2 въпроса по новите документи

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Аватар
skwestarz

Re: 2 въпроса по новите документи

Мнение от skwestarz »

Добре, ние сме младо семейство. Теглили сме кредит за 25 г. преди 4 години. Стойността на апартамента НЯМА как да струва повече от това, което дължим на банката (лихви, главница) за тези 25 г. Има ли смисъл да вписвам такъв апартамент въобще? По тази логика излиза, че съм на ЧЕРВЕНО ама много, което не е така.
pumpy

Мнение от pumpy »

skwestarz написа:Добре, ние сме младо семейство. Теглили сме кредит за 25 г. преди 4 години. Стойността на апартамента НЯМА как да струва повече от това, което дължим на банката (лихви, главница) за тези 25 г. Има ли смисъл да вписвам такъв апартамент въобще? По тази логика излиза, че съм на ЧЕРВЕНО ама много, което не е така.
Естествено итова няма значение. Значение има каква е стойността на имота днес и колко дължиш днес на банката. Никой не се интересува от лихви за 25 години. Ако продадеш апртамента си днес и си платиш заема към банката ще имаш останали пари или ще си на червено - просто и ясно.....
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Отговорът се съдържа във въпроса.Никой не ти иска нотариален акт. Искат информация за средствата, с които разполагаш /активи/ - спестявания, пенсии, и други доходи.Съответно и за разходите/пасиви/ ипотеки, заеми и т.н.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
skwestarz

Мнение от skwestarz »

azzura написа:Отговорът се съдържа във въпроса. Никой не ти иска нотариален акт. Искат информация за средствата, с които разполагаш /активи/ - спестявания, пенсии, и други доходи.Съответно и за разходите/пасиви/ ипотеки, заеми и т.н.
Нали трябва да се докаже по някакъв начин, че разполагам с тези активи (недвижимо имущество)? по какъв начин ще докажа, че в действителност имам декларираната от мен сума? Няма ли да ще е нужно да представя копие от нотариалния акт, за да докажа че съм собствник на даден недвижим имот? Имам ипотечен кредит, както споменах по-горе. Проблемът е в това, че винаги на банката се дължи повече от стойността на апартамента. Тоест например купил си апартамент за 40000 евро, а за целия период дължиш 65000 евро. Притеснява ме тази разлика! Иначе няма проблем да докажа, че имам нужните средства за заминаване.
pumpy

Мнение от pumpy »

skwestarz написа:Проблемът е в това, че винаги на банката се дължи повече от стойността на апартамента. Тоест например купил си апартамент за 40000 евро, а за целия период дължиш 65000 евро. Притеснява ме тази разлика! Иначе няма проблем да докажа, че имам нужните средства за заминаване.
Става дума какво дължиш към даден момент и то не е 65к. 65к е сумата, която би изплатил на банката за 25 години, но това никой не го интересува, защото и след 25 години цената на имота ти няма да е същата, покупателната стоиност на парите няма да е същата. Гледай към днешна дата:
- апартамент - струва Х пари
- заем по имотека - У пари
- разликата е Z пари и финансовата логика е тази сума да е положително число. Иначе се получава като американците, които в момента, в който стойността на жилището им падне под стойността на моргиджа се изнасят от къщата и спират да плащат на банката. Няма смисъл да плащаш за нещо повече, отколкото то струва, нали ?
Аватар
skwestarz

Мнение от skwestarz »

Благодаря pumpy. Сега ми се изясни и съм по-спокойна. Имам още един въпрос. :) В EG7 на стр. 21 е указано, че ВСИЧКИ кандидати трябва да попълнат изброените формуляри. Изброен е и IMM 008DEP. Но във чеклиста IMM5612 т.3 за IMM 008DEP е написано Completed if the applicant has more then five dependants. В крайна сметка трябва ли да се попълни или само в случая, спомнат в чеклиста?
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Мисля че става въпрос просто за повече от пет човека. Тоест попълваш форма IMM 0008DEP само ако имаш повече от пет члена на фамилията. Ерго ако имаш 4 деца, трябва за третото и четвъртото( ти си решаваш кои ) да попълниш формата.

Изображение

То си е описано more than five familly members. А familly members are:

Изображение
Taxation is theft.
Leda78

Мнение от Leda78 »

Виждам, че темата се е развила :) Значи всички сме съгласни, че ипотекираните имоти се пишат и като актив и като пасив. На мен ми остава една въпросителна - какви документи ще прилагате за активите (за пасивите не искат доказателство - защо ли :):):) в този случай. Към един ипотекиран имот обикновено има следните три вида документи:

1. нотариален акт - в него, обаче, обикновено е записана данъчната оценка, за да не се плащат големи данъци, а тя е в пъти по-малка от това, което ти е отпуснала банката, така че копие от този акт не ти върши работа, за да излезеш на "зелено"
2. нотариален акт за договорна ипотека - тук е записано, че имотът е твой, че има ипотека за х пари - това ми се вижда най-удачния документ
3. договор за ипотечен кредит - това си е чисто и просто договор, че са ти отпуснали х пари срещу имот.

На мен лично ми се вижда най-удачно да приложа нотариалния акт за договорна ипотека. Допълнителна оценка на имота ми се вижда излишен разход... Вие какво мислите? Какви документи ще прилагате за доказателство за активите?
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Публикувай отговор