Да си дойдем на думата, драги ми, Иларионе!

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
roumensp

Re: Да си дойдем на думата, драги ми, Иларионе!

Мнение от roumensp »

anubis написа:чака се срив на имотите, макар че на всеки нормален човек му беше пределно ясно колко набалончени са цените. но понеже са си овце, продължава да се купува, при положение че във Флорида например жилищата са поне 3 пъти по-евтини.
Ами що не обясниш на хората, че трябва да живеят под наем вместо да купуват жилища ? :D :D
И как стигна до извода, че се чака срив, след като например във Ванкувър в момента цените на жилищата са най-високи от всякога ?
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Linko написа:
Не е издържана защото за бежанци и роднини няма квота...
Абсолютна измислица. Винаги е имало, има, и ще има квоти за която и да вземем категория имигранти.
Скоро имаше подобни приказки за бежанците от Хаити. Пускаха се какви ли не слухове, но после никой не излезе да каже, че запълниха квотата още по средата на предвиденият период (който още тече) за приемане на молби и врътнаха кранчето.
Чудно ми е защо ли си измислят хората подобни небивалици и какво им дава това. Какъв им е интереса?
Добре де, предполагам си прав, все пак би трябвало да има някаква квота. Ама просто напоследък виждам толкова емигранти дето съм сигурен, че не са дошли по точкова система ... Кажи ми какво да си помисли човек когато вижда хора явили се на citizenship-тест, а не могат да вържат 2 думи на английски ...
Последно промяна от roumensp на Чет Сеп 09, 2010 8:37 pm, променено общо 1 път.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Аз съм съгласен с оигиналният пост да ви кажа.. И това което е забелязъл Анубис, не е ново.. Същото го забелязах и аз още преди 20 години..
През 1995 година когато се явих на церемонията за Канадския паспорт от 150 новоизлюпени канадци само аз се "белеех" що годе.. (щот все пак тъмен балкански субект не е чист ариец или УАСП) :)

Жалко за хубавата държавица защото вече прилича на република от "третия свят" поне в по-големите градове.. Осъзнавам че мнението ми не е политически коректно но така го чувствам. и не мога да си кривя душата..

Споделял съм го и преди че проблемът ми е с Индусите, арабите, и разни други такива шарени раси които не искат да се адаптират в Канада а да адаптират Канада към собствените си обичаи.

Но колкото и да е лоша Канада пак е с няколко крачки напред от 95% от останалите държави..

Споделял съм го и в една друга дискусия, че в подобна ситуация трябва да се търси позитивното.. А то е че за хора като нас и нашите деца (които най-вероятно ще са малцинство) ще има повече възможности за изява.. Да мнозинството винаги ще се опита да тъпчи малцинството, но точно в такива ситуаци трябва да демонстрираме някакво превъзходство... ако въобще го имаме..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
anubis

Мнение от anubis »

mirkaa написа:
ivanko13 написа:Определено сегашната имиграционна политика не е много издържана... Все по-често се надига вой и от местните по този повод... Последно случая с бежанците от Шри Ланка предизвика доста коментари... Мултикултурализма не работи кой знае колко успешно май :)
ами коя е по-издържана? американската? или европейските? то не може хем да искаш някой да ти върши черната работа, хем да ги третираш като роби... било то едно време.
Че къде ги видя имигрантите от третия свят да вършат черната работа. там са белите имигранти и канадците. да сте виждали в строителството например? Освен като предприемачи...
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

anubis написа:Че къде ги видя имигрантите от третия свят да вършат черната работа. там са белите имигранти и канадците. да сте виждали в строителството например? Освен като предприемачи...
Просто не разбирам как ги раждаш тия "бисери". :D Не че няма изключения, ама да правиш такива обобщения ... И какъв е критерият / кои държави са 3-ти свят ? Според теб ние българите 1-ви свят ли сме ? :D Това че някои (например доста от индусите) ги мързи да работят по-тежка работа не означава че ще могат да работят по-лека или квалифицирана.
Последно промяна от roumensp на Чет Сеп 09, 2010 9:06 pm, променено общо 1 път.
anubis

Мнение от anubis »

roumensp написа:
anubis написа:Че къде ги видя имигрантите от третия свят да вършат черната работа. там са белите имигранти и канадците. да сте виждали в строителството например? Освен като предприемачи...
Просто не разбирам как ги раждаш тия "бисери". :D Не че няма изключения, ама да правиш такива обобщения ...
Знам, че всичко това звучи много нелицеприятно и расистко.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

anubis написа:
roumensp написа:
Просто не разбирам как ги раждаш тия "бисери". :D Не че няма изключения, ама да правиш такива обобщения ...
Знам, че всичко това звучи много нелицеприятно и расистко.
От друга страна като се замислиш, защо например един канадски реднек би трябвало да работи по-квалифицирана работа от един образован китаец ?
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

roumensp написа:]От друга страна като се замислиш, защо например един канадски реднек би трябвало да работи по-квалифицирана работа от един образован китаец ?
Проблема не е в това кой, какво работи. Проблема е в това:
ivandaman написа: Споделял съм го и преди че проблемът ми е с Индусите, арабите, и разни други такива шарени раси които не искат да се адаптират в Канада а да адаптират Канада към собствените си обичаи.
В дискусията пак се отплеснахте от темата. Започнахте да говорите за това кой какъв бил и какво работил. Истината е че Канада продължава ли да приема емигранти ще се променя. Това няма начин да не стане. Лошото е че не се променя според автора към по хубаво, а обратно. И с оглед на икономическата криза нещата се задълбочават още повече.
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

roumensp написа:
Просто не разбирам как ги раждаш тия "бисери". :D Не че няма изключения, ама да правиш такива обобщения ... И какъв е критерият / кои държави са 3-ти свят ? Според теб ние българите 1-ви свят ли сме ? :D Това че някои (например доста от индусите) ги мързи да работят по-тежка работа не означава че ще могат да работят по-лека или квалифицирана.
България е -1 свят. Поставихме нов рекорд по вървене назаде ;)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

anubis написа:Защото рано или късно количествените изменения преминават в качествени.
Няма да се стигне дотам, ако имиграционните квоти са добре подбрани и ако Канада, подобно на Щатите, въведе квоти за отделни държави или континенти. Например Щатите имат съвсем отделни квоти за Китай, Индия, Мексико и Филипините в Employment-Based и Family категориите.
ivandaman написа:Споделял съм го и преди че проблемът ми е с Индусите, арабите, и разни други такива шарени раси които не искат да се адаптират в Канада а да адаптират Канада към собствените си обичаи.
Ако не са прекалено много, няма да имат друг избор освен самите те да се адаптират.
За щастие, поне според мои лични наблюдения, по-голяма част от големите общности като китайци и индийци рано или късно се адаптират поне частично, но арабите (мое лично мнение) са по-специален случай (пример: http://www.cbc.ca/canada/ottawa/story/2 ... -folo.html).
anubis написа:продължава и да се пълни със всякаква имигрантска измет, която не работи, а живее само от социала и детските добавки
Това предполагам е валидно за Квебек, ама в BC ще мизерстваш ако разчиташ само на тях. Освен това в тая категория май влизат не само имигранти ами и доста канадци. А иначе и аз не ги долюбвам особено ...
anubis написа:да, в криза са щатите, но ще си я преболедуват и ще продължат напред с изграден имунитет, докато Канада ще я дънят с антибиотици, и ще израсте хилава и болнава.
За това не съм сигурен, Щатите бяха и продължават да са в много по-дълбока криза от Канада. За справка - гледай, ако вече не си, филма на Майкъл Мур "Capitalism: A Love Story".
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

mirkaa написа:
ivanko13 написа:Определено сегашната имиграционна политика не е много издържана... Все по-често се надига вой и от местните по този повод... Последно случая с бежанците от Шри Ланка предизвика доста коментари... Мултикултурализма не работи кой знае колко успешно май :)
ами коя е по-издържана? американската? или европейските? то не може хем да искаш някой да ти върши черната работа, хем да ги третираш като роби... било то едно време.

Въпроса е имиграционната политика да носи полза на държавата и на имигранта... Аз не виждам ползата да приемаш тълпи бежанци и да им даваш статут и те после да ти цоцат само от хазната... Преди 3 години Словения се беше напълнила с албанци и тогава питах там един колега словенец много умен пич, викам му какво ще ги правите тия хора тука те са направо като пъпка на *** в тази държава... Той ми вика : В момента в който държавата не се нуждае от тях и за две седмици ги няма... Така и стана :) Настъпи криза, построиха им на словенците магистралите, много работни места се закриха и албанците ги разкараха... Като допълнение само, в момента до мен седят индиец и индийка и се радват на някакво болиууд муви на лаптопа си... И те са като всички останали хора има умни има по-малко умни, има нагли, има културни, вълнуват ги секса, парите и т.н. като всички останали и всеки си заслужава правото да живее в Канада щом полага някакви усилия и не пречи на другите... Какво мислят местните по въпроса е нещо друго, а какво политиците съвсем друго...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
7George

Мнение от 7George »

С политиката на имиграция и аз не съм съгласен, рано или късно ще реазберат. Май ще е късно обаче.

Ама за парите - 5 бона средно - как ги изчисли? Много хора носят и превеждат впоследствие доста по-големи суми, оттам и къщите и колите, както и цените на имотите в тая държава. Докато е спокйно и найс-лукинг ще привлича хора и пари, ще се поддържа висок стандарт. Срива, така и не го дочакахме...
Embrace your climate change!
YOUPPI

Мнение от YOUPPI »

Имам преки наблюдения, че 90% от пристигащите са от арабски произход. Тук можем да намесим и завидната им раждаемост, която след броени години ще повтори Косовския модел. Иначе, да, дават някакви помощи, има варианти за работа на черно, но защо е това? Единствената причина е, че по този наин си купуват социалния мир. Престъпността е сравнително ниска и има някакъв ред. Спрат ли програмите за социал, ще стане страшно.
Кой какво е докарал? Моето семейство сме изнесли (изпратили) извън Канада около 6-8 пъти повече пари, отколкото донесохме кеш или с банков превод. И продължаваме да изнасяме ...
не съм дилетант - все пак две години съм се занимавал с тия глупости при това в реална бойна обстановка... ...факт е основното място на поражение - носа на самолета в областта на пилотската кабина леко над пода на кабината Eфр. Гийк
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Вижте тази статия Low-literacy adults to increase 25% by 2031: report

и тази

За който не му се чете малко цитати

The rise will be greatest in Ottawa (80 per cent, to 500,000 adults), followed by Toronto and Vancouver (64 per cent, to nearly 3.2 million and 1.3 million, respectively), and Montreal (20 per cent, to more than 1.8 million.)
......................................................
"These new numbers challenge the popular belief that the state of literacy in Canada will improve over time given Canada's growth in post-secondary graduates," said Dr. Paul Cappon, chief executive of the Canadian Council on Learning.
In Montreal, the estimates signal improvements among the city's immigrant population, with a projected 10-per-cent decline in the proportion of immigrant adults with low-literacy skills.
Cappon said Quebec's strong policies on second or third language acquisition may be another reason Montreal is projected to fare better.
While the total proportion of immigrants with low literacy skills is expected to decrease over a 30-span, the absolute number is expected to rise by 61 per cent — to more than 5.7 million by 2031. Cappon said Canada must do a much better job in ensuring that immigrants have literacy skills in one or both of the country's official languages.

Както обича да казва брат ми "Прост народ слаба държава" ......
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Така и не се начудих защо толкова много хора (от различни страни) се изнасят в друга държава (Канада) след което опитват да пресъздадат действителността от която са избягали.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Публикувай отговор