Семейство от БГ на гости - визи???

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
zorina

Re: Семейство от БГ на гости - визи???

Мнение от zorina »

prace написа:Ще видим. Да доживеем. Догодина първо ще подам докумнети за канадско гражданство, пък после ще мисля и това.
Дори няма нужда да чакаш за гражданство, стига разбира се на теб да ти е удобен момента. Подавай смело документи. и всички ще сте хепи :)
Аватар
bucca

Re: Семейство от БГ на гости - визи???

Мнение от bucca »

zorina написа:Искам да поканя сестра ми с мъжа й и детето им да дойдат на гости замалко (младо семейство със 7 годишен син...), но се притесняваме дали ще им дадат визи безпроблемно. някой да знае подобен случай?

още- ще могат ли да си ползват тук шофьорските книжки?
благодаря!
Всеки случай е индивидуален. Моята сестра и мъжът й също кандидатстваха за туристически визи преди две седмици и взеха и двамата без проблем. Аз също се притеснявах дали ще им дадат и на двамата, но стана. Тъй като те си плащат цялото пътуване от нас не се изискваха абсолютно никакви документи, дори и от покана нямаше нужда.
prace написа: А майка ми няма и пари в банка, така че се чудех дали ще можем някога да я поканим да ни гостува.
Това според мен няма никакво значение. Вие ще декларирате, че ще покриете разходите по пътуването и престоя й и съм сигурна, че ще й дадат виза. Колко възрастни родители идват на гости на децата си в Канада - едва ли всички имат пари в банката.
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Публикувай отговор