки.
Така със законите на физиката си обяснявам и медикъл сферата.
Публикувай отговор