Кой и защо трябва да имигрира - моята версия!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

agaton написа:Dali vzimat ili ne mitnicharite..., mai povecheto vzimat. Nevuzmozno e da sa vsichkite, no povecheto...
Взимат, щото има кой да им дава. Ако всичко си ти е наред и си знаеш правата, никой митничар нищо не може да ти вземе. Аз досега една стотинка не съм дал - нито на митничар, нито на катаджия! А не е като да не съм си имал работа с тях и да не са си искали ... :lol:
Joy

Мнение от Joy »

VanBC написа:
agaton написа:Dali vzimat ili ne mitnicharite..., mai povecheto vzimat. Nevuzmozno e da sa vsichkite, no povecheto...
Взимат, щото има кой да им дава. Ако всичко си ти е наред и си знаеш правата, никой митничар нищо не може да ти вземе. Аз досега една стотинка не съм дал - нито на митничар, нито на катаджия! А не е като да не съм си имал работа с тях и да не са си искали ... :lol:
Ако са стигнали и опряли до теб едва ли щяха да строят палати по луксозните курорти!
Botzo

Мнение от Botzo »

абе да не ви казвам мен какво са ме правилирумънски митничари на Дунав мост ...... и уж правата си знам и какво от това. После като накрая реших да се оплача на територията на БГ ...... там пък си паднаха от смях и ми казаха да забравя. По митници права няма.
Аватар
Val

Мнение от Val »

Ами, аз също мисля, че като цяло БГ митничарите са продажни идиоти, но не виждам защо обвинявате Свен.

От постинга му ясно си личи, че той не е такъв, затова и емигрира.

А пък изразът му, че не обвинява колегите си, които взимат, според мен, е просто израз на отчаяние, не че го мисли наистина. С 250 лв. заплата наистина е за окайване. Това, че много други хора вземат такива малки заплати, едва ли топли семейството му.

Свен, желая ти успех в Канада! :D :thumbsup:

Съжалявам наистина, че си се минал с казармата, защото няма такова изискване за получаване на гражданство, но... животът е пред теб! :D
Botzo

Мнение от Botzo »

Val, страхотен аватар. Направо обра точките с него.

Изображение
pumpy

Мнение от pumpy »

JOY написа:Свен,винаги съм знаела,че на тази служба всеки губи чиста съвест.И ти не си исключение!
А нечистата съвест в такива моменти е по-малкото зло, и понеже преди, когато постъпвах бях идеалист, ако сега разбера че някой колега е "взел" ще му стисна ръката, защото не е престъпление да си храниш семейството а с 250лв. на месец това не става.
(Това го показва достатъчно красноречиво)

Как смяташ ти,какъв процент от служещи,работещи в тази държава взимат повече от 250 лв.?
Как смяташ ти,какъв процент от тях дават повече на тази държава от един митничар?
И смяташ ли,че трябва да им стискаме на всички ръка,за това че "взимат",защото не е престъпление да си храниш семейството?

Та,за твое сведение,конкурсите,които аз съм минала не си ги и сънувал,държала съм не 7 изпита,а 707 и съм живяла със заплата от 150 лв. БЕЗ ДА ВЗИМАМ ! Това,което съм давала за държавата не се оценява с пари,просто защото е неоценимо- ЗДРАВЕТО на хората.
250 лв. е заплатата на лекарите,а те,скъпи Свен дават определено много повече от теб ! С учителите е същото положението...

Не мога да приема факта че митнически служител рискувал живота си за да спре наркотици на стойност 1 500 000 лв. - получава награда от цели 1000 лв за добре свършена работа, от които след като му удържат данъците остават към цели 600 лв да си ги харчи на воля.
Има хора,които ежедневно рискуват живота си на работното място и за такива награди не смеят и да мечтаят.
заминавам преди да съм се институционализирал и преди да прекрача тънката граница, която превръща чистия във "взел".
Това е бягство от себе си,а то не е добър мотив.

Свен,как всеки гледа от собствената си камбанария,а? Има хора тук в този форум и в нашата мила татковина,които не вярват в мизерията,в която тъне народа,защото народа за него означава тъпа безмозъчна,неграмотна сива маса. Той умния,той заслужилия е вечно недооценен...Той най-много е дал,а каква несправедливост,а?
Погледнете малко по-далеч от носа си,хора! Не издържам вече да чета постинги,от които си личи тесногръдство и ограниченост и да си мълча...
Незаслужено невъзнаграденият митничар чака съчувствие... :lol:
Joy защо ? какъв е смисъла на написаното. нима твоите и моите изпити са по-тежки от тези на Sven. Нима нашия труд е възвишен, а неговия като за 250 лева. Защо трябва да се противопоставяш ?
"Незаслужено невъзнаградената медицинска сестра чака компенсация..." - звучи ли ти познато ?
Момчето споделя своето виждане и е прав за мен. Труда му е тежък и отговорен и заслужава повече от 250 лева. Да се запазиш чист в тази среда е много по-трудно отколкото ако си лекар - просто с човешкия живот търговия не става, а със контейнери с цигари става. За да си лекар трябва призвание и не случайно аз си държа Хипократовата Клетва в кабинета - защото моралните ценности в нашата професия не могат да бъдат възнаградени - те нямат стойност.
Колко от Вас са отказвали на катаджия в БГ ? Нека да хвърли камъка този, който има право.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

JOY написа: ... Ако са стигнали и опряли до теб едва ли щяха да строят палати по луксозните курорти!
Проблемът с корупцията не е в самите митничари, а в системата. Митничарите са хора като всички останали - нагаждат се към условията. Защо на българската и румънската граница митничарите могат да си позволят да те изнудват, а на канадската и на германската не могат? Защото на едното място могат да си го позволят, а на другото не могат! Или по-точно - системата на едното място им разрешава (дори подтиква), а на другото не им разрешава дори и да си го помислят. И това важи не само за митничари, но и за всички други професии при които има естествени предпоставки за възникване на корупция - полиция, съд, данъчни служби и всякакви други държавни институции.
Аватар
Val

Мнение от Val »

Botzo написа:Val, страхотен аватар. Направо обра точките с него.

Изображение
Хе, благодаря, Botzo. :D

Не можах да си намеря маце с кленов лист на челото, както ми препоръча Canuck, но, мисля, че и това не е лошо. :wink:
Botzo

Мнение от Botzo »

Сега е моментът да се българският премиер - клоун:

Изображение
150 лева минимална работна заплатадогодина, обеща премиерът в словото си пред Националния съвет на НДСВ.
Темата на днешния форум е “НДСВ ускорено икономическо развитие на България”.
По думите на Сакскобургготски това ще стане възможно след постигнатия икономически растеж от 4.3% през 2004 година и очакванията тенденцията на устойчивост да се запази и през тази година......
http://www.news.bg/article.php?cid=9&pid=0&aid=139747
Аватар
agaton

Мнение от agaton »

Da, znachi nqkoi ot moite priqteli shte pochnat da vzimat chisto, minimalnata rabotna zaplata ( hora s po 2 ezika i t.n. )

PROSPERIRAME EIIIIIIIIII ! :lol: :lol: :lol:
"Une réaction anormale à une situation anormale est une réaction normale."
V.Frankl (1962)
Botzo

Мнение от Botzo »

agaton,
еми да. Подробноста е че тя е необлагаема. А в Канада се плащат данъци. Та какъв е извода ??? Як просперитет ...........
Botzo

Мнение от Botzo »

За финал – едно интервю и един анализ.
Интервюто е на психологът-преподавател в МУ Светлана Бояджиева в 24 часа: Хиляди българи живеят в панически страх, това е психично разстройство, свързано с начина на живот, затова се увеличиха самоубийствата и самонараняванията.
http://www.news.bg/paper.php?cid=3
Plamen

Мнение от Plamen »

Незнам какво толкова се радвате на тая минимална работна необлагаема и т.н. заплата. Аз си спомням само че на тая база се изчисляват много от таксите и налозите на общинските и държавни институзии. Значи какво излиза- вдигат таксите. :roll:
rath

Мнение от rath »

Plamen написа:Незнам какво толкова се радвате на тая минимална работна необлагаема и т.н. заплата. Аз си спомням само че на тая база се изчисляват много от таксите и налозите на общинските и държавни институзии. Значи какво излиза- вдигат таксите. :roll:
Ti da si chuval niakade po sveta da namaliavat danacite?
LOTR

Мнение от LOTR »

Здравеи rath, би ли разказан нещо подробно защото и мене това ме вълнува. Ти сигурно си навътрре в нешата и бих се радвал да споделиш знаниата си дето си ги научил.

Благодара :wink:
Заключено