Programme canadien de recyclage des véhicules

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Programme canadien de recyclage des véhicules

Мнение от ablood »

Rall написа:... абе кво съм седнал да ти се обеснявам...
Благодаря все пак.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

нема нищо пак заповядай...
Наспамихме яко както обикновено за което се извинявам.
Идеята на темата беше какво мислим за тая програма на правителството.
Моето мнение е че хората си карат таралясниците и хич не им дреме за кризата, спада в автомобилната индустрия, глобалното затопляне, неуредения и гаден градски транспорт, и колоезденето. А това не кефи говърнамента ама хич. Очаквам да се въведе данък за кола над 5 години в размер двоен на себестойноста на колата и те така...
Dead Eyes See No Future
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Хубаво е да има хора, които мислят, че старите и амортизирани коли са по-хубави от новите. Иначе нямаше да мога да си продам колата никога.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
haimana

Мнение от haimana »

Едната ми кола е 25 годишна, отне ми няколко месеца докато попадна на нея.
Godis

Мнение от Godis »

Аз ползвах тази програма. Самата програма минава през организации за благотворителност. Избираш си една такава организация, обаждаш й се, и ти пращат хора дето ти взимат колата. Когато му дойде времето ти пращат разписка за данъчен кредит.

Не ми е много ясно защо спорите и все търсите под вола теле. Демек, все си мислите че някой се опитва да ви прецака.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Програмата си е чудесна и много полезна за хора, които са решили да се отърват от старите си коли.Много по-изгодно е да я дадеш за рециклиране по тази програма, отколкото да я харижеш на някоя от фирмите за скрап срещу $75 до $100.
Никой не те задължава да купуваш нова кола, нито пък те задължава да му дадеш старата. Ако ти е е кеф си я карай докато умре на пътя или пък я давай за скрап, абе можеш да правиш каквото ти е кеф.
Предлагайки лесен и по-изгоден вариант да се отървеш от старата си бричка, тази програма цели повишаване процента на излизане на старите коли (над 15 г.) от експлоатация. И като гледам си постига целта.
А от Германия май другояче се вижда тази програма, но това нас не ни касае. Защото не живеем в Германия. ;)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Ми от житейски опит бе Godis... a тва данъчен кредит кво значи? Щото от рекламата оставаш с впечатлението, че веднага те удрят с триста кинта по челото кеш... Ниначе когато некви вратовръзковски мазници седнат да те убеждават, че цела нощ не са спали и са се драпали по газо само и само да измислят каква супер далавера да ти предложат, знай че теслата е наточена и лети мноооо ниско.
Dead Eyes See No Future
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Това означава Rall, сума която ти се приспада от данъците.
И да, наистина е така относно 300-та долара. Само дето не ми ги удариха в челото, а ми ги изпратиха с чек по пощата.
Има и още опции, но аз си избрах тази. Първоначално се бях насочил към няколко месечна карта за пътуване, но се отказах като разбрах, че не е за цялата градка мрежа, а само между 2 точки по твой избор.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Rall написа:... a тва данъчен кредит кво значи?
Rall, ти ме уби направо. Не знаеш ли, че в Канада има сума ти неща, парите за които могат да бъдат изключени от данъците ? И всяка провинция допълнително си има свои tax credits.
Например аз миналата година купих insert за газова камина, което заедно с труда ми излезе около 3000, но тия 3000 ги изключих от облагане с данъци, защото преди няколко години измислиха Home Renovation Tax Credit.
Други примери за пари, които можеш да изключиш от облагане с данъци са тия които даваш за daycare/childcare (до 7000), Public Transportation tax credit, пари за медицински услуги/лекарства (но ако са над определена сума), всякакви дарения които правиш и т.н.
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

haimana написа:Едната ми кола е 25 годишна, отне ми няколко месеца докато попадна на нея.

Благородна завист ме обзема, сподели каква е...
Има ли предпазни колани, еър баг, и огледалце на сенника на водача? - опитвам се да определя от коя година започна горе-долу изпедер@стяването в автомобилната индустрия :handshake:
Dead Eyes See No Future
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Rall написа:Има ли предпазни колани, еър баг, и огледалце на сенника на водача? - опитвам се да определя от коя година започна горе-долу изпедер@стяването в автомобилната индустрия :handshake:
Ти първо направи един челен удар без колан и еърбег, пък после говори за изпедерастяване.

Ставаш ми все по-любим събеседник по автотеми. :handshake:
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

чувството е взаимно, :handshake:
Колан слагам само щото немам излишно кинти, същото е с каската, еех кви времена бяха 90 те години у бг като куките се беха изпокрили като мишоци... караш си мотора и хич ти не дреме... нема каска нема маска хи хи . Са който толкова го е шубе да се поулющи нека носи каска, колани, багове, китеници и талисмани против уроки, дразнещото е когато те карат насила...
Dead Eyes See No Future
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Мдааа... Някои хора твърдо отказват да повярват, че фаталните произшествия биха могли са де случат и на тях. Или, че даже и да се случат ще се окаже, че рая наистина съществува.

Колкото до каските - всеки жител на среден, или голям град поне веднъж в живота си бива участник в ПТП. В почти всички случай обаче, когато става въпрос за четириколесни МПС, всичко се разминава със смачкани ламарини, уплах, или леки контузии.
Точно обратното стои при среща между мотор и четириколесно МПС. Вероятността да се разминеш с уплах и лека контузия е реална единствено ако си почти спрял. Ако се движиш с нормална скорост и си без каска....
IFF

Мнение от IFF »

Rall написа:чувството е взаимно, :handshake:
Колан слагам само щото немам излишно кинти, същото е с каската, еех кви времена бяха 90 те години у бг като куките се беха изпокрили като мишоци... караш си мотора и хич ти не дреме... нема каска нема маска хи хи . Са който толкова го е шубе да се поулющи нека носи каска, колани, багове, китеници и талисмани против уроки, дразнещото е когато те карат насила...
Отвори вратичката на едно от горните шкафчета в кухнята и си удари главата в нея. На който му се е случвало знае как боли. Скороста е около 10-на км/ч. Само се опитай да си представиш какво е с 50!
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

IFF написа:Отвори вратичката на едно от горните шкафчета в кухнята и си удари главата в нея. На който му се е случвало знае как боли.
Да, но само ако има нещо вътре в главата, което да боли. Ако това се случи на Rall, вратичката май ще я заболи повече. :lol:
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Публикувай отговор