За чакащите интервю

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
pavelyankov
Напуснал форума

Re: За чакащите интервю

Мнение от pavelyankov »

Не разбрах имиграционните служители в посолствата във Виена и Бъкурещ към министерството на имиграцията ли са? Или едните са към министерството на транспорта, а другите - към министерство на земеделието?
Доколкото зная (аз по принцим съм малко невеж) към Виена кандидатстваш за сертификат за селекция, а към Букурещ кандидатстваш за виза.
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ами едните (във Виена) дето дават сертификатите за селекция са служители на министерството на Immigration et Communautés culturelles на провинция Квебек и началник им е министър г-жа Kathleen Weil от кабинета на Jean Charest.
A другите в Букурещ, дето дават визите, са служители на министерството на Citoyenneté et Immigration Canada с началник г-н Jason Kenney от кабинета на г-н Stephen Harper.
Как мислиш сега, blaster, за едно и също министерство ли става дума?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Бат' Линко, благодаря за пояснението :)
Само моля те да обясниш на хората, че никой никого не дискриминира с насрочването за по-късна дата на интервютата :handshake:
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Тези хора, blaster, не се нуждаят от обяснения, а от бързи действия на имиграционните чиновници, все едно от кое министерство са. Обяснения не им се слушат от никого. :)
И нетърпението им както и липсата на информация са основните причини за абсурдни предположения, за недоволство и погрешни изводи.

Иначе за обективно преценяващият и запознат с нещата страничен зрител е ясно, че всичко е логично и нормално.
Преди всичко започват да се усещат последиците от приетите неотдавна промени в имиграционните закони на федерацията и провинцията. Хората още я карат по инерция от миналото и не могат да осъзнаят, че вече молбите за селекция и после за визите не се разглеждат вече по хронологичен ред на постъпване а по приоритети. И занапред ще е нормално от нчколко кандидати пуснали едновременно документите за селекция или виза, едни да чакта с години а други да минават за броени месеци. Това е същността на даденото право на министъра по имиграцията да разглежда молбите по определен от него ред, а не по хронологичен ред.
Нормално е и във време на криза да има отлив от желаещи да инвестират в такъв дългосрочен и скъпоструващ проект като емиграцията. Като че гурбетчилъкът в някоя по-близка страна изглежда по-изгоден.
Логично е в такова време и министерствата по имиграцията да гледат да намалят разходите си и да оптимизират щатният си състав. Закриването на консулството не е дискриминация спрямо България а проява на здрав разум и пестеливост.
Все пак Букурещ е само на 547 км. от Сандански, а за Русе и Варна да не говорим. И на никого вече не му искат нито международен паспорт,, нито виза, за да отиде до там.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Напълно споделям мнението ти, Linko. Няколко дни бях в командировка и вчера като се върнах, реших да прегледам форума. Бях много изумена от абсурдните постове, които прочетох - до такава степен, че ми се отщя да пиша. И искам да се обърна към съфорумците - вместо да гадаете какво ви се случва и да се впускате в безумни инициативи от сорта:"дайте да ги притесняваме във Виена, та дано нашта работа стане по-бързо", използвайте времето целесъобразно за учене на френски и получаване на информация от официални източници. И вместо да се оплаквате колко са неблагосклонни тези във Виена към вас, помислете и анализирайте ситуацията - със сигурност има логична причина за това. Ако толкова много бързате - има начин: запитване до Виена дали можете да се явите например в Букурещ или Виена. Обикновено ви канят във Виена. Отивате до там и приключвате с тази част от процедурата. Сега ще кажете - да, амо то ходенето до Виена е по-скъпо, отколкото до София? Т.е. финансите са основен фактор - един може да си го позволи, друг - не. За един е изгодно, за друг - не. Най-вероятно и те гледат от същата гледна точка - дали е изгодно за тях да има сесия ноември в Бг или по-добре да проведат сесии в държави, в които има повече кандидати...

Някъде четох, че имало по 1500 кандидата от Бг всяка година, ама този дето го е постнал го бил прочел в друг форум, а там информацията най-вероятно е пак от някой "гадател". Дори наистина да има по толкова кандидатури, си задайте въпроса колко от тях събират минимума от точки за интервю. Аз покрай процедурата срещнах доста хора, които са си подали документите само въз основа на онлайн теста, резултатът от който бил положителен. Те не бяха виждали официален документ и не си бяха смятали точките - после естествено се оказва, че не ги били събрали и са си дали парите на вятъра.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Тази статистика 1500 човека на година ... :?: интересно ми е това за 1500 души ли се отнася или за 1500 молби за сертификат?! Както и да е и аз забелязах, че много хора използват инфо от форума, вместо от официалния сайт, където си пише всичко, което е странно защото все пак трябва да "отбираме " малко от френски щом кандидастваме по тази процедура, пък и сме грамотни и можем да четем.Емили, няма смисъл да се ядосваш за неща, които колкото и да обясняваш ще останеш неразбрана.Съгласна съм, че времето трябва да се използва за учене, търсене на информация за живота в Канада и т.н., но на никого не му се чака, по простата причина, че тук нещата не се променят, или поне не към по-добро.Времето минава и всеки иска да започне новия си живот колкото се може по-бързо и да си намери мястото в Канада.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

azzura, не се ядосвам - просто четейки форума не мога да остана равнодушна и изказвам мнението си, защото имам такова и то не на база хвърляне на боб или чута/прочетена непотвърдена информация. Знаеш, че винаги съм насреща, ако някой има нужда от помощ и съдействие и не мога да гледам как някои съфорумци вкарват хората в заблуда със собствните си разсъждения, градящи се на предположения.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

:D
Последно промяна от mufc на Сря Май 18, 2011 5:48 pm, променено общо 1 път.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

mufc, това не са разсъждения, а безпочвен коментар на озлобен и изнервен от чакане човек.

За всеки трезвомислещ човек е пределно ясно, че броят и продължителността на сесиите се определя единствено на базата на бройката подадени (и обработени) молби за селекция от даденият географски регион и бройката на имиграционните офицери (интервюиращите). Които трябва да са в състояние да проведат тези сесии. Няма никакво значение дали в дадената държава има посолство или не.
Така например в Молдова няма и не е имало нито посолство, нито консулство на Канада, но през цялата 2008 г. в Кишинев са проведени 5 сесии с интервюта срещу 3 за Москва и Киев, в които има посолства. Да не говорим каква е раликата в мащабите на изброените страни. Между другото в София през споменатата година също са 3 сесии. Значи един "mufc" от Москва веднага би трябвало да възнегодува срещу "дискриминацията" на Русия за сметка на Молдова и на София. Интересно какво ще каже за това нашият mufc? ;)
През м. април-юни 2010 г. в Кишинев е проведена 1 сесия, както и в София, Виена, Букурещ, Москва и Киев. Отново въпиюща неравнопоставеност според един "mufc" от Русия, Украйна или Румъния. Нашият mufc обаче би трябвало да се подсмихва със задоволство.
Иначе за бройката визи съм съгласен. Но с уточнението, че става въпрос за визи за селектирани от Квебек имигранти, а не за всички визи за Канада.

Е, няма как да стане така, че сесиите да се планират според броя и степента на негодувание на всеки отделен "mufc" в различните страни. :)
За такива кандидати винаги ще е валидно това "ами нищо не им пречи на имиграционните да..." когато са недоволни от бързината на развитие на тяхната кандидатура.
А от там насетне естествено следват обвиненията за неравенство, дискриминация, безпринципно рязане и раздаване парчета от баницата и т.н. и т.н.
Въобще, като не става както те са го мислели и предвиждали, целият свят е виновен и туй то. :)
И каквито и да е извинения и прошки са немислими.

П.С. По-горното написах не за mufc и подобните му, защото на тях обяснения не им се слушат, а за всички останали. ;)
yuli33

Мнение от yuli33 »

еи mufc по някога е добре човек да си мисли и разсъждава на ум за да не пише глупости.иначе става онази нашата бг. работа "ще си запаля къщата та да изгори на вуте плевнята" :lol:
P.S.а иначе някои от форума ти даде добър съвет,обаждаш се във виена или букурещ и отиваш на интервю.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Последно промяна от mufc на Сря Май 18, 2011 5:49 pm, променено общо 1 път.
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

mufc написа:Бях изнервен миналата седмица, сега като съм спокоен пак не мога да го оценя като справедливо, но пък от друга страна явно това е най-добрата система.
Явно ти предстои да се успокоиш още повече, както мнозинството от нас чакащите :) . Няма перфектни системи създадени от хора. Но тази е доста по-добра от "тука има, тука нема".
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

thriller написа:mufc

Не се ядосвай бе пич.Всичко ще си дойде на мястото.Всички чакаме интервютата,но пък едно такова забавяне ти помага да се съсредочиш върху френския.А на съфорумците не се обиждай.Аз тези които са в БГ ги разбирам ма най се гневя на специалистите които вече са в Канада и от там дават много акъл.Бих споменал само она Аблоуд ли беше или нещо от сорта.Нека знае,че ми е много анти от кактро го прочетох в тоя форум преди почити година.Много нагло човече.
Не знам за какво се гневиш на така наречените от теб специалисти от Канада - на това, че ти казват истината в очите или на това, че имат мнение, различно от твоето. Истината понякога боли и може би затова Аблоуд и сие са ти анти. Мен пък лично ме кефи, че са директни и съм доволна, че пишат и ни отварят очите /и все пак ние сме тези, които трябва да си преценят нещата за себе си/. Защото ако не си забелязал много съфорумци след като заминат хич не се сещат да влязат във форума, а камо ли да ни отговарят на питанките. И в крайна сметка всеки робува на своята истина, но опитът на другите би ни бил от полза. Така че адмирации към хората, които вече са там и се включват в дискусиите. :y:
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Последно промяна от mufc на Сря Май 18, 2011 5:49 pm, променено общо 1 път.
celicata

Мнение от celicata »

:y:
Публикувай отговор