Bistra написа:
По тази "отврат", Уважаеми Господин Гроздан, ти гарантирам , че би стигнал за няколко минути от точка А до точка Б. По другата пумпало-образната отврат, която са замислили великите софийски умове най-много да стигнеш до под кривата круша със стабилен световъртеж.
Аз обаче не се притеснявам, че ще бъде реализирана, защото за да се реализира каквото и да е било качествено в центъра на София хората трябва да бъдат отчуждени първо. Обезщетени разбира се по пазарни цени. Държавата няма пари за това и за щастие Б.Б. не е все още диктатор от типа на Фидел Кастро. Така че споко! Ще си остане само на проект или най-много да има спорадични нацвъквания без архитектурна концепция, каквито бяха цитираните от мен примери в другата тема.

В много европейски градове - малки и големи, концепцията с кръговото движение е добре приета. Лично съм виждал поне няколко, някои със светофари, други - без. Софийските умове не могат да измислят нищо ново, те само копират. Дано поне вложат малко акъл, че да го направят както трябва.
Относно спагетите - на мене не ми харесва факта, че ако си изпуснеш изхода си screwed. Никак не е приятно да ти се случи в непознат град. Аз лично съм се обърквал на Тюрко, вече му знам и дупките и неравностите
Свиква се и с едното и с другото, но структура като на Тюрко или посочената от Румен не ми харесват. Въпрос на вкус, казало кучето ...