Канадските (и други) манджи

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Re: Канадските (и други) манджи

Мнение от iliana »

Аз обичам да пробвам различни манджи.
Мексиканското ми харесва. От китайската по ми допада българския вариант но и канадския не отказвам.
някой индийски манджи ми харесват - бътър чикен е върха например. Като цяло не обичам люто тъй че - предпазливата
Иначе ето този човек има интерсна работа, ама някой от нещата дето хапва са прекалени
Изображение
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Само видях къде ме праща линка и се отказах да го отварям "Bizarre Foods" :rofl:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Нещо не успях да харесам индийската кухня аз. Единствено нан хлебчетата харесвам, всичко друго трябва да се яде с много кисело мляко за да убиеш вкуса на кърито. Харесвам португалската кухня, ливанската също,сушито и мексиканската също става. Май от всичко дето съм пробвала тук единствено индийската не ми харесва. И аз мразя кориандъра. Колкото и да не е изтънчено сурови пържоли не харесвам. Ям само препечени и жилави като подметки, с колкото се може по голям кокал или направо само кокала. Вкъщи аз ям кокалите, мъжа пържолите. пРеди кучето ядеше пържолите , аз кокала. :D
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

IRA написа:......... пРеди кучето ядеше пържолите , аз кокала. :D
Вай! А мъжот гладен?!?! :o :o :o :o
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Понякога си поръчвам квебекарския специалитет - пържени картофки с парченца специален сорт гумено сирене, което приятно скърца когато го дъвчеш. Много мазна и вредна манджа, но вкусна.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

kill_u написа:
IRA написа:......... пРеди кучето ядеше пържолите , аз кокала. :D
Вай! А мъжот гладен?!?! :o :o :o :o
Не въйкай , туй беше преди мъжа :D
ablood написа:Понякога си поръчвам квебекарския специалитет - пържени картофки с парченца специален сорт гумено сирене, което приятно скърца когато го дъвчеш. Много мазна и вредна манджа, но вкусна.
ablood написа:Понякога си поръчвам квебекарския специалитет - пържени картофки с парченца специален сорт гумено сирене, което приятно скърца когато го дъвчеш. Много мазна и вредна манджа, но вкусна.
Путин-а за мен е супер гадно ядене.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Не обичам кориандър ама си падам много по безсолен кървясъл биф ]:)
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Преуспял написа:
Ами да речем това, което се сервира в някой крайпътен дайнър. От путина до роуст бийфа, всичко е овкусено със малко сол и понякога чер пипер. Аз живея баш сред Acadians-ите (Cajuns), ама май само тези дето не могат да готвят са се върнали от Луизиана едно време.
Доста съм пътувал, ама само из Дивия запад в Canada и САЩ и доста често съм ял повече по кръчмите отколкото в къщи. Канадската кухня тук си е емигрантска - бритaнска, немска, холандска, френска, американска (meat loaf, meat pie, различни видове stew, chowder в много разновидности са няколко примера за по нетрадиционни манджи), украинска (3елеви сърми, пироги, борш), италиански не лоши ресторанти (не пицарии) има в Calgary (има си италианско кварталче). Добри гръцки ресторанти има почти навсякъде, обожавам агнешко. В Бритaнска Колумбия и в щата WA има баварски градчета където си има типични кръчми с традиционни манджи.
В Алберта естественно на почит са стековете и печеното говеждо и мисля, че славата им е напълно заслужена. Другото което трудно може да се нарече безвкусно са свински ребра на скара или dry ribs. Всичките азиатски кухни и ресторанти естественно ги има в изобилие. Почитател съм на Mongolian grill.
Мексиканската кухня тук е гола вода сравнена с Texas. Там обикновенно ходех в малки кръчмета дето си ядат мексиканците и почти не се чува английски, манджите къкрят на печката до теб, а питките се правят в момента на поръчването пред теб.
Аве трудно ми е да се cъглася, че кухнята е безвкусна, ако стоиш настрани от заведенията за бързо хранене.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

мексиканското се ядва
тай ми идва твърде люто, а бирата им за нищо не става
пробвайте етиопска кухня
:D :D :D
аз не бих повторил :rofl:
а стековете са номер едно за мен
и риба
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Кухня номер едно в света за мен е автентичната японска. След това веднага се нарежда белгийската (не само заради гозбите, но подчертано най-вече заради неповторимата бира). Останалите идват доста нива по-надолу. В тази класация не включвам българската и сродните й гръцки, турски и сръбски такива, защото те са ни втора природа и няма как да ги сравняваме обективно с останалите. :drinks:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

Ivan1007 написа:
Преуспял написа:
Ами да речем това, което се сервира в някой крайпътен дайнър. От путина до роуст бийфа, всичко е овкусено със малко сол и понякога чер пипер. Аз живея баш сред Acadians-ите (Cajuns), ама май само тези дето не могат да готвят са се върнали от Луизиана едно време.
Доста съм пътувал, ама само из Дивия запад в Canada и САЩ и доста често съм ял повече по кръчмите отколкото в къщи. Канадската кухня тук си е емигрантска - бритaнска, немска, холандска, френска, американска (meat loaf, meat pie, различни видове stew, chowder в много разновидности са няколко примера за по нетрадиционни манджи), украинска (3елеви сърми, пироги, борш), италиански не лоши ресторанти (не пицарии) има в Calgary (има си италианско кварталче). Добри гръцки ресторанти има почти навсякъде, обожавам агнешко. В Бритaнска Колумбия и в щата WA има баварски градчета където си има типични кръчми с традиционни манджи.
В Алберта естественно на почит са стековете и печеното говеждо и мисля, че славата им е напълно заслужена. Другото което трудно може да се нарече безвкусно са свински ребра на скара или dry ribs. Всичките азиатски кухни и ресторанти естественно ги има в изобилие. Почитател съм на Mongolian grill.
Мексиканската кухня тук е гола вода сравнена с Texas. Там обикновенно ходех в малки кръчмета дето си ядат мексиканците и почти не се чува английски, манджите къкрят на печката до теб, а питките се правят в момента на поръчването пред теб.
Аве трудно ми е да се cъглася, че кухнята е безвкусна, ако стоиш настрани от заведенията за бързо хранене.
Може да не съм се изразил правилно. Имах предвид традиционалните манджи на британските заселници. Това гърци, италианци не ги броя. А да речем свинските ребра "на скара" са специалитет дошъл от Американския Юг та и тях не ги броя. Но дори и като се опитват да ги правят тук - освен ако наистина специализират в това - са само бледи копия.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

На мен пресния кориандър ми стана най-любимата подправка в последно време. Даже започнах да го слагам на салати, където иначе се слага магданоз.

Иначе от етническите кухни италианска естествено, френска донякъде, гръцката изобщо не я броя, защото си е като нашата (съвсе сармите).
От азиатските автентична виетнамска ми хареса (въпреки че бибимбапа ми е противен), китайските бюфети също не са лоши, но едва ли са автентични. Тайландската също не е зле, но още не мога да определя по какво толкова се различава от китайската освен наименованията.
Автентична мексиканска ми идва прекалено spicy, но текс-мекс хич не е зле (ммм, днес май ще се яде кесадия).
Освен това си падам по вълчата салата, та традиционните стекове изобщо не им прощавам. Най ги обичам с това мазното картофено пюре с чесън, дето все се опитвам да го докарам като от ресторант. Обикновено ги поръчвам medium well, защото препечени действително ми идват жилави. Най-хубавия стек съм го яла в Индианаполис в ресторанта на Тед Търнър - чисто бизонско, обилно полято с калифорнийско вино.

Иначе в Монтреал пушеното месо е класика, на нас Рубен ни е от редовните местенца.

Вкъщи се готвят български манджи с възможно най-традиционни продукти.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Да не забравяме сочния фелафел!

Уви, в българия само веригата "Аладин" ги правеше вкусни, но само един човек знаеше рецептата за соса и го изпращаше замразен към обектите в страната. Други вериги и закусвални също правеха прилични фелафели, но несравними с Аладин. Някои си бяха направо безвкусни.

Тук, поради голямото арабско пристствие също има добри попадения.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

И аз си падам тук по японската кухня като излизам (любими ресторанти Маса и Шогун), китайската храна поне веднаж месечно ям ама не ме впечатлява, тай е по добра заради лютото, харесва ми индииска храна, обичам къри и всичко дето е люто и с подправки. Остажям на страна гръцка, турска кухня, то си е като наща. Добра италиянска не подминавам (любим ресторант Сото-сото), естествено обичам стек е не толкова кръвясал :). У дома си готвя български манджи. Поне веднаж на седмица ходя на ресторант, откакто сам в Канада почти 6 години не съм стъпвала в Макдоналдс, КФС и тем подобни. Независимо каква е кухнята ако има скариди не ги ям, направо ми се гади като ги гледам.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Много обичам скариди ;), огромни, полусурови едва ли не, всички в къщи ги обожаваме :D. И силантро ядем много, с мексиканско и индийска леща, също и в тай салати.
Японската и на нас ни е най-любима, най-хубавите супи (рамен) са в Kenzo, малко над Yonge/Finch. За суши най обичаме омакасето на Хашимото и Зен :inlove: ... Има и един страхотен в Нюмаркет - Соло суши, мням-мням ...
Мексикански любим ни е Ел Тромпо на Кенсингтън маркет. Тай много обичам също. Виетнамската супа Фо се бях пристрастила към нея направо по едно време :$ . Имат и едни сърмички с едни телешки месца в тях, така и не разбрах листото какво беше ... Сайгон систър беше най-хубавия виетнамски, но фалира пролетта накъде ...
Най-хубавия фалафел правят руските евреи на Батхърст и Шепард :rock:, опитала съм на много места ... Индийско, персийско, корейско, италианско, испанско, португалско, перуанско, всичко сме опитвали почти, а някои класически неща в къщи правя доста добре ;). Рамен, маки суши, енчилади, тортили, кесадияс, паейа, джамбалая, месо със зеленчуци по китайски, батър чикен, тикка масала, корейски прозрачни прекрасни телешки месца със специален барбекю сос, мариновани в екзотични субстанции невероятни стейкове, шримпчета, скалъпс, халибут ... Шкафовете ми с подправки и ингредиенти вече нямат чет. Класически български неща отдавна не съм готвила, мусака никога, пълнени чушки и сърми по-често, боб веднъж в годината :) ... Виж баници, милинки, мекици, питки са друго нещо, правя постоянно. Български неща които имаме винаги са някои подправки - джоджен, чубрица, чимен, също така лютеница, акациев мед, лозови листа, някои сладка, патладжани с домати ]:) ... Сирена и кашкавали в къщи само аз ям, отдавма съм свикнала с моцарела, чедъри и рязни други, български кашкавал не търся. Сирене обаче вземам, незаменимо е за баница, юфка със сирене и т.н.
Всяко ястие си върви със съответното питие естествено, което ми напомня че мъжа ми се запиля при някакъв познат с малбека ми в багажника :@ , их значи .... Върви си с аржентинско руло от мляно месо с малко спанак и с чимичури сос :angel: :y: ....
Циганите - на Сатурн !
Публикувай отговор