Име на бебе

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
optics
Модератор

Re: Име на бебе

Мнение от optics »

Победителят печели усмивка от бебето ?
:)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Navi

Мнение от Navi »

Кръвната му група ще е рокаджийска, това е сигурно :) А иначе ще трябва още 2-3 седмици да се почака за усмивка от него.
Аз също харесвам стари БГ имена и ако бяхме в България щеше да се казва Калоян, но имам познат с това име в Щатите и знам колко му е писнало всеки път да си спелва името.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Сред българите тук най -популярни са Александър, Филип, Виктор и Кртистиан. Аз много харесвах името Елиат, ама мъжът не даде да кръстим детето така. Моя е Тео, само толкова, не Теодор. :)
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Teo е много хубаво, на мен много ми харесва.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

miteto написа:
Navi написа:Фамилията е Димов, на буква не сме се спрели.
Димов. Даниел Димов. Даниел се произнася почти 1:1 на английски както на български.
(Bond. James Bond :D)
Ох, не знам. Danielle се произнася почти хептен 1:1.
grozdan

Мнение от grozdan »

Сотир или Крум :rock:

Или пък Кевин, Стефан/Стивън.

Иначе си мисля, че действително е най-добре да изчакаш с името, докато се роди. Като го видиш и веднага ще му намериш име :)
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

За пръв път съм напълно съгласен с Дики.

Дейвид - има много рок музиканти с това име.

Освен ако не държите на екзотични бг имена като Парашкева, Кубрат, Първолета, Богдан, Паун... :D
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

anxeli написа:Най-напред - честито :) !
Според мен не трябва да се избира име докато не видиш бебето, дали ще му отива. Аз така направих, имаш право няколко дена да му каваш само "бебето" докато измислиш :D ... Иначе може всичко, в Канада всичко върви, по-скоро в бг ми е странно че всяко второ дете е Синтия, Катрин, Рене и т.н. Според мен по-екзотични са старобългарските имена, няма какво да ти ги изборявам, всеки ги знае. И без това с това -ов накрая никой няма да ни помисли децата за местни. Моя го взимат за русначе.
Ако имах втори син щях да го кръстя Маламир 8).
Що пьк в БГ-то да не може да вьрви всичко,а пьк в Канада всичко може .Моита дьщеря се казва Жаклин,бившата ми жена -шантавата ,като разбра че ще е момиче рече и отсече ,това да е .Едно от малкото решения на които сме били на едно мнение .Аз лично се чуствам много добре с моето име ,превежда се на много езици.Не ми сьздава неудобства.Много ме кефи да се представям като Жорж.
А за второ дете какво чакаш,покана
THE LAST LINE OF DEFENSE
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Marto написа:
miteto написа:
Navi написа:Фамилията е Димов, на буква не сме се спрели.
Димов. Даниел Димов. Даниел се произнася почти 1:1 на английски както на български.
Е, не е чак болка за умиране ... Какво да кажат тия, дето са ги кръстили Gaylord. :D

Друго по-универсално име е Антон, ама аз не съм му фен.
Александър е ОК.
Борис също се възприема лесно от местните, освен ако нямате притеснения, че ще го мислят за руснак.
Лично познавам дете Ross (от Росен), ама не е българско име ...
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

grozdan написа:Или пък Кевин, Стефан/Стивън.
Брат ми се казва Стефан (Stefan), но никой не го бъrка със Steven, а с аналогичното Stephan (ударението е на а-то)
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Maлии, кви нетактични, може проблем да имам, я всеки да си гледа собствената репродукция!
Жаклин е по-приемливо, още от време оно някакви балерини и филмови героини го вкараха в главите на майките. Някои от новите обаче, в комбинация с нашенска фамилия са трудни за прегльщане :lol: Сесил Карастанчова, Катрин Парапунова, Вивиан Домусчийска, по зле от Ричард Груев и Георг Раев взети заедно ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Калоян :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

anxeli написа:Maлии, кви нетактични, може проблем да имам, я всеки да си гледа собствената репродукция!
Жаклин е по-приемливо, още от време оно някакви балерини и филмови героини го вкараха в главите на майките. Някои от новите обаче, в комбинация с нашенска фамилия са трудни за прегльщане :lol: Сесил Карастанчова, Катрин Парапунова, Вивиан Домусчийска, по зле от Ричард Груев и Георг Раев взети заедно ...
В училище имаше Марк Кашеров.
anxeli написа:И без това с това -ов накрая никой няма да ни помисли децата за местни. Моя го взимат за русначе.
Нашият е с "off" накрая, като Smirnoff. :D Съвсем сериозно, не се майтапя. Може и да се спогледат на аерогарата, като видят, че аз съм с "ov", ама не ми пука ... и без това и 3-мата сме с различни фамилии по документи. Понякога им се ядосвам като лепнат фамилията на жена ми за негова, но обикновено го приемам с чувство за хумор.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Marto написа:
miteto написа: Димов. Даниел Димов. Даниел се произнася почти 1:1 на английски както на български.
Стига бе. Даже последния Bond. James Bond се казва Craig. Daniel Craig :D
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

miteto написа:
Marto написа:
miteto написа: Димов. Даниел Димов. Даниел се произнася почти 1:1 на английски както на български.
Стига бе. Даже последния Bond. James Bond се казва Craig. Daniel Craig :D
Не знам дали знаеш, ама точно този Бонд е любимеца на меките китки, които са направо "гага" по него. Сериозно, съвсем сериозно.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Публикувай отговор