mortigur написа:Много е вероятно да им бъде отказана всякаква информация или да бъдат пуснати по дъската(демек по веригата "ами тя колежката я няма а аз не се занимавам с това", обадете се утре)....
Няма такъв филм!
В посолството работи човек с отличен български и работата му е да звъни до българските институции.
Като се представи, че се обажда от посолството всеки ще му обърне внимание.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич "
mortigur написа:Много е вероятно да им бъде отказана всякаква информация или да бъдат пуснати по дъската(демек по веригата "ами тя колежката я няма а аз не се занимавам с това", обадете се утре)....
Няма такъв филм!
В посолството работи човек с отличен български и работата му е да звъни до българските институции.
И как си преставяш,че стават нещата-някакъв звъни по телефона и казва" Добър ден,обаждам се от Канадското посолство,бихте ли ми дали пълните данни и копия от трудовите договори на Петър Петров Иванов?" и насреща любезната служителка му казва "Ама разбира се, искате ли да Ви ги пратя с DHL за наша сметка"!
Исканите данни предствляват лични данни,а ето как се предоставят на чужда държава:
"Предоставянето на лични данни от администратора на чуждестранни физически и юридически лица или на чужди държавни органи се допуска с разрешение на Комисията за защита на личните данни, ако нормативните актове на страната получател гарантират по-добра или еднаква с предвидената в този закон защита на данните"
Няма такъв филм!
И как си преставяш,че стават нещата-някакъв звъни по телефона и казва" Добър ден,обаждам се от Канадското посолство,бихте ли ми дали пълните данни и копия от трудовите договори на Петър Петров Иванов?" и насреща любезната служителка му казва "Ама разбира се, искате ли да Ви ги пратя с DHL за наша сметка"!
Исканите данни предствляват лични данни,а ето как се предоставят на чужда държава:
"Предоставянето на лични данни от администратора на чуждестранни физически и юридически лица или на чужди държавни органи се допуска с разрешение на Комисията за защита на личните данни, ако нормативните актове на страната получател гарантират по-добра или еднаква с предвидената в този закон защита на данните"
Ако няма никаква проверка, тогава , какво ли правят с документите през цялото време на процедурата?
На инфо сесиите са казвали, че имат договор с Български институции за проверка на данните.
mufc написа:Ако няма никаква проверка, тогава , какво ли правят с документите през цялото време на процедурата?
На инфо сесиите са казвали, че имат договор с Български институции за проверка на данните.
Затова и аз казвам,че е най-добре да се платят глобите,да се запише че е работил на половин работен ден(за да плати двойно по-малко) и тогава ще е 100% сигурен че всичко е ок
Междудругото mufc случайно да е свързано с Ман Юнайтед?
Когато не можеш да си купиш нещо с пари,тогава.....просто го купи с много пари
mufc написа:Ако няма никаква проверка, тогава , какво ли правят с документите през цялото време на процедурата?
Ти като го заявяваш това вярваш ли си? Да си се опитвал да правиш договор с НОИ или Бюрото по труда? Защото аз съм се опитвал в качеството си на служител на компания в българия и ще ти кажа, че аз бях третия който най накрая успя да сключи договор с един монополист. Така, че това с договора си е малко съмнително, като им знам тертипа тук, мое си говорят всякакви приказки без покритие.
Много просто - запазват ги някъде по архивите и чакат един ден сам да се издъниш и да декларираш нещо различно. Ако и когато това се случи, тогава вече започва пълна проверка със всички последствия....
Ако си мислиш, че имат ресурса и времето да проверяват всяка хартийка, която им предоставяме много се лъжеш. Има хора, които взимат гражданство без да са живяли повече от месец-два в Канада и това минава, ти ми говориш за имиграция. Ако лъжеш убедително и последователно те ти вярват, за съжаление....
Последно промяна от pumpy на Сря Юни 01, 2011 10:39 pm, променено общо 1 път.
Мен са ме проверявали, секретарката в фирмата където бачкам ми каза , че са се обаждали.
За един колега са правели и запитване в университета, който го е завършил.
Нека да си правят проверки, колкото си искат.
mufc написа:Мен са ме проверявали, секретарката в фирмата където бачкам ми каза , че са се обаждали.
За един колега са правели и запитване в университета, който го е завършил.
Нека да си правят проверки, колкото си искат.
Чакай малко - между фирмата, в която работиш и НОИ/НАП има голяма разлика. Всеки работодател може да вдигне телефона и да се обади на старото ти работно място за референции. Няма как да се обади в НОИ, обаче и да провери дали си работил и си бил осигуряван. СЪщото важи и за тези от посолството.
Хм... сранно, ми то тогава всеки измамник може да си ги ментри както си иска.
Значи на инфо сесията са лъгали, разчитайки само на добросъвестно деклариране от стана на кандидата.
Да разбирам ли, че и проверката в Букурещ е измислена и просто всички си седим на отлежаване... от , което пък следва, че и от Букурещ ни лъжат че изобщо има някакво проучване... много, много сранна работа.