JOY написа:Свен,винаги съм знаела,че на тази служба всеки губи чиста съвест.И ти не си исключение!
А нечистата съвест в такива моменти е по-малкото зло, и понеже преди, когато постъпвах бях идеалист, ако сега разбера че някой колега е "взел" ще му стисна ръката, защото не е престъпление да си храниш семейството а с 250лв. на месец това не става.
(Това го показва достатъчно красноречиво)
Как смяташ ти,какъв процент от служещи,работещи в тази държава взимат повече от 250 лв.?
Как смяташ ти,какъв процент от тях дават повече на тази държава от един митничар?
И смяташ ли,че трябва да им стискаме на всички ръка,за това че "взимат",защото не е престъпление да си храниш семейството?
Та,за твое сведение,конкурсите,които аз съм минала не си ги и сънувал,държала съм не 7 изпита,а 707 и съм живяла със заплата от 150 лв. БЕЗ ДА ВЗИМАМ ! Това,което съм давала за държавата не се оценява с пари,просто защото е неоценимо- ЗДРАВЕТО на хората.
250 лв. е заплатата на лекарите,а те,скъпи Свен дават определено много повече от теб ! С учителите е същото положението...
Не мога да приема факта че митнически служител рискувал живота си за да спре наркотици на стойност 1 500 000 лв. - получава награда от цели 1000 лв за добре свършена работа, от които след като му удържат данъците остават към цели 600 лв да си ги харчи на воля.
Има хора,които ежедневно рискуват живота си на работното място и за такива награди не смеят и да мечтаят.
заминавам преди да съм се институционализирал и преди да прекрача тънката граница, която превръща чистия във "взел".
Това е бягство от себе си,а то не е добър мотив.
Свен,как всеки гледа от собствената си камбанария,а? Има хора тук в този форум и в нашата мила татковина,които не вярват в мизерията,в която тъне народа,защото народа за него означава тъпа безмозъчна,неграмотна сива маса. Той умния,той заслужилия е вечно недооценен...Той най-много е дал,а каква несправедливост,а?
Погледнете малко по-далеч от носа си,хора! Не издържам вече да чета постинги,от които си личи тесногръдство и ограниченост и да си мълча...
Незаслужено невъзнаграденият митничар чака съчувствие...