Въпрос за консумацията на ел. енергия

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
demococcus

Re: Въпрос за консумацията на ел. енергия

Мнение от demococcus »

troll написа: Аз избягвам всичко туй като се автоевалюирам.Направил съм си досие на сайта на хидрокебек и като дойде време за отчитане ми става достъпна възможноста сам да си попълня показанието на електромера.Което и правя и винаги плащам реално, а не усреднено.
Това е гениално!
Аватар
troll

Мнение от troll »

Забравих да напиша, че хората от ХидроКебек са свестни! Дори и да имате проблеми да им платите обадете им се те знаят как да се оправят с тези неща. Не се криите и не бутайте проблемите в страни.
Не са като служителите на една телефонна компания, дето името й е от 4 букви и започва с "Б", а завършва с "елл".
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
iveta333

Мнение от iveta333 »

Днес си проверих електромера-за 8 дни след отчетения период имам 850 кВт-значи сметката е реална,т.е. не е надписана, но все пак ми се виждат много.Утре съм решила да изключа всички бушони и да вида какво ще стане.Trol, багодаря за съвета ще се регистрирам в Хидро Кебек( и нямам растения, който да топля с живачна лампа :D )имам рибки,но не вярвам в тях да е дефекта.
Аватар
troll

Мнение от troll »

iveta333!
Моля да ме извиниш предварително, ако въпросите и изобщо твърденията ми те обидят!
Извинението ми е загриженоста ми за теб!
Туй нещо не е така!
Тук нормата за 5 1/2 е около 18 000 кW за година или около 50 кW на ден. Отоплен само на ток и то добре отоплен. Иначе е 16-17 000.
Единствената клопка е изолацията.
Ама ако около нулата за да се отоплявате харчите толкоз, какво ще стане догодина като/ако стане -15 или -20.
Говорете с хората от хидроКебек. Те са много опитни и разбрани.Говорете с хазяйна.Който ако види, че сте твърди да решите проблема може би ще избърза да сподели нещо.
Изобщо докато не си изясните картинката не спирайте.
И да не сте посмели да спрете защото идва топло.
Щото след топлото идва студено. :D
Тук начина за намиране на мощноста на радиаторите е много прост - дължината.
Superficie à chauffer en pi. carrés Puissance requise Watts Longueur des plinthes électriques*
0 - 30 300 W 506 mm / 19.9"
30 - 50 500 W 708 mm / 27.9"
50 - 75 750 W 958 mm / 37.7"
75 - 100 1000 W 1206 mm / 47.5"
100 - 125 1250 W 1457 mm / 57.4"
125- 150 1500 W 1682 mm / 66.2"
150 - 175 1750 W 1932 mm / 76.1"
175 - 200 2000 W 2134 mm / 84.0"
200 - 225 2250 W 2383 mm / 93.8"
225 - 250 2500 W 2609 mm / 102.7"

Нормално мощноста на радиатора във ватове, подходящ за една стая е площа на стаята в квадратни стъпки умножена по 10.

т.е. 10 х 10 стъпки стая т.е. 3 м. х 3 м. е 1000 вата
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Абе какво ви пука колко са киловатите.
Вие да не работите за Хайдро Квебек.
Гледайте си сметката в долари и гледайте да е сравнима с хора които живеят на подобна площ, подържат подобна температура и не ходят постояно по дипломатически коктейли и ресторанти щото тогава не готвят в къщи а най вече да е горе долу постояна сметката в долари през летните съответно през зимните месеци.

А че тези от Хайдрото лъжат по малко е ясно.
Давам пример.
В офиса между март и юни не работи нито парно на ток нито климатик, само лампи и компютри. ( значи трябва да е по евтино ) От Юни до Август обаче работи климатика и то яко.
Сметката обаче е еднаква в долари.
Обаждам се да буча но тия гадове от Хайдрото ми казват следното.
Викнете си частна електро фирма да ви замери уредите и да ви дава акъл как да пестите ток, ние продаваме ток и нашата работа е да продаваме колкото може повече. Това показва елекромера това плащате. Може да имате някакъв електро проблем но той не е в електромера а в електро уредите ви но това не е работа за нас.
Аватар
troll

Мнение от troll »

Здравей Uspial!
От ХидроКебек са се опитали да ти обеснят, че ти си поискал да плащаш всички месеци еднакво.
На англииски е Equalized Payments Plan (EPP).
А киловатите са важно нещо!
Виж! Даже и теб са те пратили на курс по Киловати в частна фирма.
Тъй като вие, в Отава сте по големите полилеи и прожектори на дипломатическите приеми електроенергията ви е 50-60% по-скъпа.
Ние в Монреал сме по-скромни и го караме по същество и като си направим парти не палим лампи, а си общуваме опипом, на топло.
Както винаги съм казвал: "По-добре само на топло, отколкото само на светло!"
В Шри Ланка и Отава може и да е обратно, но в Монреал е така.
Аватар
troll

Мнение от troll »

demococcus написа:А може ли да използвам темата за да попитам каква е цената за киловат-час най-общо? Има ли разделяне на дневна-нощна и т.н.?
http://www.hydroquebec.com/residential/ ... ntiel.html#
Аватар
troll

Мнение от troll »

По принцип най-големи консуматори са отоплителните уреди и бойлера, който също е отоплителен уред.
Миялната машина и пералната са сред най-енергохарчещите, не заради двигателите си, а заради консумацията на топла вода.
Ако например оставите един прозорец "да се проветрява" докато сте на работа това ще се отрази серьозно на сметката.
Аз почти не ползвам фурната на печката, а една много по-малка фурничка, защото готвя всеки ден, а сме трима и не се нуждаем от някакви огромни обеми.
На един етаж от къща термичната изолация само в матеряли е около 20 000. Ако включите и звукова изолация нещата стават още по-серьозни.
Аз затова все повтарям, че сгради за които е било предварително известно, че ще се дават под наем не са най-добре изолираните.
Освен това е много важно с кой живееш. Ако съседа ти отдолу е сам и като го видиш е облечен с 3 пуловера и антериика и държи в къщи 16 градуса колкото да не замръзнат тръбите, а ти искаш да държиш 25 градуса. Сметката ще е дебела, щото го грееш и него. Да не говорим, че ако стъпиш бос на пода е лошо.
Аватар
troll

Мнение от troll »

Изобщо отоплението с ел. енергия е удобно и сравнително ефективно до -12 градуса. Някъде след -25 почва да работи почти непрекъснато.
Разходваната енергия в едно домакинство зависи от
1. Външната температура.
2. Изолацията на жилището
3. Броя на хората
4. Техните навици
5. Уредите които ползват

Затова е много трудно да намерите с кой да се сравните.
Аз имам колега, който живее на 65 километра от мен с кола. До Ст Жером.Това е като хванеш от острова нагоре, на север. Подминеш Лавал. Подминеш Бленвил и ей ти го Ст. Жером. До Мирабел - затвореното летище на Монреал.Вместо него да кръстят ПиерЕлиътТрюдо, щото той го направи, кръстиха Дорвал така. Майтап.
Та между нас има от 3 до 7 градуса разлика, а неговата къща е на слънчев завет. Ако беше на проветрива сянка не ми се мисли за какво ще става дума.
И двамата имаме печки на дърва, с който отопляваме особено като стане по-студено, което изключва 75-85% от тока.Моята къща е по-голяма, но по-добре изолирана, а те са четирима и той си топли басейна много.Неговата печка с дърва е около 15% по-мощна от моята, но аз имам по ефективна система за разпръскване на топлия въздух.Аз се прибирам от 45 мин до 2.5 часа преди него и стартирам топлото.Аз готвя почти 75% на барбекю през цялата година. И двамата държим електронните контролери на радиаторите на 24 градуса.Но моите - контролират аналогово радиатора т.е. могат да направят един радиатор 1000 да грее непрекъснато като 376 вата. А неговите ги пускат на 1000 вата като стане студено и ги спират като стане топло. Моите контролери са по-евтини.
Аз платих за последните 365 дни 1450 за ток, а той - 2520.
Аватар
bttm

Мнение от bttm »

Говорите за отоплението на апартамента на ток, а тези обяви, където е посочено, че отоплението е включено в цената на наема, те по друг начин ли се отопляват и доставят топлата вода?
02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Теол,
Никога не съм искал такива Equalized Payments Plan (EPP).
Аз съм релист и искам като ползвам повече да ми е по скъпо а като ползвам по малко да ми е по евтино.
Така даже се кефа че свършва зимата и идва пролета когато не ми е нужно парно на ток и сметка би трябвало да е по евтина.
Да ама не е по евтина.
Аватар
troll

Мнение от troll »

bttm написа:Говорите за отоплението на апартамента на ток, а тези обяви, където е посочено, че отоплението е включено в цената на наема, те по друг начин ли се отопляват и доставят топлата вода?
Отоплението включеено в наема просто значи че го плаща собственика. Може дори да е на ток, но е закачено за неговия електромер. За блокчета от 12 до 50 апартамента обикновено се отоплява с вода и радиатори, като водата се затопля в сутерена с ток, нафта, природен газ или нещо друго, което се плаща от собствениика.
За да си топлиш и плащаш сам топлата вода трябва да си в квартира от тип къща, дуплекс, триплекс.Доста често бойлера се наема от хидрокебек за 15 пари на месец, а те имат грижата да го поддържат и сменят на 8-10 години.
Аватар
troll

Мнение от troll »

Uspial написа:Теол,
Никога не съм искал такива Equalized Payments Plan (EPP).
Аз съм релист и искам като ползвам повече да ми е по скъпо а като ползвам по малко да ми е по евтино.
Така даже се кефа че свършва зимата и идва пролета когато не ми е нужно парно на ток и сметка би трябвало да е по евтина.
Да ама не е по евтина.
Може да има натрупани много отрицателни енергии или некой полтъргайст съ е закачил на електромера
ти и пие ток гратис. :o
Аватар
bttm

Мнение от bttm »

troll написа:
bttm написа:Говорите за отоплението на апартамента на ток, а тези обяви, където е посочено, че отоплението е включено в цената на наема, те по друг начин ли се отопляват и доставят топлата вода?
Отоплението включеено в наема просто значи че го плаща собственика. Може дори да е на ток, но е закачено за неговия електромер. За блокчета от 12 до 50 апартамента обикновено се отоплява с вода и радиатори, като водата се затопля в сутерена с ток, нафта, природен газ или нещо друго, което се плаща от собствениика.
За да си топлиш и плащаш сам топлата вода трябва да си в квартира от тип къща, дуплекс, триплекс.Доста често бойлера се наема от хидрокебек за 15 пари на месец, а те имат грижата да го поддържат и сменят на 8-10 години.
Е вие щом си плащате сами тока или плащате много нисък наем, или живеете в собствени къщи/апартаменти :D
02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ
Аватар
troll

Мнение от troll »

Тока всеки сам си го плаща!
Енергията необходима за отопление се заплаща понякога от собственика на квартирата, в която живееш.
А ако наемеш къща с двор всичко си плащаш ти.
Публикувай отговор