България скоро няма да я има

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
budtel

Re: България скоро няма да я има

Мнение от budtel »

Прогнозите са за след 15, 20 години. Всичко става много бързо, в геометрична прогресия.
Аз лично не искам това да се случи, защото смятам, че България има уникално културно и историческо минало. Фолклора (не поп-фолка и чалгата) е неповторим и известен в цял свят. Цени се особено много от японците. Потомци сме на древните траки, чиято древна култура е една от най-самобитните в Европа.
Не че искам да се връщам, или съветвам накой да го прави, но искам всичко това да се съхрани, така както искам и бялата мечка като вид да се запази за нашето поколение.
Понякога и аз псувам на ум, като си спомня простотията в моята родина, наглите шофиори, които сякаш искат да те сгазят, а ако им направиш забележка спират, излизат и започват да размахват юмруци. При такива условия е съвсем нормално да се породи гняв и омраза към всичко родно. Но в същото време не забравям за героизма на Левски, саможертвата на Ботев и многото други, които всички знаем. Дори наскоро един българин и един македонец спасиха много хора от горящ автобус, като рискуваха собствения си живот.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

budtel написа:Фолклора (не поп-фолка и чалгата) е неповторим и известен в цял свят.
С'а да не забра'иш за азбуката, компютрите и древния календар!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Странджата

Мнение от Странджата »

Като си спомням думите на Отец Паисий,не мога да не си спомня и за теб аааблъде!
budtel

Мнение от budtel »

ablood, нещо ти е остаряла информацията. Ето тук може да прочетеш за още световни открития от българи.
http://bolgari.net/10_prichini_da_se_go ... h-182.html"

В университета в който учих строителство, мой преподавател беше написал дисертация по едно негово открите, което го беше нарекъл "двуфункционални пръти". Не успява да го внедри на времето в българската практика и така откритието му остава неоценено. Няколко години по-късно японци правят същото откритие и го прилагат при строителството на земетръсоустойчиви небостъргачи. Преди повече от 30 години друг учен от същия университет прави изследвания на следкритичната работа на метални профили, откритие което не се приема серизно по това време. По късно той става един от най известните специалисти по поддръжка на стоманените мостове в САЩ. Друг мой преподавател, открива медода "МКЕ" (този метод е в основата на компютърното изчисление на сградите), но в последствие се оказва, че метода вече е открит. Всичко това е само в университета в който учих.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Защото умът не се цени, буди, какъв е смисъла да подсмърчаме за старата слава :)? В бг винаги ще настъпват умните хора, още от началното училище. Тук е обратното, умното дете, на което може да му доскучае в клас и да е по-буйно и емоционално, не го наказват и смачкват, а го тестват и ако покрие тестовете за надарено дете, учителката е длъжна да го обучава по специална програма, различна от другите деца, а не да го хока да не се обажда и да не изпъква, дървения философ на класа :P.
И така и в гимназията и в университета, а после на работата също. Тук не е така, и родителите и учителите са по-информирани и с повече възможности да направят най-правилното за всяко дете.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

budtel написа:Друг мой преподавател, открива медода "МКЕ" (този метод е в основата на компютърното изчисление на сградите), но в последствие се оказва, че метода вече е открит.
Това ми напомня как в гимназията учихме за способностите на електромагнита и аз вечетра изобретих електродвигателя. Представи си разочарованието ми, като установих, че е вече изобретен. :worried:

Това прави ли ме по-малко велик изобретател? :-P
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

Ето това казват,че са циганите.
Въпроса е знаем ли кои са българите????
budtel

Мнение от budtel »

Не се и съмнявам, че турските нашетвеници са спомогнали за разпространението на циганите в Европа. Очевидно са ги използвали като биологично оръжие.
Затова не е чудно, че "българската" певица Софи Маринова беше поканена на очередяването на партия Отоман на братя Юзеирови.
А за чалгата има ли смисъл да се съмняваме, чие творение е след като в този "шедиовър" на съвременното изкуство откриваме турски, цигански, идииски и арабски мотиви. Все пак ми е чудно, защо маса българи започнаха да слушат тази помия, след като е очевидно, че става въпрос за турско-арабска пропаганда.
Ето защо няма да се учудя, ако след няклко години бъдещия Цингистан се обедини с Туркистан.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

И Албанистан. На север ще се срещне с настъпващия натам Германистан.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Простете, ама аз не виждам някаква скрита конспирация в слушането на чалга. Просто винаги по-нископросветната прослойка на обществото се е палела по такива ритми. Спомнете си едно време се слушаше долнопробно сръбско и шофьорите на автобусите си лепяха снимки на своите секс поп-фолк сиволи по кабините си. Ние нямахме такава музика, беше неприемливо за тогавашните обществени порядки и морал.Можеше ли тогава да се говори за сръбска инвазия? Мисля, че Не.След падането на желязната завеса благодарение на емиграцията голяма част от образованото население се спаси по чужбина, съответно масовият вкус наложи и друга култура.Така, че е твърде силно да се говори за някакъв циганско-турски заговор за завземане на България чрез чалга културата....
Kакто между нас казано и масовият вкус и липсата на голям избор налага такива политици като Бойко Борисов.
Аз лично за себе си съм приела факта, че съм на доста по-високо еволюционно ниво.Заради това и не страдам за отминала слава.Животът е динамичен, всичко се променя.Може пък да е за по-добро.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Не съм съгласен, че си лепяли снимки на сръбкини щото им харесвали музиката. Лепяха си снимки на която покаже цица.
Ех, Саманта Фокс !!!

8)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

Хм, и каква високоеволюирала музика слущате г-жо високоеволюирала Бистра? Като ви чета високоеволюиралите писания пълни с високоеволюирал цинизъм и високоеволюирало високомерие се чудя защо си губите високоеволюиралото време с нискоеволюиралите хора от бг?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ха, optics, ами те и сега ги "слушат" ("лепят") поради същата причина. :D
Не си го губя, Многоуважаем(а) vaniliq, събирам мат'риал за сатира. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

И циганите им са по-качествени !
http://www.youtube.com/watch?v=hxif3RFs ... re=related"

И добре пее и добре е облечен.

Аз в България не съм виждал дете да пее на улицата. (възрастни цигани - отлични музиканти - да. Аличко с цигулката, Ибряма с "карне-то"... Но не на улицата ! А дете да пее на улицата и то добре - хептен не съм виждал.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Заключено