pissed off

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
speedy

Мнение от speedy »

MechoPuh написа:Abe pichove, Kolio, vsichki ontariitsi...mi vie dobre li ste be ta vie plashtate za zastrahovka na troshliatsi kolkoto az plashtam mortgage za kashta bre...ludi li ste.
Ega ti dobre che navremeto ne se premestih v Ontario podtiknat ot "goliamata nujda" da ucha frenski. Tam si trebva edna zaplata samo za zastrahovkite. A mojesh li da si karash kolata bez nikakva zastrahovka...ilis niakoia minimalna zastrahovka da rechem. Az naprimer plashtam za ednata kola 120 na mesets ama e za pochti nova tarataika :shock:
Закон, кво да го правиш. То и за това Кольо пита какво става, ако те хванат без застраховка. Виж какво казва министерството на транспорта.

На мен след намалението ми става 220 на месец за миналогодишна кола, досега давах още 50 кинта отгоре.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

KolioBalkanski написа:
MechoPuh написа:
KolioBalkanski написа:a dai da ne govorime za toronto vs quebec shtoto vie gubite po vsichki postanovki
Zashto ne. temata e super. az vinagi sam isklal da znam kakvo zagubih kato ne doidoh v Toronto...mnogo shte se radvam ako niakoi jivial i na dvete mesta mi "otvori ochite", shtoto na mene Quebec mi haresva (i da si priznaia chestno ne mi se imigrira nanovo) :P
v Quebec plashtate poveche taxi, pravite po malko pari, jiveete v grozen grad (Montreal), razpraviate se s mazni quebecois i s arabi, decata vi triabva da uchat frenski, po studeno e ot TOronto...tva se seshtaqm za sega
А истината е, че много хора (семейство с 2 деца и доход <40К или едно дете и доход <35К) плащат по-малко данъци, правиме повече пари, живееме в най-хубавия град (може и за някой да не е, но да се сравнява с Торунто е направо смешно), не се разправяме с пакистанци и индийци, имаме супер местно население (кебетата), децата ни ще знаят три езика, имаме ток постоянно, нямаме SARS, и не ни грее колко е студено, защото имаме транспорт мечта (който може да се използва и без да ни отива 1/3 от заплатата) и подземен град, не плащаме на година по 2000 за застраховка, наемите тук са 50% от наемите на барлогите в Торонто, не ходиме на работа за 3 часа, можеме да си купиме еквивалент на замък за Торонто за 3-4 годишни заплати (а не 30-40 годишни, колкото струват кенефите в Торонто). Това е за сега!
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

В Монтреал не викаме армията на помощ всеки път когато падне повече от 10см сняг...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

За Монреал:
- по-красив
- по-евтин
- отлично уреден транспорт
- градът с най-много вело пътеки в цяла Северна Америка
- рай за пушачите
- бира и вино се продава и в обикновените магазини

За Торонто:
- огромни разтояния с не особено редовен транспорт, но веднъж като му свикнеш - няма проблем
- ужасни задръствания в пиковите часове
- смог
- има работа
- като цяло по-добро състояние на жилищата, няма вити метални стълби по къщите
- пътищата са в по-добро състояние има и датчици под асфалта по кръстовищата и светофарите се саморегулират в полза на по-натоварената посока на движение
- по-висок стандарт и почти никакви трошки по улиците
- по-добре и по-стилно облечени хора
Rosi

Мнение от Rosi »

Iskame o6te sravnenia, no ot hora koito naistina sa jiveli i na dvete mesta.Kolio tvoite dovodi sa mnogo subektivni

v Quebec plashtate poveche taxi - teoriti4no da, no zavisi ot konkretnoto polojenie, a kato 4etem sega za zastrahovkite, naemite i zenite na ka6tite, mai ne sa pove4e ,
pravite po malko pari - mnogo otnositelno, v moiata oblast e ednakvo,
jiveete v grozen grad (Montreal)- tova su6to e mnogo subektivno,
razpraviate se s mazni quebecois(ima i mazni, no ne sa takiva po-prinzip, moje bi to4no kolkoto i ontariizite :) )
i s arabi- i vie si imate su6tite etni4eski grupi kato tuk daje i v prozentno otno6enie sa pove4e,
decata vi triabva da uchat frenski - idealno , detzata mi 6te znaiat 4 ezika
, po studeno e ot TOronto- moje, no puk kazvat , 4e liatoto v To ne se di6a(ne 4e v Mtl e got de :) )

Ti jivial li si v Montreal? 8) :lol:
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

KolioBalkanski написа: v Quebec plashtate poveche taxi, pravite po malko pari, jiveete v grozen grad (Montreal), razpraviate se s mazni quebecois i s arabi, decata vi triabva da uchat frenski, po studeno e ot TOronto...tva se seshtaqm za sega
Kole, kato izkluchim tvoito LICHNO otnoshenie kam imigrantite drugoto sa neshta deto nemogat da me nakarat da se premestia v Toronto...hodil sam tam mnogokratno...za 1 den vidiah 6-7 katastrofi (verno che leki)...v Montreal vijdam tolkova za 2 godini. V Toronto vidiah mizeria, koito nadali ia ima drugade. vecher sled 6 chasa da te e strah da izlezesh po ulitsite...za danatsite izobshto ne si prav...ama izobshto. Shtoto az jiveia s polovinata pari s koito ti triabva da jiveesh (tazi tema e porednoto dokazatelstvo za tova) sledovatelno ti plashtash poveche danatsi ot mene.
Az iskah nekakvo realno sravnenie kakto Sneji e dala...moje bi neshto i za kashtite...znam li. Opredeleno obache dovodite ti sa dosta lichni :oops:
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

В Квебекските кръчми се сервира алкохол до 3 нощеска :beer:
Питайте Отавчани, дето ходят да допиват в Хъл-Гатино :)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Rosi написа:Iskame o6te sravnenia, no ot hora koito naistina sa jiveli i na dvete mesta.Kolio tvoite dovodi sa mnogo subektivni

v Quebec plashtate poveche taxi - teoriti4no da, no zavisi ot konkretnoto polojenie, a kato 4etem sega za zastrahovkite, naemite i zenite na ka6tite, mai ne sa pove4e ,
pravite po malko pari - mnogo otnositelno, v moiata oblast e ednakvo,
jiveete v grozen grad (Montreal)- tova su6to e mnogo subektivno,
razpraviate se s mazni quebecois(ima i mazni, no ne sa takiva po-prinzip, moje bi to4no kolkoto i ontariizite :) )
i s arabi- i vie si imate su6tite etni4eski grupi kato tuk daje i v prozentno otno6enie sa pove4e,
decata vi triabva da uchat frenski - idealno , detzata mi 6te znaiat 4 ezika
, po studeno e ot TOronto- moje, no puk kazvat , 4e liatoto v To ne se di6a(ne 4e v Mtl e got de :) )

Ti jivial li si v Montreal? 8) :lol:
da, jivial sam v downtown i v edin mnogo gotin suburb
moeto subectivno mnenie - montreal e ok no v sravnenie s toronto e po zle
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

MechoPuh написа:
KolioBalkanski написа: v Quebec plashtate poveche taxi, pravite po malko pari, jiveete v grozen grad (Montreal), razpraviate se s mazni quebecois i s arabi, decata vi triabva da uchat frenski, po studeno e ot TOronto...tva se seshtaqm za sega
Kole, kato izkluchim tvoito LICHNO otnoshenie kam imigrantite drugoto sa neshta deto nemogat da me nakarat da se premestia v Toronto...hodil sam tam mnogokratno...za 1 den vidiah 6-7 katastrofi (verno che leki)...v Montreal vijdam tolkova za 2 godini. V Toronto vidiah mizeria, koito nadali ia ima drugade. vecher sled 6 chasa da te e strah da izlezesh po ulitsite...za danatsite izobshto ne si prav...ama izobshto. Shtoto az jiveia s polovinata pari s koito ti triabva da jiveesh (tazi tema e porednoto dokazatelstvo za tova) sledovatelno ti plashtash poveche danatsi ot mene.
Az iskah nekakvo realno sravnenie kakto Sneji e dala...moje bi neshto i za kashtite...znam li. Opredeleno obache dovodite ti sa dosta lichni :oops:
az ne otricham che dovodite mi sa lichni, tova ne gi pravi nevalidni (nadiavam se)
ne sam kazal nishto protiv imigrantite a protiv arabite
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

KolioBalkanski написа: az ne otricham che dovodite mi sa lichni, tova ne gi pravi nevalidni (nadiavam se)
ne sam kazal nishto protiv imigrantite a protiv arabite
Validni sa Kole, nali za tova ti gi poiskah :wink:
A, sega razbrah...ima 2 vida hora- imigranti i arabi...sorry. Veche shte znam...shtoto za mene vsichki sme imigranti, no deto se vika edni sa po- :shock:
Заключено