Новаци в процедурата 2012

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
roumensp

Re: Новаци в процедурата 2012

Мнение от roumensp »

pumpy написа:
myhata II написа:Я първосигналната муха да те пита от кой квартал на Пловдив си,че взе нещо много да ме съмняваш... 8)
От друга страна аз съм роден в една болница по диагонал на мястото, където съм израснал и на 3 преки от мястото където живях като студент и създадох семейство. Намира се на бул. Патриарх Евтимий и ул. Г.С.Раковски в София.
По някакво съвпадение и аз съм роден в същата болница (1-ва градска) и израстнал в същия квартал.
Ама нямам идея това в кой пловдивски квартал се пада. :D

Но в общи линии Мухата е прав, и аз преди да дойда в Северна Америка не бях особено добре с езика, наваксах си няколко месеца заминаването чрез частни уроци. Има време ... когато ножът опре до кокала, ще си дадат зор с езика.
pumpy

Мнение от pumpy »

А може би "новаците" може да прочетат между редовете, че знаенето на поне един от двата официални езици, според провинцията, в което ще живеят е необходимо условие. Учете език преди да кацнете в Канада - тогава живота тук е МНОГО по-лесен. Няма как да отидеш на интервю за работа, да излезеш да пиеш бира със съседите или каквато и да е ежедневна дейност с гугъл в джоба.
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

pumpy написа:А може би "новаците" може да прочетат между редовете, че знаенето на поне един от двата официални езици, според провинцията, в което ще живеят е необходимо условие. Учете език преди да кацнете в Канада - тогава живота тук е МНОГО по-лесен. Няма как да отидеш на интервю за работа, да излезеш да пиеш бира със съседите или каквато и да е ежедневна дейност с гугъл в джоба.

:y:
Jar Jar

Мнение от Jar Jar »

Мили господин pumpy не съм отворила темата, за да анализирате нивото на владеене на френски език, нито пък причините поради, които смятам да се запозная с процедурата за Квебек. Ако имате да споделите нещо полезно, ще съм ви благодарна, в противен случай - анализирайте някого други го.
Jar Jar

Мнение от Jar Jar »

Недей те да четете между редовете, а целият текст. По-горе съм споменала започването на курсове по френски, а с английският се справям да си поръчам пепси.
Много добре съм запозната, че отивайки там няма да работя по специалността си. Важно е да бъда постамента, върху който да стъпи детето ми. А и според това, което до сега съм прочела за тази процедура, на първо време се изисква разбиране и говорене на френски. С толкова ще ме вземат за продавачка или чистачка. Поне на първо време :)
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

pumpy написа:А може би "новаците" може да прочетат между редовете, че знаенето на поне един от двата официални езици, според провинцията, в което ще живеят е необходимо условие. Учете език преди да кацнете в Канада - тогава живота тук е МНОГО по-лесен. Няма как да отидеш на интервю за работа, да излезеш да пиеш бира със съседите или каквато и да е ежедневна дейност с гугъл в джоба.
То е ясно, че езика или и двата са важно условие, но не можеш да порицаваш хората, че ползват чичко Гугъл. Първоначално си е напълно допустимо. Аз например също започнах изучаването на процедурата с гугъл. Естествено започнах и френски да уча. Впоследствие (продължавайки да ползвам и гугъл преводача от време на време), се явих и на ДЕЛФ, и на 2 ТСФК и изкарах доста добри резултати (В1/В2) за 6 месеца учене. И не смятам, че е вредно да се ползва каквото и да е по пътя към целта. Нормално е преди човек да вземе решение, да се запознае с изискванията, пък било то и с гугъл преводач. А когато решението е взето, следва ученето на езиците.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Jar Jar

Мнение от Jar Jar »

emili_vn написа:
То е ясно, че езика или и двата са важно условие, но не можеш да порицаваш хората, че ползват чичко Гугъл. Първоначално си е напълно допустимо. Аз например също започнах изучаването на процедурата с гугъл. Естествено започнах и френски да уча. Впоследствие (продължавайки да ползвам и гугъл преводача от време на време), се явих и на ДЕЛФ, и на 2 ТСФК и изкарах доста добри резултати (В1/В2) за 6 месеца учене. И не смятам, че е вредно да се ползва каквото и да е по пътя към целта. Нормално е преди човек да вземе решение, да се запознае с изискванията, пък било то и с гугъл преводач. А когато решението е взето, следва ученето на езиците.
Благодаря, точно това е целта ми. Искам да проуча нещата, за да зная дали този път трябва да поема. Проблемът е че всеки гледа от своята камбанария. Мисля, че желанието ми да се информирам, чрез хора вече минали някаква част от процедурата, не е престъпно. До март има шест месеца, мисля си че поне малко ще съм научила френски до тогава.
Хали Бали

Мнение от Хали Бали »

Jar Jar написа:Мили господин pumpy не съм отворила темата, за да анализирате нивото на владеене на френски език, нито пък причините поради, които смятам да се запозная с процедурата за Квебек. Ако имате да споделите нещо полезно, ще съм ви благодарна, в противен случай - анализирайте някого други го.
Не им обръщай внимание на старите пушки дъще.От как спрях да ги мачкам и да ги правя луди гъби явно много им порастна работата.Бързо забравиха как години чакаха на социала да им плати сметките и да им нахрани семействата с по няколко виши и с по няколко западни езика.
pumpy

Мнение от pumpy »

Хали Бали написа:
Jar Jar написа:Мили господин pumpy не съм отворила темата, за да анализирате нивото на владеене на френски език, нито пък причините поради, които смятам да се запозная с процедурата за Квебек. Ако имате да споделите нещо полезно, ще съм ви благодарна, в противен случай - анализирайте някого други го.
Не им обръщай внимание на старите пушки дъще.От как спрях да ги мачкам и да ги правя луди гъби явно много им порастна работата.Бързо забравиха как години чакаха на социала да им плати сметките и да им нахрани семействата с по няколко виши и с по няколко западни езика.
Иване, това беше некоректно изказване. Винаги съм се въздържал да те коментирам, защото съм ти седял на масата, но сега прекаляваш. Запазихме добър тон последните 8 години, нека да го запазим още 8 години поне ;) Тенкс.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

За да няма засегнати темата се заключва...явно не можете да водите нормален диалог. Другият вариант е да преместя мненията не на място в кофата, но първото изисква по-малко главоболия.
Заключено