Kанадска книжка в Eвропа?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Re: Kанадска книжка в Eвропа?

Мнение от Mr.D »

Marto написа:
Mr.D написа:
Marto написа: Мр.Д, няма такова нещо като "италианска храна", и доста ме съмнява да намериш "истинска" такава в Америка. Имат много регионални кухни, между които има значителни разлики. Иначе циганията им е навсякъде, но определено става по-лоша колкото по на юг отидеш. А Палермо дори и мухата знае къде е ;)
Пицата е докарана от там в Ню Йорк след това Флорида през 70. Работих в пицария отворена през 1974. Няма да спомена коя.
Да намериш хубава Италинска пица е толкова трудно колкото да намериш истинско Бьлгарско сирене.

Регионалните си ги остави, такива не са истински нито в Милано нито вьв Рим.
Пьлно разочарование.
И не само пицата ами и сосьт така известната Маринара.

Работих и за един 73 годишен от Нейпълс. Мухата да си ги знае. ;)
Ти май наистина си мислиш, че разбираш от всичко. Това, че регионалните пици в Милано или Рим не са истински ще го оставя без коментар :D.

Да не говорим, че в Италия "маринара" не е име на сос.
Ти да беше звьннал един телефон до Италия и щеше да знаеш как се взима кола под наем с Кандска книжка.
А истинска храна се прави от скряч по моите и на милиони рестрантьори разбирания.

Още един умник c гугьл под рька.
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Marto написа:
Mr.D написа:
Marto написа: Мр.Д, няма такова нещо като "италианска храна", и доста ме съмнява да намериш "истинска" такава в Америка. Имат много регионални кухни, между които има значителни разлики. Иначе циганията им е навсякъде, но определено става по-лоша колкото по на юг отидеш. А Палермо дори и мухата знае къде е ;)
Пицата е докарана от там в Ню Йорк след това Флорида през 70. Работих в пицария отворена през 1974. Няма да спомена коя.
Да намериш хубава Италинска пица е толкова трудно колкото да намериш истинско Бьлгарско сирене.

Пьлно разочарование.

Ти май наистина си мислиш, че разбираш от всичко. Това, че регионалните пици в Милано или Рим не са истински ще го оставя без коментар :D.

Да не говорим, че в Италия "маринара" не е име на сос.
След Жонката явно си имаме още един спецЯлист /рестУрантски/ по всичко :clap: :clap:
юнака е видял медзуджорно и вече е спецЯлист за Италия и итаЯнската кухня и рестУранти. :clap: :clap: :clap:
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Mr.D написа: умник
Е, тука си прав!
Guinness написа:След Жонката явно си имаме още един спецЯлист /рестУрантски/ по всичко :clap: :clap:
юнака е видял медзуджорно и вече е спецЯлист за Италия и итаЯнската кухня и рестУранти. :clap: :clap: :clap:
Рупай си фиш енд чипса и си трай :lol:
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Guinness написа:
След Жонката явно си имаме още един спецЯлист /рестУрантски/ по всичко :clap: :clap:
Ами тоз юнак мина през поне 5 професии.7 години беше шеф-менаджер и едновременно си завьрши ИТ образование.
Кажи какьв лузър си в Англия. На кой строеж опьва че цяла Канада ти излезе виновна?
jovani

Мнение от jovani »

Mr.D написа:

Пьлно разочарование.

Аз пък никога не бих си помислил да сравнявам истинската Италианска пица с това на което му викат "пица" в Северна Америка. Достатъчно е да кажа, че популярният модел "Пеперони" го научих като дойдох в Канада - може и да го има някъде в Италия, но определено не в Северна Италия.
Като казваш 1974 - в Италия например не е рядкост да попаднеш на пица-ресторант с над 200 или дори 300 годишна история. Поради това всеки утвърден ресторант предлага пици с уникален вкус, направени по уникална рецепта.
Мен лично много по ме учуди, че при всичкият този избор на качествена храна най-много опашки имаше пред местният "МакДоналдс" (който междувпрочем се държеше от един от футболистите играли на световното 1982 в Испания - но забравих Антониони ли беше или Конти или Бергоми). Което идва да покаже, че и най-хубавата храна писва след време и хората търсят нови вкусове и нови усещания.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

jovani написа:
Mr.D написа:

Пьлно разочарование.

Аз пък никога не бих си помислил да сравнявам истинската Италианска пица с това на което му викат "пица" в Северна Америка. Достатъчно е да кажа, че популярният модел "Пеперони" го научих като дойдох в Канада - може и да го има някъде в Италия, но определено не в Северна Италия.
Като казваш 1974 - в Италия например не е рядкост да попаднеш на пица-ресторант с над 200 или дори 300 годишна история. Поради това всеки утвърден ресторант предлага пици с уникален вкус, направени по уникална рецепта.
Мен лично много по ме учуди, че при всичкият този избор на качествена храна най-много опашки имаше пред местният "МакДоналдс" (който междувпрочем се държеше от един от футболистите играли на световното 1982 в Испания - но забравих Антониони ли беше или Конти или Бергоми). Което идва да покаже, че и най-хубавата храна писва след време и хората търсят нови вкусове и нови усещания.
В Ню Йорк има най- бруталната конкуренция в ресторантския бизнес. Много новоотворени изкарват по 6 месеца.
Ако искаш да си в бизнеса особенно с Италиански ресторант,имаш само един вариант, наемаш италианци и ги караш да правят всичко от скряч буквално всичко.
А в Италия е друга игра имах познат който имаше там ресторант. Там се надяват на туризма повече от локалните и в бьрзината си режат завои.
Мисля пробвам на юг кьдето мисля по-малко американци туристи има.

Затова той каза че ял по- добра пица и паста в Монреал от Рим .
Не е пьрвия.

едно е най-добрата купена лютеница друго e домашно направена от пресни домати.
Ела като турист в БГ и никога няма да опиташ домашна,освен ако не отидеш на село. :D
jovani

Мнение от jovani »

Mr.D написа: В Ню Йорк има най- бруталната конкуренция в ресторантския бизнес. Много новоотворени изкарват по 6 месеца.
Ако искаш да си в бизнеса особенно с Италиански ресторант,имаш само един вариант, наемаш италианци и ги караш да правят всичко от скряч буквално всичко.
А в Италия е друга игра имах познат който имаше там ресторант. Там се надяват на туризма повече от локалните и в бьрзината си режат завои.
Мисля пробвам на юг кьдето мисля по-малко американци туристи има.

Затова той каза че ял по- добра пица и паста в Монреал от Рим .Не е пьрвия.

едно е най-добрата купена лютеница друго e домашно направена от пресни домати.
Ела като турист в БГ и никога няма да опиташ домашна,освен ако не отидеш на село. :D
Съжалявам, но изобщо не вярвам, че човек имащ ресторант в Италия би казал подобно нещо. А в предходното изречение пък не ти се разбира какво точно си искал да кажеш.
Северна Америка е родината на фаст-фууд веригите, където не само се кътват корнери, ами направо се използват генно-модифицирани пилета с по четири крака (това е шега, разбира се). Дори мога да твърдя, че профит марджина на един МакДоналдс сандвич (като процент от цената) е значително по-голям от този на една пица, сервирана в специализиран пица ресторант с печка на въглища и сервитьор. Просто ефективността на фаст-фууд ресторантите е по-висока и могат да си позволят значителен профит марджин при много по-ниска крайна цена.
Но да ми казваш, че Североамериканските ресторанти са по-добри от тези в добрата стара Европа е просто смешно. Нека не забравяме, че един нормален средностатистически обяд в Италия се прави за около час (във Франция е около 2 часа, в Северна Америка - под половин час, на крак) при което освен, че храната е по-добра и по-разнообразна също така удобството на ядящите е от значение. В Северна Америка всички са наблъскани като сардини на миниатюрни столчета, за да могат да папат бърже и да бягат, преди да са се изгърбили на седалките от трамвай. Да си виждал много кафенета наоколо, където хората да пият кафе на удобни дивани и да си лафят с часове? Просто културата по отношение на храненето и удоволствията е на много по-различно ниво. За сметка на това тук се губи по-малко време за удоволствия и повече в работа и комютинг => производителността на глава от населението може би е по-висока.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Както казваше правешкия зет, САЩ са един голям хотел ! :y:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

jovani написа: Съжалявам, но изобщо не вярвам, че човек имащ ресторант в Италия би казал подобно нещо.
един от сьфорумците го каза.
А тоя с Италианския ресторант се смееше как набутва Norwegian salmon от Бритиш Колумбия на простите американци.А скаридите са Китайски.

циганията им не е само по улиците.
jovani

Мнение от jovani »

Mr.D написа:
jovani написа: Съжалявам, но изобщо не вярвам, че човек имащ ресторант в Италия би казал подобно нещо.
един от сьфорумците го каза.
А тоя с Италианския ресторант се смееше как набутва Norwegian salmon от Бритиш Колумбия на простите американци.А скаридите са Китайски.

циганията им не е само по улиците.
Италия е интересна държава, която се дели на 3 части: Северна, Централна и Южна - та след като поработих известно време в Северната част - Канада ми се стори мръсна и неуредена, когато за пръв път стъпих тук. За съжаление не съм пътувал в Централна и Южна Италия за да правя сравнения.
Все още не съм виждал ресторант в който да се обявява откъде са сьомгата и скаридите - но щом твоят приятел така ти е разказал нещата, подхилквайки се между другото - сигурно си прав. В САЩ предполагам, че ги ловят в морето пресни-пресни веднага щом получат поръчката. Хубавото е, че поне ги сервират с диетична кола с рефил опшън и половинлитрова чаша с кафе.
Публикувай отговор