Преди да започнете процедурата за имиграцията в Квебек
Re: Преди да започнете процедурата за имиграцията в Квебек
Какво не разбираш,не видя ли новия бюджет?
Аз пък не знам какъв е проблемът да се информираш от БГ, Сърбия, пък и даже от Китай какво те чака тук? Има Интернет. Спокойно можеш да провериш какви са наемите по градове, квартали и типове жилища, колко е картата за градския транспорт, колко е кило свинско, колко е киловат ток, колко е външния дълг на Квебек, какъв цвят са на Жан Шарест гащите и каквото искаш още. Ако някой идва като на луната, незнаейки какво го чака, това си е за негова сметка. Аз съм убеден, че няма интелигентен човек, който пристигайки се е изненадал безкрайно от действителността тук. Колкото до бюджета и цифрите в него, достатъчно е само да сравня със съответните цифри в България, Румъния, Сърбия, а и дори с доста страни от старите членки на ЕС, за да стигна до извода, че най-добре е да си го преместя в другия
Да направя само сравнение с цената на бензина в България и тукашната цена СЛЕД увеличението...достатъчно ли е?
Да ти кажа ли и че в София киловатчас струва 17 стотинки, при това на българските заплати....айде да не изпадаме в подробности повече, с две думи...предвид изходната позиция (говоря за България, не за моята лична), аз лично съм далеч от притеснението...да му мислят кебекарите с доход от 140 хилки на година, макар че се съмнявам, че и те ще се притеснят особено

Да ти кажа ли и че в София киловатчас струва 17 стотинки, при това на българските заплати....айде да не изпадаме в подробности повече, с две думи...предвид изходната позиция (говоря за България, не за моята лична), аз лично съм далеч от притеснението...да му мислят кебекарите с доход от 140 хилки на година, макар че се съмнявам, че и те ще се притеснят особено

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Абе дреме му на някой, който изкарва над $800 на ден, че има заеми да плаща в размер на $22 на ден. Ми то смешно бе. Още повече като се има предвид, че това всъщност са милиони.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Това дето съм го написал е достатъчно за разбрани и грамотни хора с минимални икономически познания.mirkaa написа:и аз не мога да разбера Сърбина от кво толкоз много се ексайтва и се опитва да ни покаже нещо...!?? Точно това е Анксели, ако седна пък аз да чета бюджета на САЩ, това колко пари дължат и прочие, до сега да бяха я закрили тази държава. И изобщо как ли живеят хората спокойно в С. Америка!? Или не могат да спят от притеснения може би!? Освен да чакаме да се срути пирамидата, пък до тогава, кво-такова, не знам какво друго може да се направи ...Serbian написа:Голямо е щастие че не разбираш френски.Аз ще ти обясня.Тоя човек дето е написал статията обясняава че дефицита на кебекарите от 4,3 милиарда $ (без Вазелин) до 2013 год, със Вазелин става 12,3 милиарда $ .mirkaa написа:![]()
![]()
добре че не разбирам френски
![]()
![]()
![]()
ако тръгнем да търсим подобни статий, защо си мисля че могат да се изнамерят такива за всяка равита страна... бла
На това от горе е вече натрупания дълг на Квебек от 218 милиарда $ на които всекидневно плащат лихва от 22 милиона $.
Виждам че не само ти-а много хора въобще нямат предства за колко много пари става дума.
Някой искаше да е на английски.Ето го бюджета на Квебек и на английски ("Budget plan") от официален правителствен сайт:
http://www.budget.finances.gouv.qc.ca/B ... dex_en.asp
Погледнете поне "Section C" , понеже има 409 страници.![]()
Всичко друго са четива за обща култура, за който се интересува
"Вук на овцу своје право има кâ тирјанин на слаба човјека. Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к позванију права, то је људска дужност најсветија!" Владика Петар Петровић-Његош
За Сербиан:
Виж сега, аз мога да чета цифри, но обичам да сравнявам ябълки с ябълки, а не с круши, затова можеш ли да сравниш нещата така:
дневна надница, колко плащам от дълга дневно и колко % от надницата и е това.
Ако можеш да сравниш Кебек с поне още една страна по горния начин, тогава мисля, че говорим на един и същи език. Ако не можеш, най-вероятно си губим времето. Ние все едно си губим времемто, защото не мисля, че днес можем да намерим страна без дълг, която да приема толкова лесно като Канада, за да се заселим там. Живота ни е низ от избори и е трудно да кажем предварително, кои от тях са правилните, просто защото нямаме опит. А аз си мисля, че един човешки живот е безкрайно кратък за събирането на целия опит необходим за взимането на винаги правилните решения
Пример какво очаквам от теб:
Кебек - дълг 213 милирда, дневна вноска 22, надница 100 долара, средно ми струва 22 %
България - дълг 11 милиарда, дневна вноска ххх, надница 30 лева, средно ми струва ххх %
Виж сега, аз мога да чета цифри, но обичам да сравнявам ябълки с ябълки, а не с круши, затова можеш ли да сравниш нещата така:
дневна надница, колко плащам от дълга дневно и колко % от надницата и е това.
Ако можеш да сравниш Кебек с поне още една страна по горния начин, тогава мисля, че говорим на един и същи език. Ако не можеш, най-вероятно си губим времето. Ние все едно си губим времемто, защото не мисля, че днес можем да намерим страна без дълг, която да приема толкова лесно като Канада, за да се заселим там. Живота ни е низ от избори и е трудно да кажем предварително, кои от тях са правилните, просто защото нямаме опит. А аз си мисля, че един човешки живот е безкрайно кратък за събирането на целия опит необходим за взимането на винаги правилните решения

Кебек - дълг 213 милирда, дневна вноска 22, надница 100 долара, средно ми струва 22 %
България - дълг 11 милиарда, дневна вноска ххх, надница 30 лева, средно ми струва ххх %
Малко размисли на глас и от мен по темата:
- в момента едва ли има държава която да няма проблеми с бюджетния си дефицит и увеличаващият се дълг – било като следствие от кризата, било като следствие от лошо управление;
- когато се говори за размера на дълга трябва също да се отчита и размера на икономиката т.е. освен стряскащи цифри в милиарди за това колко е дълга е хубаво да се посочи какъв процент от БВП представлява всъщност;
- ако правилно разбирам правителството на провинция Квебек се опитва да реши проблема чрез вдигане на данъците, което само по себе си не е добра новина;
- едва ли точно бюджетния дефицит и натрупания правителствен дълг би трябвало да е причината някой да си промени решението дали да имигрира, с допълнителната уговорка че Канада в крайна сметка не е само провинция Квебек.
- в момента едва ли има държава която да няма проблеми с бюджетния си дефицит и увеличаващият се дълг – било като следствие от кризата, било като следствие от лошо управление;
- когато се говори за размера на дълга трябва също да се отчита и размера на икономиката т.е. освен стряскащи цифри в милиарди за това колко е дълга е хубаво да се посочи какъв процент от БВП представлява всъщност;
- ако правилно разбирам правителството на провинция Квебек се опитва да реши проблема чрез вдигане на данъците, което само по себе си не е добра новина;
- едва ли точно бюджетния дефицит и натрупания правителствен дълг би трябвало да е причината някой да си промени решението дали да имигрира, с допълнителната уговорка че Канада в крайна сметка не е само провинция Квебек.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
poumpy написа:
Не можеш да сравняваш и така. Тази величина "дневна надница" е много абстрактна.
Сравнява се съотновение на Външен дълг към Брутен вътрешен продукт на глава от населението. И то БВП отразен чрез покупателна способност (GDP - PPP (purchasing power parity)
И да имаш предвид валутата , в която е деноминиран дълга (в случая на БГ - повечето май е в евро) и колебанията в курса й.
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Коко ме е изпреварил
Добре де, нямам нищо против начина на сравняване, но за да мога да го разбера трябва да са ябълки с ябълки. Сигурно някъде с статистиката има "средна надница" или поне така си мисля аз, което не го прави правилно.
Но в крайна сметка Коко е прав - никога не съм се интересувал от дълга на Кебек/Канада когато съм взимал решение да имигрирам. Ако някой ме пита, сигурно предпичитам да живея ДОБРЕ на място, на което няма да ми се налага да изплащам ничии дълг, но кое е това място ????
А и както виждате "добре" е на първо място, а проблема с дълга на втори и не обратното
Приемам предложения.....
Но в крайна сметка Коко е прав - никога не съм се интересувал от дълга на Кебек/Канада когато съм взимал решение да имигрирам. Ако някой ме пита, сигурно предпичитам да живея ДОБРЕ на място, на което няма да ми се налага да изплащам ничии дълг, но кое е това място ????
А и както виждате "добре" е на първо място, а проблема с дълга на втори и не обратното

- mirkaa
- Обратна връзка:
освен че се присъединявам към мнението на останалите тук, исках само да те питам да не би да бъркаш познанията на "разбрани и грамотни хора с минимални икономически познания" с желанието, или липсата на такова, на въпросните "разбрани и грамотни хора с минимални икономически познания" да се запознаят с допълнителна депресираща информация. Те нямат какво друго да правят с живота си, че и това отгоре, като че ли нещо могат да променят!!?? И без това депресиращи "новини" текат в изобилие по какви ли не медийни канали..Serbian написа: Това дето съм го написал е достатъчно за разбрани и грамотни хора с минимални икономически познания.
Така че по-леко се пали..
third generation immigrant 

Ами съвсем груба сметка, без претенции за абсолютна точност:poumpy написа:Добре де, нямам нищо против начина на сравняване, но за да мога да го разбера трябва да са ябълки с ябълки. Сигурно някъде с статистиката има "средна надница" или поне така си мисля аз, което не го прави правилно.
А и както виждате "добре" е на първо място, а проблема с дълга на втори и не обратнотоПриемам предложения.....
Квебек - дълг/БВП - 285 млрд / 213 млрд = 130 %
БГ - дълг / БВП - 15 млрд / 90 млрд = 16%
Но не бих казал, че това може да е мотив за имиграция

Обратно към България ли ? Определено НЕbecks написа:
Ами съвсем груба сметка, без претенции за абсолютна точност:
Квебек - дълг/БВП - 285 млрд / 213 млрд = 130 %
БГ - дълг / БВП - 15 млрд / 90 млрд = 16%
Но не бих казал, че това може да е мотив за имиграция

Честно казано, се чудя как може да се стигне фо такива безумни съотношения - това е рядка безотговорност, мека казано, не че някой ме пита. Все пак аз се замислям нещо друго: Видимо в Кебек на мен би ми струвало около 8 пъти повече, отколкото в БГ да изплащам някакъв дълг и лихви. Сега ако това е мотив за имиграция, то трябва да се погледне изкарвам ли 8 пъти повече в Кебек, отколкото в БГ и най-вече остават ли ми 8 пъти повече разполагаеми средства тук, отколкото там, след като покрия базовите си разходи за живот. При мен лично, първото съотношение не е 8 пъти, но е близко, второто е около 10 пъти...
Всичко което написах до сега (с най-добри намерения), със сигурност ще спаси на България много пари съсипани от нейните граждани по време на имиграционата процедура и милиони изнесени от страната след емигрирането.Стига да ги погледне съответно и компетентно лице и да предприеме мерки.
"Стара майка" реши да си купи CD-то със имената на германските граждани които са укрили парите (212 miliarda evro) в швейцарските банки, ще дойде ред и на другите, здраве да е на всички.
Информациите ги получихте безплатно, понеже съм задължен на България.Ще ги ползвате ли и как-не ме интересира.Дълга вече е регулиран.
От сега нататък информациите няма да са безплатни.Закриваме магазина.
Христос васкрсе.
"Стара майка" реши да си купи CD-то със имената на германските граждани които са укрили парите (212 miliarda evro) в швейцарските банки, ще дойде ред и на другите, здраве да е на всички.
Информациите ги получихте безплатно, понеже съм задължен на България.Ще ги ползвате ли и как-не ме интересира.Дълга вече е регулиран.
Христос васкрсе.
"Вук на овцу своје право има кâ тирјанин на слаба човјека. Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к позванију права, то је људска дужност најсветија!" Владика Петар Петровић-Његош
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Serbian написа:Всичко което написах до сега (с най-добри намерения), със сигурност ще спаси на България много пари съсипани от нейните граждани по време на имиграционата процедура и милиони изнесени от страната след емигрирането.Стига да ги погледне съответно и компетентно лице и да предприеме мерки.
Христос васкрсе.

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Serbian, остави правителствата да се оправят както знаят, кажи ти остана ли ти още нещо за разпродаване?
Като гледам списъка вече си готов за тръгване. След като и корнизите и продаде...
Като гледам списъка вече си готов за тръгване. След като и корнизите и продаде...
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!