Пауза във Федералната програма до 01.01.2013

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: Пауза във Федералната програма до 01.01.2013

Мнение от roumensp »

Аз пък мисля, че Кени е един от най-некадърните имиграционни министри. "Соломоновското" му решение да редуцира беклога чрез прекратяване на по-старите кейсове няма прецедент. Навсякъде важи правилото "First come, first served", но явно той е решил да измисли нещо по-оригинално.

От висококвалифицирани социалкаджии наистина няма нужда, но като ти трябват бачкатори - вкарвай ги в страната с работни (временни) визи, в зависимост от моментното търсене, вместо да ги правиш permanent residents.

По-добре щеше да направи, ако беше намалил броя на рифюджитата, които приемат ...
al_bulgaria

Мнение от al_bulgaria »

mortigur написа:
al_bulgaria написа:
Павел написа:Най-после един министър (Кени) с болс. Определено ме кефи.
Извинявай, ти къде живееш?
В Канада

Честно казано и аз подкрепям министъра на емиграцията даже като се има предвид че съм влязал по федералната процедура Лично мнение е че е по добре да се докарат хора които да запълнят дупките отколкото да се докарват високо квалифицирани социалажии
Точно за това го попитах Павел къде живее?
Защото ако живееше в България, ако беше чакал няколко месеца да отворят квотата, за да види дали неговата професия я има в списъка, ако беше дал някоя друга хилядарка за документи, преводи, академични справки, легализации, дипломи и пр. и пр.......нямаше да коментира по този начи кой има топки и кой няма......защото поне според мен Кени и сие постъпиха супер некоректно с това, че обявиха отлагането в последния момент. Никой не може да ме убеди, че са взели решението на 30.06.2012, 100% това е гласено от месеци насам.
Ще видим какви ще бъдат промените, но дано наистина са за добро и дано на 31.12.2012 пак някой с топки не се сети да каже - Ами отлагаме процедурата с 5 години, приятен ден на набутаните.
becks

Мнение от becks »

al_bulgaria написа: Никой не може да ме убеди, че са взели решението на 30.06.2012, 100% това е гласено от месеци насам.
.
Това не само е гласено от месеци, но е hidden agenda на консерваторите и невероятният капацитет Джейсън Кени, откакто спечелиха изборите - ограничаване на притока на квалифицирани имигранти и вкарване на temporary workers вместо тях. В момента най-лесният начин да дойдеш в Канада е ако си бачактор (дърводелец, месар, селкостопански работник итн). Идеята е, че тези гастарбайтери могат лесно да се изгонят. Според мен ще ги изгонят толкова лесно, колкото Германия е успяла да изгони турските гастарбайтери, дошли 60-те и 70-те години - точно никога.

90% от този форум не биха могли да имигрират по сегашните условия и по квебекската и по федералната процедура. Ако аз исках да дойда сега, бих се ориентирал да дойда като temporary worker, другото е загуба на време според мен
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

al_bulgaria написа:...ако беше дал някоя друга хилядарка за легализации
Сигурно Павел ти е виновен, че ти е толкова акъла да даваш пари за легализации...
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
al_bulgaria

Мнение от al_bulgaria »

tonich написа:
al_bulgaria написа:...ако беше дал някоя друга хилядарка за легализации
Сигурно Павел ти е виновен, че ти е толкова акъла да даваш пари за легализации...

Ако обичаш когато ме цитираш копирай цялото ми изречение, а не само избрана част от него, а именно:

........документи, преводи, академични справки, легализации, дипломи и пр. и пр.........

Аз лично единствено съм легализирал своите дипломи и то без пари в МОМН.
Мисълта ми беше, че всеки е похарчил доста пари, за да стигне до подготовка на цял ферман докуменит, които могат в един момент да се окажат излишни....
Павел не ми е виновен за нищо, но се дразня от хора, които се правят на интересни, при положение, че вече са минали тази процедура и е много лесно да гледат от другата страна на нещата.........
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Като казах че има болс, имах най-вече предвид това:

Защо аз трябва да хрантутя разни фони-балони рефюджита, които получават безплатни медицински услуги с години? Според стария закон, едно рефюджи извършило сериозно престъпление може да обжалва отказания му статут и си живее в Канада по 20 години без да бъде депортирано. Сега такива само с присъди до 6 месеца няма да бъдат гонени веднага (ако от мен зависеше и при присъда от един ден би трябвало да ги изхвърлят).

http://www.ottawacitizen.com/health/Ken ... story.html"

След новите промени секъф курвалък, работещ на пилона или в "масажното" с хапи ендинг, няма да може да получава работна виза. Защо един специалист (не по свирки) трябва да мине през иглени уши, за да си извади работна виза, а ония на пилона, понеже такива местни не могат да се намерят :D ще идват фаст трак?

http://news.nationalpost.com/2012/07/04 ... -minister/"

Съжалявам за все още неподалите, ако тези 6 месеца ще ги забавят. Просто таф лак. Няма как едно решение да се обяви официално в бъдеще време, докато не влезе в сила. Вие какво очаквате, един министър да каже, я побързайте, щото замисляме едни промени, които евентуално ще влязат в сила след 6 месеца. Тук всяка дума е преценена, не като в Бг - Цвък да обявява кой е убиеца, 5 минути след убийството или Бабун да говори каквото си иска, без никакви последствия.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

becks написа:
al_bulgaria написа: Никой не може да ме убеди, че са взели решението на 30.06.2012, 100% това е гласено от месеци насам.
.
Това не само е гласено от месеци, но е hidden agenda на консерваторите и невероятният капацитет Джейсън Кени, откакто спечелиха изборите - ограничаване на притока на квалифицирани имигранти и вкарване на temporary workers вместо тях. В момента най-лесният начин да дойдеш в Канада е ако си бачактор (дърводелец, месар, селкостопански работник итн). Идеята е, че тези гастарбайтери могат лесно да се изгонят. Според мен ще ги изгонят толкова лесно, колкото Германия е успяла да изгони турските гастарбайтери, дошли 60-те и 70-те години - точно никога.

90% от този форум не биха могли да имигрират по сегашните условия и по квебекската и по федералната процедура. Ако аз исках да дойда сега, бих се ориентирал да дойда като temporary worker, другото е загуба на време според мен
За някои хора все няма угодия. Идеята е друга, ама от много бира не схващаш. Нали всички реват, даже notcanada.com беше създадена, от сегашната система която вкарва висшисти, които след това са принудени да карат таксита цял живот. По-добре да се вкарват дървари и месари, които ще си работят по специалността, отколкто недоволни ябълки, ревящи по форумите колко несправедлива била Канада, да я излъже и приеме, а сега да не може да и подсигури работа по специалността И с измислената И диплома.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
apple

Мнение от apple »

За някои хора все няма угодия. Идеята е друга, ама от много бира не схващаш. Нали всички реват, даже notcanada.com беше създадена, от сегашната система която вкарва висшисти, които след това са принудени да карат таксита цял живот. По-добре да се вкарват дървари и месари, които ще си работят по специалността, отколкто недоволни ябълки, ревящи по форумите колко несправедлива била Канада, да я излъже и приеме, а сега да не може да и подсигури работа по специалността И с измислената И диплома.
Защо все аз съм ти в устата, Павле? после ми скачаш като ощипана булка насреща като ти отговоря на поредната провокация! Явно е, че го правиш умишлено или пък си обсебен от моята нескромна личност по някаква причина... Това, което се опитваш да обясниш можеш да го направиш нормално през пренебрежително отношение към човека пуснал темата или друг разсъждаващ по нея от БГ. Колкото до мене не си този, който ще ми оценява дипломата нито качеството на обучение, което стои зад нея... Работа не по специалността ами изобщо работа за бели хора няма в наши дни и да кажем в определени места макар, че според мене навсякъде вече не е лесно. На късмет и добър местен опит можеш да се уредиш с нещо сносно все още па макар и много трудно. Останалите си носят кръста с превит кръст. Това е реалността да не давам примери, че пак ще заболи някого. Не ми е това целта. Ти като си толкова кадърен и успял защо нито веднъж не се се обозначи в коя област/бранш ги изкарваш тия кинти с лекота? Както някой тук каза ако по сегашните условия кандидатстваха повечето отворковци в този форум щяха да гледат Канада през крив макарон. Същото важи и ако сега стартират с 5 или 500 долара в джоба...А специалисти както сам каза не се търсят, пилонаджии и масажисти обаче им трябват и затова си ги вкарват по бързия начин. Рефюджитата папкат тук и по 800 на месец фъндинг освен медицинските грижи, които не плащат и се ползват с безплатно обучение, за да ги сертифицират за нещо, което ще ги храни без много зор. А белите им чистят и сервират... Това е реалността тук в BC или хайде на острова да е, за да няма пак заяждане. Добре, че все още тук са малцинство засега. Както и преди споменах един такъв черньо ми каза "Аз не не ща да работя гадна работа, плащат ми фъндиг само ако нещо по-така намеря".. От Етиопия е! Питам го там гладен ли беше, гонен от нещо ли беше? "А не!" обидено ме поглежда. Такива хора в моята страна не съм виждал, живеех добре. Може да има такива по селските райони ама аз не съм виждал.Черньо си ходи с кожено якенце, с телефонче за 800, оливосан с парфюм целия и се оглежда за младо, бяло гадже... И си намират, като гледам местните девойки доста им налитат даже по две съм виждала да си делят един и си го развеждат с кабриото насам натам да се хвалят един вид с придобивката... И един чистач, но това не се брои за тежка работа, а просто за мръсна, а и той не е рефюджи, а дипломиран специалист с отличен френски щото е от Конго ама чисти и той кенефи и псува по Канада. За една година тук съм виждала само 3-ма негри да работят на строеж и това е... Но бели хора колкото щеш включително и местни. Но виж азиатец още не съм... Така, че бели емигранти добре помислете къде идвате! :?:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

apple написа:Така, че бели емигранти добре помислете къде идвате! :?:
Ако мислят като теб, призива ти е абсолютно безполезен. Едно време и ти подскачаше като ужилена и ни ръфаше с парцалите, когато ти ги обаждахме тези неща, преди да се натресеш на трънките и глогинките. :!:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Горещо подкрепям това мнение. Ако делите имигрантите на бели, черни, азиатци - Канада НЕ Е за вас.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
apple

Мнение от apple »

drifter написа:
Горещо подкрепям това мнение. Ако делите имигрантите на бели, черни, азиатци - Канада НЕ Е за вас.
Работата дели на черни и бели емигрантите... Правителството също. Колко бездомни азиатци, негри и индийци видя тук? Аз нито един. Но белите, о те са около 2 000 тук. И няма фъндинг за тях... Докато онези си водят и застарелите родители, Канада да ги храни. Я отскочи по обяд към 12 и 30 до "Тиликум" да видиш индийските старци как са се събрали на седянка и сладък лаф във фоайето, всеки божи ден. А после излез и се огледай по улиците как белите бездомници, а и не само бездомни ровят по контейнерите за бутилки и канти за някой долар... Няма делене, не няма! Едни бачкат други гушкат социала и пенсийките без да са допринесли и за 5 цента с работа тук. А кой е окупирал бизнеса с такситата? И не е ли плод на корупционна схема това? А кой е изкупил имотите /жилищните блокове/ и спекулира с цените и наемите? И още доста примери има не в полза на местните.
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

MrGeek написа:Едно време и ти подскачаше като ужилена и ни ръфаше с парцалите, когато ти ги обаждахме тези неща, преди да се натресеш на трънките и глогинките. :!:
:spam:
Преди да дойда в Канада бях обиколил половин Европа.
Бях живял около половин година в Лондон, Англия.
Затова твърдението на родителите ми, че Америка е друг свят, ми звучеше абсурдно.
Трябваше да дойда в Канада, за да разбера, какво са имали предвид.

Познавам един българин, който е сбъднал детската си мечта: Да сече дърва в Канада.
Каза, че е "финансово назад".
Не знам дали е ходил втори път.
Но е доволен, че е сбъднал мечтата си.

През 1984 метаех да видя (след Лондон, Париж и Рим) Венеция.
Града ми хареса, но не бих живял там.
щастлив съм, че сбъднах тази си мечта.

Предполагам, че е много болезнено, когато сбъдването на една мечта се окаже разминаване с очкаваното ... особено, когато касае емиграция.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
tonich

Мнение от tonich »

klisurov написа:Предполагам, че е много болезнено, когато сбъдването на една мечта се окаже разминаване с очкаваното ... особено, когато касае емиграция.
Затова внимавайте какво мечтаете! Светът е много по-прагматичен, отколкото си мислите.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"