Благодаря все пак.Rall написа:... абе кво съм седнал да ти се обеснявам...
Programme canadien de recyclage des véhicules
- ablood
- Обратна връзка:
Re: Programme canadien de recyclage des véhicules
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
нема нищо пак заповядай...
Наспамихме яко както обикновено за което се извинявам.
Идеята на темата беше какво мислим за тая програма на правителството.
Моето мнение е че хората си карат таралясниците и хич не им дреме за кризата, спада в автомобилната индустрия, глобалното затопляне, неуредения и гаден градски транспорт, и колоезденето. А това не кефи говърнамента ама хич. Очаквам да се въведе данък за кола над 5 години в размер двоен на себестойноста на колата и те така...
Наспамихме яко както обикновено за което се извинявам.
Идеята на темата беше какво мислим за тая програма на правителството.
Моето мнение е че хората си карат таралясниците и хич не им дреме за кризата, спада в автомобилната индустрия, глобалното затопляне, неуредения и гаден градски транспорт, и колоезденето. А това не кефи говърнамента ама хич. Очаквам да се въведе данък за кола над 5 години в размер двоен на себестойноста на колата и те така...
Dead Eyes See No Future
- John Smith
Хубаво е да има хора, които мислят, че старите и амортизирани коли са по-хубави от новите. Иначе нямаше да мога да си продам колата никога.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Едната ми кола е 25 годишна, отне ми няколко месеца докато попадна на нея.
Аз ползвах тази програма. Самата програма минава през организации за благотворителност. Избираш си една такава организация, обаждаш й се, и ти пращат хора дето ти взимат колата. Когато му дойде времето ти пращат разписка за данъчен кредит.
Не ми е много ясно защо спорите и все търсите под вола теле. Демек, все си мислите че някой се опитва да ви прецака.
Не ми е много ясно защо спорите и все търсите под вола теле. Демек, все си мислите че някой се опитва да ви прецака.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Програмата си е чудесна и много полезна за хора, които са решили да се отърват от старите си коли.Много по-изгодно е да я дадеш за рециклиране по тази програма, отколкото да я харижеш на някоя от фирмите за скрап срещу $75 до $100.
Никой не те задължава да купуваш нова кола, нито пък те задължава да му дадеш старата. Ако ти е е кеф си я карай докато умре на пътя или пък я давай за скрап, абе можеш да правиш каквото ти е кеф.
Предлагайки лесен и по-изгоден вариант да се отървеш от старата си бричка, тази програма цели повишаване процента на излизане на старите коли (над 15 г.) от експлоатация. И като гледам си постига целта.
А от Германия май другояче се вижда тази програма, но това нас не ни касае. Защото не живеем в Германия.
Никой не те задължава да купуваш нова кола, нито пък те задължава да му дадеш старата. Ако ти е е кеф си я карай докато умре на пътя или пък я давай за скрап, абе можеш да правиш каквото ти е кеф.
Предлагайки лесен и по-изгоден вариант да се отървеш от старата си бричка, тази програма цели повишаване процента на излизане на старите коли (над 15 г.) от експлоатация. И като гледам си постига целта.
А от Германия май другояче се вижда тази програма, но това нас не ни касае. Защото не живеем в Германия.

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Ми от житейски опит бе Godis... a тва данъчен кредит кво значи? Щото от рекламата оставаш с впечатлението, че веднага те удрят с триста кинта по челото кеш... Ниначе когато некви вратовръзковски мазници седнат да те убеждават, че цела нощ не са спали и са се драпали по газо само и само да измислят каква супер далавера да ти предложат, знай че теслата е наточена и лети мноооо ниско.
Dead Eyes See No Future
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Това означава Rall, сума която ти се приспада от данъците.
И да, наистина е така относно 300-та долара. Само дето не ми ги удариха в челото, а ми ги изпратиха с чек по пощата.
Има и още опции, но аз си избрах тази. Първоначално се бях насочил към няколко месечна карта за пътуване, но се отказах като разбрах, че не е за цялата градка мрежа, а само между 2 точки по твой избор.
И да, наистина е така относно 300-та долара. Само дето не ми ги удариха в челото, а ми ги изпратиха с чек по пощата.
Има и още опции, но аз си избрах тази. Първоначално се бях насочил към няколко месечна карта за пътуване, но се отказах като разбрах, че не е за цялата градка мрежа, а само между 2 точки по твой избор.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- roumensp
Rall, ти ме уби направо. Не знаеш ли, че в Канада има сума ти неща, парите за които могат да бъдат изключени от данъците ? И всяка провинция допълнително си има свои tax credits.Rall написа:... a тва данъчен кредит кво значи?
Например аз миналата година купих insert за газова камина, което заедно с труда ми излезе около 3000, но тия 3000 ги изключих от облагане с данъци, защото преди няколко години измислиха Home Renovation Tax Credit.
Други примери за пари, които можеш да изключиш от облагане с данъци са тия които даваш за daycare/childcare (до 7000), Public Transportation tax credit, пари за медицински услуги/лекарства (но ако са над определена сума), всякакви дарения които правиш и т.н.
haimana написа:Едната ми кола е 25 годишна, отне ми няколко месеца докато попадна на нея.
Благородна завист ме обзема, сподели каква е...
Има ли предпазни колани, еър баг, и огледалце на сенника на водача? - опитвам се да определя от коя година започна горе-долу изпедер@стяването в автомобилната индустрия

Dead Eyes See No Future
- ablood
- Обратна връзка:
Ти първо направи един челен удар без колан и еърбег, пък после говори за изпедерастяване.Rall написа:Има ли предпазни колани, еър баг, и огледалце на сенника на водача? - опитвам се да определя от коя година започна горе-долу изпедер@стяването в автомобилната индустрия
Ставаш ми все по-любим събеседник по автотеми.

чувството е взаимно, 
Колан слагам само щото немам излишно кинти, същото е с каската, еех кви времена бяха 90 те години у бг като куките се беха изпокрили като мишоци... караш си мотора и хич ти не дреме... нема каска нема маска хи хи . Са който толкова го е шубе да се поулющи нека носи каска, колани, багове, китеници и талисмани против уроки, дразнещото е когато те карат насила...

Колан слагам само щото немам излишно кинти, същото е с каската, еех кви времена бяха 90 те години у бг като куките се беха изпокрили като мишоци... караш си мотора и хич ти не дреме... нема каска нема маска хи хи . Са който толкова го е шубе да се поулющи нека носи каска, колани, багове, китеници и талисмани против уроки, дразнещото е когато те карат насила...
Dead Eyes See No Future
- ablood
- Обратна връзка:
Мдааа... Някои хора твърдо отказват да повярват, че фаталните произшествия биха могли са де случат и на тях. Или, че даже и да се случат ще се окаже, че рая наистина съществува.
Колкото до каските - всеки жител на среден, или голям град поне веднъж в живота си бива участник в ПТП. В почти всички случай обаче, когато става въпрос за четириколесни МПС, всичко се разминава със смачкани ламарини, уплах, или леки контузии.
Точно обратното стои при среща между мотор и четириколесно МПС. Вероятността да се разминеш с уплах и лека контузия е реална единствено ако си почти спрял. Ако се движиш с нормална скорост и си без каска....
Колкото до каските - всеки жител на среден, или голям град поне веднъж в живота си бива участник в ПТП. В почти всички случай обаче, когато става въпрос за четириколесни МПС, всичко се разминава със смачкани ламарини, уплах, или леки контузии.
Точно обратното стои при среща между мотор и четириколесно МПС. Вероятността да се разминеш с уплах и лека контузия е реална единствено ако си почти спрял. Ако се движиш с нормална скорост и си без каска....
Отвори вратичката на едно от горните шкафчета в кухнята и си удари главата в нея. На който му се е случвало знае как боли. Скороста е около 10-на км/ч. Само се опитай да си представиш какво е с 50!Rall написа:чувството е взаимно,
- John Smith
Да, но само ако има нещо вътре в главата, което да боли. Ако това се случи на Rall, вратичката май ще я заболи повече.IFF написа:Отвори вратичката на едно от горните шкафчета в кухнята и си удари главата в нея. На който му се е случвало знае как боли.

Wise men don't need advice. Fools won't take it.