помощ за федералната процедура

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
hrisi_mandova

Re: помощ за федералната процедура

Мнение от hrisi_mandova »

Здравейте ! АЗ и моя приятел искаме да заминем за Канада и затова ще сключим брак идните месеци. Моите въпроси са няколко :
1.Какви документи трябва да представя за стаж?
2.Проблем ли е ако съм работила като управител на ресторант , а са ме осигурявали на минимална работна заплата?
3.Ако имам основни познания по френски нужно ли е да представя документ-сертификат?
4. Моят приятел има завършен колеж-семестриално . Това брои ли се ?
5. Ако бъдем избрани ще се изисква ли от мен да работя като Restourant manager?
Благодаря предварително !
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

hrisi_mandova написа:Здравейте ! АЗ и моя приятел искаме да заминем за Канада и затова ще сключим брак идните месеци. Моите въпроси са няколко :
2.Проблем ли е ако съм работила като управител на ресторант , а са ме осигурявали на минимална работна заплата?
3.Ако имам основни познания по френски нужно ли е да представя документ-сертификат?
Благодаря предварително !
Хриси защо не започнете оттам какви са процедурите за имирация за Канада и дали покривате условията за тях - в уикипедията на форума има събрана и систематизирана необходимата информацияр при това на българския отделно има и препратки към официалните сайтове за имиграция в Канада на канадското правителство

http://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... 0%B7%D0%B8"
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
hrisi_mandova

Аз съм завършил магистър с общо 17 години обучение-редовно. Не съм се явила на изпит по английски все още ,но с ще положа усилия и мисля , че ще мога да взема сертификат. Това ме навежда на мисълта - само Ielst ли важи ? Сертификат като Toefel или FCE признават ли се? Френски съм учила в училище , но не го знам много добре.Имам 1 година стаж по професия от списъка, но не знам дали е проблем , че ми е плащано на ръка.Направих си теста и мисля , че събираме точките .
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

hrisi_mandova написа:Аз съм завършил магистър с общо 17 години обучение-редовно. Не съм се явила на изпит по английски все още ,но с ще положа усилия и мисля , че ще мога да взема сертификат. Това ме навежда на мисълта - само Ielst ли важи ? Сертификат като Toefel или FCE признават ли се? Френски съм учила в училище , но не го знам много добре.Имам 1 година стаж по професия от списъка, но не знам дали е проблем , че ми е плащано на ръка.Направих си теста и мисля , че събираме точките .
Знанието на език се доказва с ИЕЛЦ - друг тест общо взето не би свършил работа. Ако имаш издържан FCE, то ИЕЛЦ не би трябвало да те затрудни чак толкова.
Общият брой точки, който е 67, за съжаление не се събира толкова лесно - а ако нямаш изкаран ИЕЛЦ, няма как да знаеш колко точки получаваш за език, съоветно едва ли има как да знаете със сигурност дали събирате достатъчно точки за да преминете пас марка от 67 точки общ сбор.
За точките по стаж по професия от списъка - не мога да отговаря, но като принципно положение, документите за доказване на стажа трябва да са железни, иначе точки няма.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Няма значение колко и как са ти плащали, важното е в договора и трудовата книжка да пише управител на ресторант.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
hrisi_mandova

Много благодаря за бързите отговори :) Имам само още няколко въпроса :
1.Ако имам основни познания по френски нужно ли е да представя документ-сертификат?
2.Ако бъдем избрани ще се изисква ли от мен да работя единствено като Restourant manager?
3. Имате ли представа дали много хора подават документи за тази професия и колко често сменят списъка с професиите?
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

hrisi_mandova написа:Много благодаря за бързите отговори :) Имам само още няколко въпроса :
1.Ако имам основни познания по френски нужно ли е да представя документ-сертификат?
2.Ако бъдем избрани ще се изисква ли от мен да работя единствено като Restourant manager?
3. Имате ли представа дали много хора подават документи за тази професия и колко често сменят списъка с професиите?
т 1. - Кандидатурите се оценяват на база документи - ако няма как да докажеш знанията по френски, за съжаление няма да ти дадът точки
т.2 - Директния отговор на този въпрос е - Не. Ако ви одобрят и пристигнете в Канада ще можете да работите, каквото на вас ви се иска или по-точно казано - каквато работа успее да си намерите.
т.3 - Мисля че за това също имаше статистика в официалният сайт, но не си спомням къде точно можеше да бъде намерена. Няма някакво определено правило за това кога и какви промени в списъка с професиите може да се очаква - официалната позиция на канадското правителство е че се опитват да привличат хора с професии които реално се търсят - доколко това е реалността е въпрос на отделен разговор.

Погледнах таблицата за оценка - за образование по всяка вероятност ще можеш да вземеш 22 точки, а не 25 - имай го предвид като си изчисляваш общият брой точки.

Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

АЗ и моя приятел искаме да заминем за Канада и затова ще сключим брак идните месеци.
Това не би трябвало да е единствената или поне основната причина!
Трудова книжка, длъжностна характеристика в изключителни случаи и копие от договора за назначение.
Не е никакъв проблем важното е редовно да са те осигурявали!
Да нужно е представянето на документ и даже задължително!
Не не се брои за нищо! Трябва да има диплома!
Не няма да се изисква! Никой не го е еня какво и как ще работиш, ако искаш работиш, ако искаш не!
Не съм се явила на изпит по английски все още ,но с ще положа усилия и мисля , че ще мога да взема сертификат. Това ме навежда на мисълта - само Ielst ли важи ? Сертификат като Toefel или FCE признават ли се?
Щом все още не си се явила няма как да си сигорна, че ще го вземеш, а и това не е достатъчно, важно е и с каква оценка е вземат, а не само самия сертификат. За федералната процедура по емиграция се признава единствено и само IELTS!
Френски съм учила в училище , но не го знам много добре.
Щом си го учила в училище не е лошо да се понапънеш още малко...
emiliadi

Мнение от emiliadi »

Здравейте и от мен!

Страхотен форум, много сте полезни, благодаря ви за което!
Сега да попитам и аз - понеже нещата доста са се променили, а тук във форума има и много старо инфо, искам да ви попитам следното.
С мъжа ми искаме да емигрираме в Канада, но се чудим към днешна дата кой вариант е по-добър, т.е. къде имаме повече шансове, вземайки предвид следните данни:

- аз съм на 32 г., бакалавър (филолог) и сега карам магистратура (Управление и развитие на човешките ресурси); имам стаж над 5 г., но само в администрацията (технически организатор)
- мъжът ми е на 37 г., строителен инженер (магистър), има трудов стаж 4 г. и малко по специалността

И двамата сме със средно ниво на английски, единият, който ще е титуляр, ще се напъне да учи езика/ езиците. Имаме детенце на 3 г.
Според вас коя процедура би била по-удачна за нас - Квебек или Федералната? Моята "професия" май я няма в списъка на Федералните, а пък неговата не я намерих - може би строителните инженери ги водят под събирателното Architects? Така или иначе за тази година май квотата е изчерпана (от юни до юни ли се води една година, не от началото, т.е. от януари)?

Та за това ви питам - какво е вашето мнение, наблюдение и опит за по-горното? Много ви благодаря! :)
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Квебекарската бих препоръчал... в последните година две, много малко хора ги одобриха по Федералната и като цяло тя е по-трудна за минаване.
Manchester United Football Club
tot2311

Мнение от tot2311 »

Стана доста трудно по федералната с тия квоти. Ако не ви притеснява че трябва да учите френски по-добре по квебекската. По федералната има вероятност да учите английски, да се подготвяте една година и да се окаже че просто тези 10 000 квоти са изчерпани и още една година трябва да си загубите.
Публикувай отговор