Български учители в Квебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
kaka_dora_Luk4o

Re: Български учители в Квебек

Мнение от kaka_dora_Luk4o »

Аз не съм със СЕЛ, а със СЕФРАНК, което също е възможност. Имам познати учители по физкултура, които успяха да вземат перми, така че не е невъзможно.
Изображение
nivi7876

Мнение от nivi7876 »

Здравейте и аз сега се натъквам на тази тема, а имам нужда от помощ, като много други. Някой може ли помогне с насока или инфо за реализация като социален педагог- какво е нужно ,за да се практикува тази професия и всичко свързано с тази област. Благодаря предварително за отделеното време!
DCS-Vienne-25.03.2011
Accusé de réception-11.2011
Писмо за подготовка за интервю-21.07.2012
Entrevue de sélection-22.10.2012
sahida

Мнение от sahida »

Здравейте,
Време е и аз да се присъединя към групата на учителите. Моето семейство преди месец се установи в Монреал. Имам 2 малки деца. Аз съм завършила Френска филология в БГ преди години.Преподавах в София в една езикова школа преди да дойдем и докато бях в майчинство,за да разнообразявам с памперсите ;) Сега ми предстои да правя евалюация на дипломата. Днес имах една т.н. среща с агент за работа, млада жена която е била учител и се е отказала. Подейства ми меко казано демотивиращо. Не съм решила още дали ще поема по учителския път или ще сменя посоката рязко. Много ще ми помогнат вашият опит и съвети,защото не съм сигурна какво искам, в смисъл че ако започна да се боря за перми-то, това ще е най-бързият начин за пробиване на пазара,но от друга страна никой не ми гарантира място.А ако започна нещо друго да уча, дали ще можем да си го позволим( семейството ми) понеже животът се оказа доста скъп и ще отнеме години. Какво да правя?
Надявам се с ваша помощ да успея да си изясня ситуацията в местните училища и да взема решение за себе си.Евалюацията отнема време, което в моят случай се надявам да е плюс.
Благодаря предварително!
Публикувай отговор