Необходимо ли е?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
myhata II

Re: Необходимо ли е?

Мнение от myhata II »

Linko написа:Прав съм защото съм изготвил и изпратил в България не едно и две пълномощни вече. Никакво Външно министерство на Канада не ми е трябвало а и не му е работа да се меси в отношенията ми с българските институции. Изготвям пълномощното, явявам се в посолството за заверка и толкоз. Ако се подписвам само аз цената е една, а ако са два подписа (на мен и на жена ми) е двойна таксата. И няма никакво значение пълномощното дали ще е "Генерално", общо, супер-генерално и тям подобни. Заверява се подписът а не заглавието на документа.

Но виж за канадският акт за раждане ан дъщеря ни, примерно, който бе необходим да изпратим в България задължително минахме през Министерството на външните работи на Канада за легализация. Като процедурата е напълно безплатна и това може да се извърши по пощата или на място в сградата на министерството. В първият случай се чака около месец а във вторият около 30-40 мин., в зависимост от броя на чакащите.
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Fireman

Мнение от Fireman »

Благодаря най-сърдечно на всички отзовали се ,наистина информацията е ценна и би могла да бъде полезна и за други хора с подобни "интереси" :handshake:
iskra

Мнение от iskra »

По принцип пълномощното си го пишеш сам и си го носиш в Отава за заверка, защото така са решили гадовете - лично и на място.

Друг е въпроса ако живееш на май....та си и не можеш да идеш лично. Тогава се намесва външното министерство на Канада. Може би са прави тия от Торонто. Все пак по-ефтино ще ти излезе тази врътка от колкото да опознаеш родината че да я обикнеш.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Казах ви вече дадох ви телефон,пълномощното върви с 2 ДЕКЛАРАЦИИ Линко !!
А ДА ГИ ПОПЪЛНИТЕ И ПОДПИШЕТЕ ПРЕД ЧОВЕКА НА ГИШЕТО С ЛИЧНАТА СИ КАРТА !!!!!!!!
Другото са философии
Стефан Цанев
Fireman

Мнение от Fireman »

Аз предлагам гадовете да го д...т :),пълномощното беше важно за мен ,но не и чак толкова ,че да хвърлям излишни пари,които мога да оползотворя за други неща.
Ще минем по стар Български обичай - с познати на познатите,на даващите - дето искат пълномощно 8)
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Муха, в консулството в Торонто никога не съм бил и не мога да ти противореча. След като казваш, че се искат декларации може и да е така. Българският чиновник е ненадминат в измислянето на подобни налудничави изисквания на място, така че не ме учудва изобщо.
Би ли казал поне защо точно 2 са тези декларации и какво декларираш с тях?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Има си ЗАКОНИ Линко,тези декларации вървят с пълномощното и в най селския нотариус в най забитото място в България ,без тези декларации не може да се направи Пълномощно !!!!!!!

Гражданство и гражданско състояние - по чл 25 ал 7 от ЗННД

Данъчно състояние - по чл.264 ал 1 от ДО ПК
Стефан Цанев
Аватар
mice

Мнение от mice »

Никога не са ми искали да правя каквито и да е декларации при изготвянето или подписване на пълномощно?!
Особено тази за данъчното състояние, защо пък са ти я искали? А декларацията за гражданството - личната карта не удостоверява ли гражданство?? Нещо хич не е логично. Ама и какво значение има какъв гражданин си и какво ти е данъчното състояние за едно пълномощно?
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Муха, приятелю едър земевладелец :), като по-сведущ може ли един въпрос? Ако адвокат има генерално пълномощно, трябва ли да му изкарваме отделно пълномощно за продажба всяка година? За всеки отделен имот? Онова не важи ли за всичко |( ?
Циганите - на Сатурн !
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

mice написа:Никога не са ми искали да правя каквито и да е декларации при изготвянето или подписване на пълномощно?!
Особено тази за данъчното състояние, защо пък са ти я искали? А декларацията за гражданството - личната карта не удостоверява ли гражданство?? Нещо хич не е логично. Ама и какво значение има какъв гражданин си и какво ти е данъчното състояние за едно пълномощно?
http://www.bgconsultoronto.info/consula ... nloads.php
Шшшт тихичко :x
Чети и мълчи
последните 2 ПД формати
8)
Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

anxeli написа:Муха, приятелю едър земевладелец :), като по-сведущ може ли един въпрос? Ако адвокат има генерално пълномощно, трябва ли да му изкарваме отделно пълномощно за продажба всяка година? За всеки отделен имот? Онова не важи ли за всичко |( ?
Попитай ги има юрист дал съм ви телефона :!:
Стефан Цанев
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ха, ха, ха...стана ми ясна картинката накрая. Явно Мухата като чуе думата "пълномощно" и разбира само и единствено пълномощно за покупко-продажба на недвижим имот. Ама че има и куп други видове пълномощни за най-рзлични дейности и сделки извън разпоредителните с имоти, това на момчето не му е ясно.
Та за този вид сделки - разпоредителните с недвижими имоти наистина трябват и споменатите 2 декларации за да изповяда нотариусът в Бг сделката.

А на въпросът на anxei отговорът е да, трябва специално пълномощно и съответните декларации за всяка сделка, не става с генерално пълномощно. За финансови операции и разпоредителни действия с банкови сметки също трябва отделно пълномощно за всяка отделна банка и банкова сметка, също не приемат генерално пълномощно.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

На момчето му е ясно ,ама не му е ясно за какаво пълномощно ставаше на въпрос и затова даде и телефонен номер на консулството в Торонто да си питате ,ама и на Линко май не му е ясно да ви е ясно 8)
Стефан Цанев
Аватар
mice

Мнение от mice »

Муха, не си писал за какво пълномощно говориш, затова става объркване. При покупка/продажба на имот, ок ама уточни да не говорим празни приказки, че някой наистина ще тръгне да подава и посочените от тебе декларации за пълномощно за закриване на банкова сметка примерно :)
anxeli, да, ето повече инфо: тук
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Можело да се напънете а де :lol:
Стефан Цанев
Публикувай отговор