Онтарио: Приравняване на диплома (инженер) с цел работа
Re: Онтарио: Приравняване на диплома (инженер) с цел работа
Приравняване и признаване на БГ дипломата е различно от това дали БГ дипломата е достатъчно условие, за да ти осигури членство в професионалния ордер.Shrek 02 написа: Досега не съм чул никой инженер да е успял да си приравни дипломата в Торонто - карат те да почваш да учиш наново - за да напълниш джобовете на тукашните унивеситети. Така е и с фармацевтите. Не съм чувал, на който и да било чужденец да са му признали дипломата без да е завършил в Канада....
БГ дипломите се признават в Канада и има процедура за тяхното приравняване. Друг е въпросът, че само като горд притежател на подобен документ не можеш да се наречеш инженер, фармацевт и т. н. специалист!

- klisurov
- Обратна връзка:
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
- ZanzibarHero
Преди 2 години оторизираните организации бяха другиklisurov написа:Би ли споделил ОПИТ.ZanzibarHero написа:Същото е ...klisurov написа:... Срещу стотина долара получаваш лист, на който пише, че дипламата ти съответства на степен бакалавър или магистър. Т.е. поне имаш документ, че си учил съответния брой години. ... Въпросът ми е, как е за Онтарио?

Документите от процедурата за емиграция в Канада са били достатъчни. Мисля, че също е представил академична справка. Тя е била основа за "приравняването". От организацията са извадили списък и са проверили дали университета фигурира в този списък (имам съмнение за подписано междудържавно споразумение, но това е лична "конспиративна теория"). Издават "бележка", че дипломата се "приравнява" към ...