Две неща ме карат да се гордея, че съм българин

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
roumensp

Re: Две неща ме карат да се гордея, че съм българин

Мнение от roumensp »

спиро написа:АААААХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
roumensp- темата не е налудничава, моля за адекватност!
Нима ??
И това е казано от човек с подобен подпис и аватар ?!? :D
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Ееее втора страница се започна и все още не става ясно какво и е на банковата система в Чехия!
:worried: :worried:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

спиро написа:• Знаете ли, че благодарение на изключителния стратегически интелект на генерал Владимир Вазов, България побеждава в битки, многократно превъзхождащите ни девизии на Англия, Франция и Гърция ?
• Знаете ли, че благодарение на Вазов, България дава само 494 убити и 1208 ранени, пред над 60 000 жертви на атакуващите ги англичани и гърци ?
Величаенето на Вазов стига до невероятни размери. Чел съм мнения, че след първата победа е трябвало да излезе в контраатака и да превземе Солун.

Някои хора не си дават сметка каква полза е щяло да има от изключителния стратегически интелект на генерал Владимир Вазов ако е бил срещнал войските на Антантата в равна битка, вместо след няколко месеца усърден строеж на бункери и укрепления и всякаква друга подготовка за посрещане на каталясалите съюзници.

Иначе няма спор, че отпорът е бил внушителен на фона на съотнощението.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

ablood написа:Величаенето на Вазов стига до невероятни размери. Чел съм мнения, че след първата победа е трябвало да излезе в контраатака и да превземе Солун.

Някои хора не си дават сметка каква полза е щяло да има от изключителния стратегически интелект на генерал Владимир Вазов ако е бил срещнал войските на Антантата в равна битка, вместо след няколко месеца усърден строеж на бункери и укрепления и всякаква друга подготовка за посрещане на каталясалите съюзници.
Доста голям исторически капацитет го раздаваш за някой, който нарича Кирил и Методий - "Охридските братя". Ами той затова интелекта му е бил "стратегически", защото срещу превъзхождащ противник да излизаш в както ти го наричаш "равна битка" е еднозначно на самоубийство. Той и Наполеон ако е излизал само на "равни битки" надали е щял да живее достатъчно дълго, че да остане в историята!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

miteto написа:Доста голям исторически капацитет го раздаваш за някой, който нарича Кирил и Методий - "Охридските братя".
Ваденето на 5 годишни кирливи ризи от имунизирани събеседници с наказателни права и провокативни мераци да не очакват отговор.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Присъединявам се към Гинес !
Жорката да каже за банковата система.
За Румъния - ясно. Там на мой приятел са опитали да му откраднат палатката докато спял в нея.
:D
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
AsicsFan

Мнение от AsicsFan »

спиро написа:• Знаете ли, че България е единствената страна в Европа запазила името си до днес (7-21 век).
• Знаете ли, че ..... **орязано**
Спиро, имаш пропуски:

• Знаете ли че въпреки че България не е имала официално собствено производство автомобили (Булгар-Рено не са Български все пак), но е имала собствено производство самолети - ДАР и ЛАЗ (ако е имало други, добавете) и през Първата Световна германските пилоти които са ги виждали са оставали възхитени

Пояснение:

ДАР - Държавна Аеропланна Работилница - тия са от царско време, виждал съм снимка на Борис как поздравява служителите. Точно ДАР са били хита. Участвали са в Първата Световна

ЛАЗ - идва от името на инж.Лазаров, конструктора - тия вече са от Втора Световна. но малко по-късно СССР ни заповядва да спрем производството и с това БГ-самолетостроенето умира. говори се че и те са били хубави машини. виждал съм снимки - приличат на руските Як малко.
Winners train, losers complain.
Sofia=>Toronto 2010-07-28
Citizenship 2014-11-13
Toronto=>Sofia 2021-04-28 (Завърнал се)
grozdan

Мнение от grozdan »

Много работи знаеме, но едно е най-важното от тях:
стъпването на колхозническия червен ботуш с ниска хигиена и вредни навици е най-черният момент в цялата българска история!
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

grozdan написа:Много работи знаеме, но едно е най-важното от тях:
стъпването на колхозническия червен ботуш с ниска хигиена и вредни навици е най-черният момент в цялата българска история!
Мнозинството смятат, че падането под османска власт е по-черен момент.
Аватар
valsto1

Мнение от valsto1 »

Обърнете внимание около 1.40 и 2.30 минута....

Изображение

http://www.youtube.com/watch?v=TvUvzf7a ... q1tNpp0qOQ"

Ние сме от източната страна на цивилизационната граница Петербург-Дубровник,и сме на несравнимо по-ниско ниво на развитие от Западните общества,където е имало Реформация и това се отразява на начинът ни на живот, който живеем!! Всички православни държави са в това състояние-беззаконие,мракобесие и нищета... Както и ислямските държави впрочем,където също не е имало Реформация...

За Исляма,след Ислямската революция в Иран/Реформация в Исляма/ от 1979 година вече всички властимеющи се избират демократично,дори и Върховният духовен водач/притежаващ власт над президента/,може да бъде отстранен от съвет от Събранието на експертите състоящо се от 86 учени и духовници, избирани от народа за период от 8 години.

http://www.iranchamber.com/government/a ... _power.php"
Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.- римска поговорка или /Монтен ??/
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

valsto1 написа:Обърнете внимание около 1.40 и 2.30 минута....

Изображение

http://www.youtube.com/watch?v=TvUvzf7a ... q1tNpp0qOQ"

Ние сме от източната страна на цивилизационната граница Петербург-Дубровник,и сме на несравнимо по-ниско ниво на развитие от Западните общества,където е имало Реформация и това се отразява на начинът ни на живот, който живеем!! Всички православни държави са в това състояние-беззаконие,мракобесие и нищета... Както и ислямските държави впрочем,където също не е имало Реформация...

За Исляма,след Ислямската революция в Иран/Реформация в Исляма/ от 1979 година вече всички властимеющи се избират демократично,дори и Върховният духовен водач/притежаващ власт над президента/,може да бъде отстранен от съвет от Събранието на експертите състоящо се от 86 учени и духовници, избирани от народа за период от 8 години.

http://www.iranchamber.com/government/a ... _power.php"

Този говори за простаците без средно образование,които са плъзнали по света и бачкат просташки работи !
Всеки що годе с възпитание и образование, си знае правата и задълженията ! :y:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
спиро

Мнение от спиро »

125 алма матер! двамата братя от карлово завещават 6 000 000 златни лева за построяване и поддръжка на висшето училище!

Завещание:

На българската черква в Букурещ 20 000 лева.
“Да се поддържа училището “Кирил и Методий” – 200 000 лева пък са предназначени за Букурещкия университет, “за да се издържат бедните, но прилежни студенти.”
На общината в Галац са завещани 30 000 лева.
6 000 000 лева дарява за построяване на Висше училище в България.
20 000 са отделени и за строителството на българска болница в Цариград.
За приюта “Елена” и букурещкото управление на болниците.
Три години преди смъртта си той е купил сграда в Солун за българска община.
На първите си братовчеди, родени от тримата братя на майка му – Христо, Никола и Иван Пулиеви, дава по 16 000 лева, които по-късно променя на 40 000.
Още по 4000 лева дава на тези от братовчедките си, които са останали неомъжени.
На леля си Елисавета Пулиева оставя къщите си в Букурещ заедно с покъщнината, конете и недвижимите имоти към тях.

http://www.bulgarianhistory.org/%D0%B5% ... %82%D0%B5/"

...колко от 'спечелените' милиони, ще оставят след себе си цеко, цецо и цветелина...????
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
Аватар
спиро

Мнение от спиро »

всички хора със сини очи генетично произхождат от България!!!

http://ydara.com/index.php?option=com_c ... Itemid=229"
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

спиро написа:всички хора със сини очи генетично произхождат от България!!!
Тия журналя искат да кажат, че България съществува от 10 хиляди години? Те тва изби рибата. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Публикувай отговор