документи

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Аватар
tonakis

Re: документи

Мнение от tonakis »

Едно бързо въпросче, а това означава ли че и медицинските заминават сега ? Не съм чел новите инструкций (демек тези след ноември 2010) все още и затова питам :)
Leda78

Мнение от Leda78 »

Интересен въпрос... Според мен - не. 1. първо, защото има два чеклиста, по които трябва да събереш документи и медицинските ги няма никъде там; 2. защото според мен пращат някакви специални формуляри, които трябва да се попълнят от лекари и т.н. - това са реално медицинските 3. защото във форума имаше хора, които писаха, че са пратили документи след юни, 2010 и си чакат медицинските... т.е. не са пращали медицински от самото начало

Между другото има логика и медицинските да са в началото, но може би не са ги сложили, защото и те не са малка инвестиция - за двама души май към 800лв излизат - и идеята е тия пари да ги дадеш, когато знаеш, че със сигурност отиваш...

Но нека и някой по-вещ да се изкаже... :)
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
smt

Мнение от smt »

Leda78 написа: за двама души май към 800лв излизат
По информацията дадена в Wiki точната сума е 620 лв. за двама.
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Аватар
tonakis

Мнение от tonakis »

Мдам, медицинските са след като те одобрят - Appendix C Medical Instructions --->
Instructions for this examination will be provided after your application has been assessed by a Canadian Visa officer. Medical instructions will be issued to you at the time of the interview, or, if the interview is waived, we will mail medical instructions and forms to your mailing address.
Поне нещо са оставили и на румънците да свършат :)

Така и така сме на тази тема и понеже коментарите по-горе са малко несигурни. Я някой, който наскоро е минал през медицински да хвърли малко яснота. Каква горе долу е процедурата и каква сума е отишла за въпросните медицински. Добре ще е и конкретни имена на здравни заведения да се споменат (няма да таксуваме за реклама :)
Мерси
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

tonakis написа:Мдам, медицинските са след като те одобрят - Appendix C Medical Instructions --->
Instructions for this examination will be provided after your application has been assessed by a Canadian Visa officer. Medical instructions will be issued to you at the time of the interview, or, if the interview is waived, we will mail medical instructions and forms to your mailing address.
Поне нещо са оставили и на румънците да свършат :)

Така и така сме на тази тема и понеже коментарите по-горе са малко несигурни. Я някой, който наскоро е минал през медицински да хвърли малко яснота. Каква горе долу е процедурата и каква сума е отишла за въпросните медицински. Добре ще е и конкретни имена на здравни заведения да се споменат (няма да таксуваме за реклама :)
Мерси
В момента в България има само две докторки одобрени от канадските власти да изготвят медицинските прегледи за имиграция в Канада.

http://www.cic.gc.ca/dmp-md/medicalinfo ... e=Bulgaria"
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
tonakis

Мнение от tonakis »

А необходими финансови средства ? :)
Valeto

Мнение от Valeto »

Здравейте
Тъй като и ние се готвим с документите активно искам да задам няколко въпроса и дано да можете да ми помогнете.
1 Фирмата в която работя от много години , взе че реши през 2008 да си смени името. Фирмата е международна и това е лесно да се докаже. Въпросът е , че при смяната на името не са ни сменили трудовите договори. И си работим с първоначалните договори.
Имате ли идея какво какъв документ мога да изпратя за да удостоверя, че не съм си сменял местоработата. (примерно официално писмо от фирмата майка в чужбина за смяната на името през 2008?)

2.За свидетелствата за съдимост . Живял съм в чужбина през последните 10 години за период повече от 6 месеца.( във Великобритания) От къде мога да си взема свидетелство за съдимост за Великобритания. Разбрах, че съм длъжен да представя такова.

3.За банковите документи. Какъв документ за наличната валута би трябвало да предоставя. Ако парите са по влог на името на мен и съпругата ми дали е ОК или трябва да правя нова сметка само на мое име. В каква валута трябва да се декларират парите?

4. Има ли списък с фирми или преводачи, които са оторизирани да правят преводите на документите в България .

Извинявам се предварително , ако някой от въпросите са задавани, а аз не съм им намерил отговорите и желая успех на всеки , захванал се с начинанието.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Valeto написа:Здравейте
Тъй като и ние се готвим с документите активно искам да задам няколко въпроса и дано да можете да ми помогнете.
1 Фирмата в която работя от много години , взе че реши през 2008 да си смени името. Фирмата е международна и това е лесно да се докаже. Въпросът е , че при смяната на името не са ни сменили трудовите договори. И си работим с първоначалните договори.
Имате ли идея какво какъв документ мога да изпратя за да удостоверя, че не съм си сменял местоработата. (примерно официално писмо от фирмата майка в чужбина за смяната на името през 2008?)
След като казваш, че може да се докаже просто го докажи. Нали има съдебно решение за смяната на името. Няма ли начин да го изнамериш и преведеш (ако е на български де).
Valeto написа: 2.За свидетелствата за съдимост . Живял съм в чужбина през последните 10 години за период повече от 6 месеца.( във Великобритания) От къде мога да си взема свидетелство за съдимост за Великобритания. Разбрах, че съм длъжен да представя такова.
:x :x :x :x :x :x :x :x :x
Valeto написа: 3.За банковите документи. Какъв документ за наличната валута би трябвало да предоставя. Ако парите са по влог на името на мен и съпругата ми дали е ОК или трябва да правя нова сметка само на мое име. В каква валута трябва да се декларират парите?
Нямаш никакъв проблем, моите бяха на името на съпругата ми. Ние ги декларирахме в български лева.
Valeto написа: 4. Има ли списък с фирми или преводачи, които са оторизирани да правят преводите на документите в България .
Май такъв няма по добре кажи къде живееш и хората ще те насочат.
Valeto написа: Извинявам се предварително , ако някой от въпросите са задавани, а аз не съм им намерил отговорите и желая успех на всеки , захванал се с начинанието.
Споко повторението е майка на знанието и баща на затъпяването.
Taxation is theft.
Valeto

Мнение от Valeto »

Valeto написа:
2.За свидетелствата за съдимост . Живял съм в чужбина през последните 10 години за период повече от 6 месеца.( във Великобритания) От къде мога да си взема свидетелство за съдимост за Великобритания. Разбрах, че съм длъжен да представя такова.

А някой дали има идея за свидетелството за съдимост за живелите в чужбина?
prace

Мнение от prace »

Аз бях живяла 6 години в Холандия, преди да заминем в Канада. Общината в Холандия издаде на мен и съпругът ми свидетелства за съдимост и свекър ми ги изпрати в България, където ги приложихме в документите за Канада.
Ако нямаш близък в страната в която си живял, ги попитай как могат да ти изпратят свидетелството в България.
Valeto

Мнение от Valeto »

Моля препоръчайте ми преводачески агенции в София, които са ви свършили добра работа и евентуално цените които сте платили.
Valeto

Мнение от Valeto »

Благодаря на всички които ми писаха на лични за помощта.
И ние сме от хората , които чакаме новата квота за професиите. IELTS мина супер успешно при мен и остава да докажем професията само. Ето с това е свързан и въпросът ми. В българското законодателство професиите и длъжностите се различават много от всяка една страна. Да не говорим , че по наименование професията ми е една, но реално задълженията които изпълнявам много и обхващат много аспекти на икономическата дейност.
Та към въпроса-С кой документ се доказва стажа по дадена специалност? С трудовия договор и длъжността записана като име в него или с трудовата характеристика и задълженията ми посочени в нея?
Имам подписана и подпечатана трудова характеристика от работодателя ми в която се описват задълженията ми и те до голяма степен (почти на 100%) покриват заложените по NOK - това достатъчно ли е да докажа , че съм 1122? Питам, защото по визитка съм търговски представител, а по дейност, която изпълнявам съм асистент на мениджмънта на компанията?
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Ти след като си живял в UK как ти се стори IELTS? Имам предвид свързан ли е с действителността или просто е поредната машинация да се взимат пари?
Valeto написа: Имам подписана и подпечатана трудова характеристика от работодателя ми в която се описват задълженията ми и те до голяма степен (почти на 100%) покриват заложените по NOK - това достатъчно ли е да докажа , че съм 1122? Питам, защото по визитка съм търговски представител, а по дейност, която изпълнявам съм асистент на мениджмънта на компанията?
Важни са функциите, може да се водиш общ работник а да изпълняваш менижърски функции (теоретично).
Taxation is theft.
Valeto

Мнение от Valeto »

IELTS като всеки друг изпит си иска ученето. Ако не си подготвен за формата на изпита , нищо не правиш. Иска си да се седне на д-то и да се учи яко. Упражнения , упражнения и пак упражнения. Хубаво е да си направите един тестов изпит в някое училище, в което има подготвени учители за тестване по IELTS , за да ви обяснят , къде са ви слабите страни.
Има и доста уроци в YOUTUBE.
Като цяло, ако си мислите, че сте супер с английския и ще се явите на прима виста, само ще сбъркате и ще се издъните с оценките накрая.

Успех на всички , които тепърва ще се явяват.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

E аз не питах точно това, но както и да е.
Taxation is theft.
Публикувай отговор