Оръжие в Канада
Re: Оръжие в Канада
Всички сте прави,но нали уж дойдохме за един по-добър живот,за едно по-добро бъдеще на сегашните (които ги имат) и бъдещи деца ( като нас които все още нямаме ).
Какво ли значение има колко добре работи закона или полицията,когато някой психопат му трябва минута за да отнеме човешкия живот.Колко бързо ще дойде полицията ,ако изобщо успееш да набереш това 911...
Сега се сещам за една приказка "Аз ли грешно се молих Господи или ти грешно ме разбра".
Прасе,още малко ни трябва.Просто старта ни в Канада малко се обърка и .... надявам се скоро да започна една работа и да си позволим да вземем кола.
Какво ли значение има колко добре работи закона или полицията,когато някой психопат му трябва минута за да отнеме човешкия живот.Колко бързо ще дойде полицията ,ако изобщо успееш да набереш това 911...
Сега се сещам за една приказка "Аз ли грешно се молих Господи или ти грешно ме разбра".
Прасе,още малко ни трябва.Просто старта ни в Канада малко се обърка и .... надявам се скоро да започна една работа и да си позволим да вземем кола.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Fireman, той, по-добрият живот не идва само защото го искаш или защото си се преместил от едно място на друго, а защото и когато си хвърлил бая усилия и доста пот си излял за да си го създадеш и изградиш този по-добър живот.
Разликата между България и Канада е, че държавата създава различни условия за труд и реализация, а не че на едното място ти постилат червеният килим и ти носят с пълни кошници за да се чувстваш доволен и щастлив.
А пък и защо си дошъл в Канада смяташ ли, че на някой от местните, та и на всички нас тук, му дреме на уловера? Това си е твоя лична работа и въпрос на мотивация.
Разликата между България и Канада е, че държавата създава различни условия за труд и реализация, а не че на едното място ти постилат червеният килим и ти носят с пълни кошници за да се чувстваш доволен и щастлив.
А пък и защо си дошъл в Канада смяташ ли, че на някой от местните, та и на всички нас тук, му дреме на уловера? Това си е твоя лична работа и въпрос на мотивация.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Можеш да си сигурен в едно Linko, много хора идват точно с тази надежда за по-сигурен и спокоен живот,.....парите са добавката.
Това ,че ти се самонавиваш,че всичко е както трябва или пък всъщност така ти харесва и очакванията ти са това ,което ти се случва,НЕ означава че твоето мнение е меродавно за многото други,които с различно от твоето.
Това е като работата,ти си отиваш в Квебек и си готов и си работил работа на черно,може би работа ,която не си искал или не си харесвал и смяташ ,че това е пътя и може би само защото си се примерил с факта,че си на средна възраст и е Супер ( така да го кажем ) ,че си успял да стигнеш до Канада .
Но за по-младите като нас,НЕ Е ТОВА ПЪТЯ, защото ние сме още млади и има какво още да дадем от себе си и НЯМА да го дадем даром.
Защото за 2 години в чакане за един блян с по-сигурен и спокоен живот отидоха на вятъра 50 000 евро,от продажбата на един имот и даването на пари по процедура и по-какво ли още не покрай нея.... А можехме да си вземем 1 или 2 апартамента,имах почти изплатена нова кола ,която карах такси и си докарвах прилични пари и да сме си покрай близките ,а не идваме тук и пак едно голямо BIG NOTHING.
Това е,че ние изобщо не тръгвахме за парите тогава,...
А за спокойствие на нас,нашите деца и може би и народителите ,които шяха да дойдат в последствие.
А сега се оказва,че трябва САМ да се ограничиш къде да живееш и да вървиш в иначе СВОБОДНАТА И СИГУРНА Канада ,за да ти е по-сигурно.... като в кучешка колиби - отшелник в някой по -далечен квартал и от колата наработа и обратно в кола и вкъщи,от колата в мола - от мола в колата и вкъщи и от време на време разходки из някои други градчета или къмпинги...
Да има хубави и правилни неща ,това НИКОГА няма да го оспоря,но факта ,че отново започваме да изпитваме страх - ей там нещо се обърква.
Мислиш ли,че ми минават корабчета през очите? Защото аз не мисля....
Много се извинявам ако те засягам по някакъв начин ,но това е истината и тя съм сигрен е за много други ,също.
А дали ако някой психопат отнеме живота на детето,дали тогава ще кажеш "ами така е можело да стане навсякъде" ( защото то наистина може да стане навсякъде ) ,а всъщност тук нещата с Правата на човека са толкова изкривени,че както се вижда никой не изпитва страх да направи глупости - стига Полицията да не е наблизо в момента.
Това ,че ти се самонавиваш,че всичко е както трябва или пък всъщност така ти харесва и очакванията ти са това ,което ти се случва,НЕ означава че твоето мнение е меродавно за многото други,които с различно от твоето.
Това е като работата,ти си отиваш в Квебек и си готов и си работил работа на черно,може би работа ,която не си искал или не си харесвал и смяташ ,че това е пътя и може би само защото си се примерил с факта,че си на средна възраст и е Супер ( така да го кажем ) ,че си успял да стигнеш до Канада .
Но за по-младите като нас,НЕ Е ТОВА ПЪТЯ, защото ние сме още млади и има какво още да дадем от себе си и НЯМА да го дадем даром.
Защото за 2 години в чакане за един блян с по-сигурен и спокоен живот отидоха на вятъра 50 000 евро,от продажбата на един имот и даването на пари по процедура и по-какво ли още не покрай нея.... А можехме да си вземем 1 или 2 апартамента,имах почти изплатена нова кола ,която карах такси и си докарвах прилични пари и да сме си покрай близките ,а не идваме тук и пак едно голямо BIG NOTHING.
Това е,че ние изобщо не тръгвахме за парите тогава,...
А за спокойствие на нас,нашите деца и може би и народителите ,които шяха да дойдат в последствие.
А сега се оказва,че трябва САМ да се ограничиш къде да живееш и да вървиш в иначе СВОБОДНАТА И СИГУРНА Канада ,за да ти е по-сигурно.... като в кучешка колиби - отшелник в някой по -далечен квартал и от колата наработа и обратно в кола и вкъщи,от колата в мола - от мола в колата и вкъщи и от време на време разходки из някои други градчета или къмпинги...
Да има хубави и правилни неща ,това НИКОГА няма да го оспоря,но факта ,че отново започваме да изпитваме страх - ей там нещо се обърква.
Мислиш ли,че ми минават корабчета през очите? Защото аз не мисля....
Много се извинявам ако те засягам по някакъв начин ,но това е истината и тя съм сигрен е за много други ,също.
А дали ако някой психопат отнеме живота на детето,дали тогава ще кажеш "ами така е можело да стане навсякъде" ( защото то наистина може да стане навсякъде ) ,а всъщност тук нещата с Правата на човека са толкова изкривени,че както се вижда никой не изпитва страх да направи глупости - стига Полицията да не е наблизо в момента.
- hadministratora
- Хабсурден
Да не би да искаш да кажеш, че в не-СВОБОДНАТА и не-СИГУРНА България не ти се е налагало да избягваш определни райони (особено в тъмната част на денонощието), за да не се намърдаш между шамари?! Още повече, че като таксиметров шофьор сигурно си бил наясно къде и кога трябва да внимаваш повече.Fireman написа:...Това е,че ние изобщо не тръгвахме за парите тогава.
А сега се оказва,че трябва САМ да се ограничиш къде да живееш и да вървиш в иначе СВОБОДНАТА И СИГУРНА Канада ,за да ти е по-сигурно...
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ето едно от предимствата пък на възрастта, Fireman. Аз по блянове не се отнасям и е изключено да чакам с години, отнесен по някакъв си блян.Fireman написа:за 2 години в чакане за един блян с по-сигурен и спокоен живот

А ти докато не разбереш, че причините за несгодите ти не са винаги и непременно в околните т.е. извън теб, винаги ще имаш проблеми. Дори и да попаднеш в някой земен рай, ако съществува изобщо такъв. Казвам ти го съвсем добронамерено.
И няма защо да ми се извиняваш за каквото и да е било.
Бъркаш, страх ги е от полицията та чак се тресатА дали ако някой психопат отнеме живота на детето,дали тогава ще кажеш "ами така е можело да стане навсякъде" ( защото то наистина може да стане навсякъде ) ,а всъщност тук нещата с Правата на човека са толкова изкривени,че както се вижда никой не изпитва страх да направи глупости - стига Полицията да не е наблизо в момента.

Знаеш ли само колко бързо изфирясват само като чуят полиция или 911, не можеш им хванеш дирите

Това беше съвет де, никога не се колебай да извикаш полиция или поне да ги заплашиш че ще я повикаш. Презумцията тука е че ако не те е страх да го направош, значи.....не те е страх да го направиш, сиреч, ти си легален, всичко ти е наред от законова гледна точка, нещо което явно не винаги е вярно, и явно оня пич дето го били подгонили и трепали е имал проблеми със закона, та затова и не е имало полиция........
И пак да повторя, не е срамно, нормално е полциаят да е твоят пръв приятел, винаги го имай предвид. Знам че е трудно де, все пак всички ние сме дошли от една законова и справедлива държава

Иначе аз се сещам за една друга подобна сценка, бяхме излезли вечерта с фамилията на чист въздух, когато един пияница се присламчи, и демонстрира агресивно поведение.....квото и да значи това

А щом си карал такси, явно си добър шофьор, предполагам, така че по скоро там се насочи, или стани и тука такси, или тираджия или както му викат тука. Предполагам че взимат доста добри пари, а и нужда от добри шофьори винаги има

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Не знам в какво си мислиш, че съм се примЕрил, но ако си имал предвид примИрил то пак си в грешка. Ако беше така нямаше да съм тук, а щях да си живуркам в Бг-то с 500 лв. пенсийка и да чакам появата на внуци за да им разправям разни интересни истории от армейския живот.
Хахахах ние за малко веднъж се разминахме на косъм от отстрелване с гранатомет....hadministratora написа:Да не би да искаш да кажеш, че в не-СВОБОДНАТА и не-СИГУРНА България не ти се е налагало да избягваш определни райони (особено в тъмната част на денонощието), за да не се намърдаш между шамари?! Още повече, че като таксиметров шофьор сигурно си бил наясно къде и кога трябва да внимаваш повече.

Тук спасяването от бъмовете се решава не чрез пистолет, а чрез смяна на квартала...

- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Е тва е велико прозрение - каква е разликата между Канада и България относно личната сигурност ? Ми много просто, като си несигурен в Канада сменяш кварталаJulian_04 написа: Тук спасяването от бъмовете се решава не чрез пистолет, а чрез смяна на квартала...Ама за тая цел трябва да се работи и да се изкарват повечко пари....У-уупс пак казах мръсната думичка "РАБОТА"....
![]()
![]()

Не filipne нищо не си разбрал...Навсякъде по света има отрепки...В която и да е държава...Няма абсолютна сигурност!filipne написа:Е тва е велико прозрение - каква е разликата между Канада и България относно личната сигурност ? Ми много просто, като си несигурен в Канада сменяш квартала![]()
![]()
Разликата е че тук отрепките заемат полагаемото им се място на дъното, докато в България управляват и са с пари!
Изводите си прави сам! Освен това тук полицията е по-ефективна все пак! Аз бях свидетел на елементарна случка:
Компания от трима чернокожи беше спряла на улицата и слушаше безумно силно музика от радиото на колата си...Значи дойде един полицай и първо учтиво им направи забележка да намалят звука...Никаква реакция!...След което той без много-много да се церемони им написа тикет и им го връчи....и в случая можеш да си ревеш колкото искаш, че са ти нарушени правата на черньо...Ама дет се вика: Иди и се жалвай на арменския поп!....
В квартала, в който живея няма бъмове! Хората от нашата улица се познаваме...даже имам няколко съседа полицаи...и аз съм абсолютно спокойна, че връщайки се от училище децата ми няма да налетят на някой психопат.
- demococcus
Fireman е отправил въпрос за оръжията и личната сигурност. Благодаря на тези, които споделят опит и мнения по темата.
Дискусията за кварталите я отделих в отделна тема, за да е по-ясно на четящите.
Двете теми са много интересни за бъдещите имигранти и за новопристигналите, затова и ще ви помоля да не ги превръщате в поредното заяждане на общо основание.
Дискусията за кварталите я отделих в отделна тема, за да е по-ясно на четящите.
Двете теми са много интересни за бъдещите имигранти и за новопристигналите, затова и ще ви помоля да не ги превръщате в поредното заяждане на общо основание.
Това ще е последното ,което ще кажа и да не си губя вече времето - Моя живот е по-ценен от на всяко друго говедо на тази земя.Ако някой ме нападне мен или моето семейство и оцелея няма нещо,което да ме спре ....
demococcus ,можеш да заключваш вече темата.
demococcus ,можеш да заключваш вече темата.
Файърмен наплашил си се нещо, разбираемо е. Но вместо да мислиш глупости, за които може би ще съжаляваш после, помисли трезво, че никой не те е нарочил точно теб и никой няма да те преследва, убива и т.н., освен ако не завъртиш бизнес с дрога.
Избягвай такива квартали по тъмно, избягвай луди, които изпълзяват по обезлюдени и тъмнички ъгълчета, избягвай да приемаш навътре когато си свидетел на гангстерски свади. Освен ако не се набъркаш няма как да влезеш в тях
.
За жените и ходенето по тъмно край храсти няма какво да говоря. За съжаление целия свят изпращя, не е само Бг или Канада.
Голяма грешка според мен ще е да носиш пищов за плашило, по опитни в използването му могат и срещу теб да го използват, ако нямат свой в момента
. Или ще раздразниш лудия и ако го гръмнеш ще те съдят. Мисли за избягване на конфронтацията, а не за разправа.
Избягвай такива квартали по тъмно, избягвай луди, които изпълзяват по обезлюдени и тъмнички ъгълчета, избягвай да приемаш навътре когато си свидетел на гангстерски свади. Освен ако не се набъркаш няма как да влезеш в тях

За жените и ходенето по тъмно край храсти няма какво да говоря. За съжаление целия свят изпращя, не е само Бг или Канада.
Голяма грешка според мен ще е да носиш пищов за плашило, по опитни в използването му могат и срещу теб да го използват, ако нямат свой в момента

Циганите - на Сатурн !
Question:
How do you tell the difference between a Canadian Police Officer, Australian Police Officer, and an American Police Officer?
Pose the following question: You're walking down a deserted street with your wife and two small children. Suddenly, a dangerous looking man with a huge knife comes around the corner, locks eyes with you, screams obscenities, raises the knife, and charges. You are carrying a Glock 40, and you are an expert shot. You have mere seconds before he reaches you and your family. What do you do?
CANADIAN POLICE OFFICERS
Answer: (Immediate thought processes)
Is the knife a ceremonial kirpan?
Does he prefer to communicate in English or French?
Will this negatively impact my chances of promotion?
Is this just his way of telling me that he pays my wages, and wants my job?
Would this be an appropriate time to hug him and sing Koombaya?
Will the media do a profile of him and how he was loved by everyone including his dog?
Is the alleged "client" a member of the NDP or an Environmental Group?
Is he just a squeegee kid / pan handler trying to make a living on the mean streets?
Is he a member of a gang that is just "misunderstood" by society?
Is he a recent illegal immigrant to this country, and just doesn't know how to approach the police?
Is he recently released on parole and hasn't been properly integrated back into the community?
Is he a victim of fetal alcohol syndrome, and just doesn't understand what he is doing?
Is he a member of the Muslim community or other visible minority group?
Warn and Charter him as he approaches.
AUSTRALIAN OFFICERS
Answer:
BANG!
AMERICAN OFFICERS
Answer:
BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! Click....
(Sounds of reloading) BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! Click.
How do you tell the difference between a Canadian Police Officer, Australian Police Officer, and an American Police Officer?
Pose the following question: You're walking down a deserted street with your wife and two small children. Suddenly, a dangerous looking man with a huge knife comes around the corner, locks eyes with you, screams obscenities, raises the knife, and charges. You are carrying a Glock 40, and you are an expert shot. You have mere seconds before he reaches you and your family. What do you do?
CANADIAN POLICE OFFICERS
Answer: (Immediate thought processes)
Is the knife a ceremonial kirpan?
Does he prefer to communicate in English or French?
Will this negatively impact my chances of promotion?
Is this just his way of telling me that he pays my wages, and wants my job?
Would this be an appropriate time to hug him and sing Koombaya?
Will the media do a profile of him and how he was loved by everyone including his dog?
Is the alleged "client" a member of the NDP or an Environmental Group?
Is he just a squeegee kid / pan handler trying to make a living on the mean streets?
Is he a member of a gang that is just "misunderstood" by society?
Is he a recent illegal immigrant to this country, and just doesn't know how to approach the police?
Is he recently released on parole and hasn't been properly integrated back into the community?
Is he a victim of fetal alcohol syndrome, and just doesn't understand what he is doing?
Is he a member of the Muslim community or other visible minority group?
Warn and Charter him as he approaches.
AUSTRALIAN OFFICERS
Answer:
BANG!
AMERICAN OFFICERS
Answer:
BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! Click....
(Sounds of reloading) BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! BANG! Click.
Mного сmешно! Ей, в норmална държава дойдохте, аmа от бабаитлъка и лошите си обноски не се избавихте!...Аmа що ли коmентираm аз?...Нали mи липсвала класа.... 
Модератор: Съсредоточете се върху темата/мнението, а не върху този, който го е писал.

Модератор: Съсредоточете се върху темата/мнението, а не върху този, който го е писал.