[преместена] В кой квартал?
- ablood
- Обратна връзка:
Re: [преместена] В кой квартал?
Да, расист съм в доста голяма степен. Работил съм с твърде много черни, жълти и араби.
Модератор: Извън темата. Нарушаване на точка 7 от правилата на форума.
А къде прочете да съм пропагандирал Лавал? Той е бая голям. Почти колкото остров Монреал. Има си и цигански райони в него. А защо споменаваш къщите в CDN? Взел си такава под наем ли?
Модератор: Извън темата. Нарушаване на точка 7 от правилата на форума.
А къде прочете да съм пропагандирал Лавал? Той е бая голям. Почти колкото остров Монреал. Има си и цигански райони в него. А защо споменаваш къщите в CDN? Взел си такава под наем ли?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- hoyden
- Обратна връзка:
Ако не си толкова субективен, вярвам, че цена няма да имаш. Бай дъ уей - жена съм. И да под наем съм - нещо против? Ти, друже, като дойде и още на първата година тук и си купи барачката, така ли?
Бъди по-широко скроен, друже
Бъди по-широко скроен, друже

“Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.” Алберт Айнщайн
Re: [преместенаCDN] В кой квартал?
ablood, явно не само на мен правят впечатление изказванията ти тип "последна истанция" и "най-голям капацитет". Много категорично го раздаваш, но аз съм сигурен че има много хора, които искат примерно да почнат да учат в университет и тогава да живеят на 30 км от края на Монреал ще им идва нанагорно. Никой не е казал да се пъхат по най-големите дупки, но така или иначе първата квартира подлежи на смяна след 1 година. Да не говорим че има и хора, които искат да са в "екшъна" постоянно и за тях да живеят в предградие тип-спалня е немислимо. На който и съветите да слушат, пак ще има разочаровани, щото вкус другар няма.
По добре дай описание на отделните квартали на Лавал (кой цигански кой не) ако искаш да си полезен, вместо да си изливаш разочарованията от CDN.
По добре дай описание на отделните квартали на Лавал (кой цигански кой не) ако искаш да си полезен, вместо да си изливаш разочарованията от CDN.
- ablood
- Обратна връзка:
Разбира се, че нямам нищо против? Откъде го измисли? Безумие е да се хвърляш да купуваш преди да си се установила.hoyden написа:И да, под наем съм - нещо против?
Темата е, че "емигрантските квартали" били препоръчителни първата година. Да ама не за всеки!
- ablood
- Обратна връзка:
Re: [преместенаCDN] В кой квартал?
Ето това наричам планирано поражение.miteto написа:...така или иначе първата квартира подлежи на смяна след 1 година.
Да се нанесеш някъде, където знаеш, че няма да ти се иска да останеш...
Не бе пич, идеята ми е че не знаеш къде ще ти е работата. Ако се хвърлиш на 30 км от Монреал и намериш хубава работа от другата страна на града - кво правиш? Ще смениш квартирата като изтече лийза или ще пътуваш като улав? Точно тва е че повечето хора не знаят къде точно ще им се иска да останат, колкото и разкази да прочетат във форума. Око да види, ръка да пипне 

- ablood
- Обратна връзка:
Това причина ли е да се нанесеш в квартал, където няма никаква работа (освен услуги), но с гарантирани задръствания във всички посоки?miteto написа:Не бе пич, идеята ми е че не знаеш къде ще ти е работата.
Аз по-скоро бих предпочел някои от по-нечерните части на St-laurent, защото от Cavendish на запад е фрашкано с всякаква работа. С кола си за няколко минути в индустриалната зона. И КОФИ има и IKEA за нас смотаняците...
Човек прави своят избор когато знае какъв му е изборът. Е как да направиш избори като не знаеш какъв ти е изборът и дали въобще можеш да избираш
(признавам си, на ромче съм
)
Ама ти ми звучиш като шефовете ми да му се не види, как ги избират, ама винаги като напусках работа и ми викаха: Ти кво си мислиш? че навсякъде не е едно и също ли???? В интерес на истината бяха прави, навсякъде е едно и също, и хората са едни и същи, въобще всичко е едно е също
Само дето има малки разлики, като примерно на следващото място не ходеха пияни на работа, на друго пък не гледаха на мене като на безправен роб, на трето пък аз им взимах страха....въобще, ей такива дреболийки правят живота интересен
Та, моят личен съвет към бъдещите емигранти в ТОронто е да се заформят към квартала Шербърн Парламент Блъър. Там има поне 10 блокчета, всеки събиращ поне 2000 чиляка, това лошата страна де, добрата е че е баш в центъра на торонто, всички, ама всички пътища излизат там, повтярям, всички.......и чак като се поустановите след 6м,1г,2г (макар че надали ще издържите повече от 2г.....) тогава се преместете там където ви е работата, раната, градината и сие. Успех.

Ама ти ми звучиш като шефовете ми да му се не види, как ги избират, ама винаги като напусках работа и ми викаха: Ти кво си мислиш? че навсякъде не е едно и също ли???? В интерес на истината бяха прави, навсякъде е едно и също, и хората са едни и същи, въобще всичко е едно е също

Та, моят личен съвет към бъдещите емигранти в ТОронто е да се заформят към квартала Шербърн Парламент Блъър. Там има поне 10 блокчета, всеки събиращ поне 2000 чиляка, това лошата страна де, добрата е че е баш в центъра на торонто, всички, ама всички пътища излизат там, повтярям, всички.......и чак като се поустановите след 6м,1г,2г (макар че надали ще издържите повече от 2г.....) тогава се преместете там където ви е работата, раната, градината и сие. Успех.
Както вече писах, ако си решил да учиш в университет, индустриалния район не те интересува и в този случай лекарството за задръстванията се казва "метро".ablood написа:Това причина ли е да се нанесеш в квартал, където няма никаква работа (освен услуги), но с гарантирани задръствания във всички посоки?
Аз лично не бих препоръчал точно този район, защото въпреки че е буквално на една плюнка от даунтаун, има доста социални жилища там (subsidized housing) а в този тип жилища се въртят доста съмнителни елементи. Лично мнение и субективно разбира се, но подчертавам този район е на последно място в препоръките ми. Аз бих дал друга идея - да пробват района около Islington & Bloor - също има доста блокове, метрото стига даунтаун за 20-25 минути, а на същата метростанция Islington е последната спирка на автобусите на Mississauga Transit които за 30-40 минути ви отвеждат в (любимия на Блъди) индустриален район на Мисисага. За по претенциозните даже има 1 кондо сграда която е изцяло за под наем (така е проектирана от началото).cocose написа:Та, моят личен съвет към бъдещите емигранти в ТОронто е да се заформят към квартала Шербърн Парламент Блъър. Там има поне 10 блокчета, всеки събиращ поне 2000 чиляка, това лошата страна де, добрата е че е баш в центъра на торонто, всички, ама всички пътища излизат там, повтярям, всички.......и чак като се поустановите след 6м,1г,2г (макар че надали ще издържите повече от 2г.....) тогава се преместете там където ви е работата, раната, градината и сие. Успех.
- JennyAnyDots
Темата е дъвкана много пъти, но бих предложила на новопристигащите две неща, които важат за всички градове:
1. С изключение на баровските, ама буквално баровски, квартали, всеки квартал си има хубави и лоши части, затова след като се ориентирате най-общо за квартала от съветите тук, поразучете кои са тези части!
2. В горното, а и изобщо за ориентацията, може да ви помогне чичко Гугъл с едно хубаво приложение - "google street view". Намира се като опция в "гугъл мапс". Поиграйте си с нея, за големите градове мисля че е доста добре заредена - можете да видите реално, в снимка панорамен формат 360 градуса, как изглежда евентуалният ви бъдещ квартал/блок/ и т.н. Позволява да се "разхождате" в квартала и да приближавате и отдалечавате образа също. Може да ви помогне в избора...
1. С изключение на баровските, ама буквално баровски, квартали, всеки квартал си има хубави и лоши части, затова след като се ориентирате най-общо за квартала от съветите тук, поразучете кои са тези части!
2. В горното, а и изобщо за ориентацията, може да ви помогне чичко Гугъл с едно хубаво приложение - "google street view". Намира се като опция в "гугъл мапс". Поиграйте си с нея, за големите градове мисля че е доста добре заредена - можете да видите реално, в снимка панорамен формат 360 градуса, как изглежда евентуалният ви бъдещ квартал/блок/ и т.н. Позволява да се "разхождате" в квартала и да приближавате и отдалечавате образа също. Може да ви помогне в избора...
- ablood
- Обратна връзка:
Ето това вече е съвсем различна песен.miteto написа:Както вече писах, ако си решил да учиш в университет...
Ако си несемеен и с готови планове за влизане в близкия университет още следващия семестър, да. Но ако говориш за неясни намерения за след КОФИ-то...
Това колко процента от новопристигащите прави?
- ablood
- Обратна връзка:
Абсолютно несъгласен! Живеехме в доста красив бетонен блок, с широка, зелена улица... но в единствения MALL в квартала и всички други магазини са насочени към циганска клиентела.JennyAnyDots написа:...може да ви помогне чичко Гугъл с едно хубаво приложение - "google street view"....
Трябва да се влезе в местния Mall, да се огледа нивото на магазините и клиентите и добиваш впечатление за нивото на квартала.
най-лесния за мен начин да разберете дали района ви е хубав:
- най-близкото кафене трябва е да е Старбъкс
плюс
- най-близкия хранителен магазин Лоблос/Собис/Метро
По-сигурен критерий от това няма
плюс

„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
- demococcus
becks написа:най-лесния за мен начин да разберете дали района ви е хубав:
плюс
Това ми звучи като "Ако искате надеждна кола, то тя трябва да е зелена". Бихте ли се пояснили, моля? За разбирачите сигурно звучите много оригинално, но за тези, които наистина имат нужда да бъдат посъветвани - това е просто поредния спам в темата. И ще го изтрия като такъв, дори и да бъда обвиняван в превишаване на модераторските права.Uspial написа:Ето ви жокер.
Търсете град / район с повече дипломати.