optics написа:Логин, за кво разследване говорим въобще, като хора с висящи дела за убийства се разхождат свободно.
Преди време се бяхме нанесли в една квартира и в началото бяхме на база към Софийска вода, ще рече че нямаше водомери и плащахме някаква твърда сума на месец, мисля че беше 50 лв. Преценихме че не консумираме толкова и сложихме водомери. Започнахме да плащаме според това което отчитат водомерите и то беше доста по-малко. Започнаха едни телефонни обаждания от Софийска вода, на няколко пъти идваха техни инспектори да установят как тъй ни е намаляла драстично сметката, да не би да правим нещо, това си беше едно малко разследване. Не знам защо не можаха да установат по документацията си че е идвал техен човек да пломбира водомерите и да стигнат до логичното обяснение че докато сме били на база са ни рекетирали, а след това вече сме плащали това което отчитат водомерите. Но явно за тях нещата стоят другояче, дадено домакинство досега им е плащало 50 лева, а сега им плаща под 20, значи има нещо гнило и започват да проверяват.
Това че убийците се разхождат на свобода, а мен ме проверяват до последно без да съм направил нищо е една от съществените причини да не искам да оставам в тази държава. Да не говорим за беззащитните пенсионери, тях най-много ги цакат защото знаят че имат страх.
А за парното, как да го спрат като минават някакви тръби и те искат да плащаш за тях. Трябва да спрат на целия вход или блок, не може да се спре на отделен апартамент. И започват да съдят не истинските престъпници, а тези които не могат да си платят рекета. Ако не ти се вярва, виж тази статия
http://news.ibox.bg/news/id_631326419
Какво да занимаваме хората с битови проблеми, който е тук в БГ знае много добре как стоят нещата. Аз ти ги казвам директно от извора, а ти ги чуваш от твой приятел който е в Калифорния и той чул от друг който е в България. До теб е стигнала изкривена информация. То лошо няма, и аз искам един ден да съм там където си и да забравя всичките глупости с които се сблъсквам тук. Поздравления че ти си го постигнал!
Та за какво беше цялата пледоария? Ами вярно, има начини и тук да се измъкваш от ситуациите, ще извикаш спеца който връща назад водомерите, ще ти реши моментния проблем, ще те цакат с друго, ще намериш начин да цакаш и ти. И живота си минава в дребнаво цакане и надцакване.
Хайде сега кажете вие които сте там в Канада, така ли се случва при вас.