За Т. Живков, Капитализмъ и тортата на баба ми

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
IFF

Re: За Т. Живков, Капитализмъ и тортата на баба ми

Мнение от IFF »

roumensp написа:
pumpy написа:E dobre de, изобщо ли няма качествени хранителни продукти в Канада ? Къде живеете вие ? За електроника и техника да не говорим....
Понякога и аз се питам тия хора в коя държава живеят. И дали са влизали някъде другаде освен в Уолмарт и Долар-стора.
Като говорим за салами - понякога се случва наште да пратят луканка по пощата, от най-скъпата дето я има в БГ ... Като отрежа 5-6 парчета от нея и ножът побелява - от сланината, с която е наблъскана. :D
Именно, сега и в България всичко е боклук. За техниката нямам забележки, на ниво си е, просто се питам нужно ли ни е? И какво плащаме за този прогрес? И аз се увличам, взех си киндъла, а библиотеката ми е на две крачки, едно пц в едната стая, друго оттатък, е и! Информацията пътува хиляди пъти по-бързо, произвеждаме в пъти повече за единица време, а сме все толкова натоварени и заети.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Само не ми казвай, че 3-та вида салам и 2-та вида бира дето ги имало навремето и се разваляли за 3 дена са по-качествени от стотиците видове които ги има тука в момента ... не мисля, че и ти го вярваш.

Според мен всичко това е носталгия, най-вече по отминалата младост.
Вярно е, че сме по-натоварени и заети от преди, но това също е вследствие на възрастта и повечето отговорности, които имаме. И на мен сега ми се струва, че живеех много по-леко и безгрижно, дори и с много по-малко пари, когато нямах деца и живеех под наем ... и сигурно е било така. Но нещата се променят с възрастта и не можем да върнем миналото.

А иначе и аз съм убеден, че купуваме доста повече неща отколкото са ни нужни ... и не мога и аз да си обясня защо го правим, сигурно вече е по навик.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Именно, сега и в България всичко е боклук. За техниката нямам забележки, на ниво си е, просто се питам нужно ли ни е? И какво плащаме за този прогрес? И аз се увличам, взех си киндъла, а библиотеката ми е на две крачки, едно пц в едната стая, друго оттатък, е и! Информацията пътува хиляди пъти по-бързо, произвеждаме в пъти повече за единица време, а сме все толкова натоварени и заети.
Ами това е - защо се увличаш ?
Ние не сме абонирани за телевизия въобще.
Телефона ми не е смарт,
нямам киндъл или какъвто и да е четец или таблет.
Дали техниката ни е нужна - аз тоя въпрос си го задавам преди да я купя, не след това.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Погледнах в правилата на форума, но тъй като те са правила за потребителите, а не за администрацията, не можах да разбера по какви критерии се заключват теми, дори да са в момент на оживена дискусия.

Знам, че понякога дадена тема загубва добрия тон и е по-лесно да бъде заключена, отколкото разчиствана. Ккогато обаче неколцина потребители разискват тема, което очевидно им е интересна и вълнуваща е странно някой да я обяви за изчерпана и да я резне. Резултат - пръкват се тема #2, че понякога и с 1-2 дъщерни, като в този случай.

Тъй като не е описано никъде (поне аз не открих), бих помолил ако може да ни се обясни. Все пак ни касае и би било хубаво да знаем откъде ще ни дойде следващия път.

Благодаря.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Странджата

Мнение от Странджата »

Aз отдавна си мисля,не може ли да се отвори един подфорум за партийната ядка,да се нарича ,,Под знамето червено!,,примерно,където форумните другари да си се поздравяват,плачат и радват на своите незабравими герои от детството!Др. Мухин като най-старши-модератор ,емблема на подфорума,склуптурната композиция на Мосфилм.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ех Румба,човек ще каже че от "Лоблас" не излизаш деаа,ей големи канатци станахте брей да му се не види :lol:
Ама Странджа за такива като тебе да нямат право да четат -само за наши хора от червивите :D ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
IFF

Мнение от IFF »

Странджата написа:Aз отдавна си мисля,не може ли да се отвори един подфорум за партийната ядка,да се нарича ,,Под знамето червено!,,примерно,където форумните другари да си се поздравяват,плачат и радват на своите незабравими герои от детството!Др. Мухин като най-старши-модератор ,емблема на подфорума,склуптурната композиция на Мосфилм.
На дядо ми навремето са му взели 200 декара земя, не са много, ама не са и малко. Като му ги върнаха, му дадоха и някакви бонове, заради животните и инвентара. Отиваме с него да видим какво му дават-а то, тухли, ама не какви да е тухли, ами стена, едната стена от Апк-то. Той им вика-Вие луди ли сте, ние сме го строили това, защо да го събаряме? Ама го съборихме в крайна сметка, и колците от едно лозе вадихме. Не става въпрос за комунисти, капиталисти, а за това че при едните се строеше, а при другите се руши, и то умишлено. А как се наричат имали значение?
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Пладнешки разбойници 8)
Стефан Цанев
Странджата

Мнение от Странджата »

Ама Странджа за такива като тебе да нямат право да четат -само за наши хора от червивите :D ;)[/quote]
Може,мир да е!Само че,товаришча има въпиюща нужда както от трибуна,така и от публика,иначе защо да блъска с обувка по банката,Русия са сила!
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ладна, за тебя ест въйхода Странджая наша ! :rock: :rofl:
Стефан Цанев
IFF

Мнение от IFF »

myhata II написа:Ладна, за тебя ест въйхода Странджая наша ! :rock: :rofl:
Стига го бъзика, не виждаш ли че ти се връзва!
Странджата

Мнение от Странджата »

IFF написа:
myhata II написа:Ладна, за тебя ест въйхода Странджая наша ! :rock: :rofl:
Стига го бъзика, не виждаш ли че ти се връзва!
Ти все много знаеш,олаби ,че хептен ще се депресираш!
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Аз каквото и да обажда Странджата си го уважавам и тача,а той знае много добре че се бъзикам,ма нали затова е форум да се забавляваме ! :handshake:
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Тъпо! Много тъпо! ...Забавление основаващо се на антагонизъм е тъпо за участниците, еле па да не говорим за публиката! |(
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Я ама ти още ли си с листата,или викаш с тях и без тях се тая :rofl:
Стефан Цанев
Публикувай отговор