Top ten reasons to live in Canada

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
Павел
.

Re: Top ten reasons to live in Canada

Мнение от Павел »

bp_de, със споменатите от теб даже стават осем, като прибавиш и следните:
Cambie bridge, Second Narrows, Lions Gate, Granville, Burrard

Мите, аз най-лесно познавам кой няма чувство за хумор по две неща - когато не се смее на смешни неща, защото е достатъчно тъп за да ги схване и когато се смее на тъпизми, поради елементарната си същност. Пример - колкото си по-прост, толкова по-голям фен си на гологлавия, щото го намираш за особено забавен.

И за секунда не съм си помислил, че става въпрос за официална статистика. Както казах по горе - хипербола + бледи напъни за хумор от някой, който има много свободно време и който си мисли че е много оригинален.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Жени

Мнение от Жени »

Павел написа:... когато не се смее на смешни неща, защото е достатъчно тъп за да ги схване ....
Павка, ти верно нямаш чувство за хумор! :wink:

Ето ти още една причина to live in Canada - В Канада никой няма да ги прави забележка, че не слагаш запетая пред ЧЕ! :wink:

Заповядай в тази сериозна тема, за да ти обсъдим пунктоацията и с какво си се занимавал в час по бг.ез. :beer:
Аватар
bucca

Мнение от bucca »

Това с градусите беше смешно, ама и аз не съм много съгласна с първите две точки за BC. Мостовете са 13 (Lions Gate, Second Narrows, Granville, Burrard, Cambie, Oak Street Bridge, Knight Street Bridge, Queensborugh, Alex Fraser, Pitt River Bridge, Port Mann, Patullo, Golden Ears). И къщите са на 2, а не на 5 часа от Downtown.
:)
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Аватар
JennyAnyDots

Мнение от JennyAnyDots »

Излишно е да се пеним и подскачаме...

От мен пък една :beer: за Илиана, че ни дава повод да се посмеем на себе си (които можем)
Аватар
7George

Мнение от 7George »

bucca написа:Това с градусите беше смешно, ама и аз не съм много съгласна с първите две точки за BC. Мостовете са 13 (Lions Gate, Second Narrows, Granville, Burrard, Cambie, Oak Street Bridge, Knight Street Bridge, Queensborugh, Alex Fraser, Pitt River Bridge, Port Mann, Patullo, Golden Ears). И къщите са на 2, а не на 5 часа от Downtown.
:)
Два или 5 часа - зависи от задръсването в което попаднеш и времето в което се придвижваш. Знам го от първа ръка. Това е хумор, дайте да не издребняваме като един съфорумец с НЕгативен ник. :!:
:drinks:
Embrace your climate change!
kralimarko

Мнение от kralimarko »

krimon написа:що на английски ма, девойко - за да ти четат простотиите и не-българи :roll:

Радвам се за вас, че си мислите, че пиянството от ранна детска възраст и алкохолизмът в семейството е основна черта на българщината, та даже го възприемате като майтап :shock:

няма смисъл да нападаш Илиана ...всеки знае че това е майтап и не е нейното лично мнение макър че някои неща са си точно така на практика .Има такива майтапи за всички нации не сме само ние :D ...по спокойно с обидите ..няма смисъл Честно ти казвам
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Подкрепям на 100% , държеливостта на пиенье си е българска черта с която трябва да се гордеем, много по изразена от пословичното ни трудолюбие ... :D :beers:
Dead Eyes See No Future
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

тогава руснаците с какво ли трябва да се гордеят :P
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
7George

Мнение от 7George »

50 поводов для русской гордости Наша гордость
"Пусть так, но Россия во много раз больше Испании и любой другой европейской страны": бессмысленно пытаться опровергнуть доводами разума этот неопровержимый аргумент, который русские сплошь и рядом используют в споре, пишет корреспондент El Mundo Даниэль Утрилья. Национальная гордость, позволяющая россиянам выпячивать грудь в любой ситуации и перед любым подвернувшимся иностранцем, раздувается и приобретает огромные размеры, когда под рукой есть карта или находится повод напомнить о национальных подвигах и достижениях. Так, московский журнал Time Out определил 50 людей и вещей, которые Москва "подарила миру" и которыми русские могут гордиться.
Среди 50-ти выделяются узнаваемые на Западе лица Льва Толстого, Сергея Эйзенштейна, Майи Плисецкой, Мстислава Ростроповича, а также первого космонавта Юрия Гагарина. В святилище русской гордости вошли и менее знакомые на Западе лица - вратарь Лев Яшин, а также мульт-персонаж Чебурашка, в последнее время сменивший медвежонка Мишу в качестве олимпийского символа. Среди легендарных персонажей культуры, спорта и политики (здесь не могло обойтись без Путина) в качестве поводов для гордости упоминаются такие явления, как русский цирк, московский метрополитен, КГБ, система Станиславского, конструктивизм, фигурное катание и перестройка, ну и такие орудия массового отравления, как водка и радиоактивный полоний. Гордятся русские Анной Курниковой и другими своими красавицами, например "русской Кейт Мосс" Сашей Пивоваровой, или такими "сексуальными легендами прошлого", как "Мэрилин Монро советского кино" Нонна Мордюкова. Разумеется, в этих краях гордятся и тем, что муза Дали была русской, иронизирует автор статьи. В авангарде национальной гордости "окопалась" победа Красной Армии над Третьим рейхом.
Съжалявам, че е на руски, счетох връстниците са го учили тоя език. А по-невръстните създания, ще им го преведа на ухо и в подходяща обстановка... 8)
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

То това можем да ги наречем официални поводи за гордост, докато в шеговитият и ироничен смисъл братушките ни бият отвсякъде по пиенето като количество. Лошото е, че пият бързо и се отрязват наведнъж докато ние пием по-бавно и държим по-дълго. Но пък фразата: "Нарязахме се (да се нарежем) като казаци." се използва и у нас като алегория за изпито голямо количество алкохол. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Прав си Линко за пиенето като начин. Като бях студент, колегите смятаха, че който не се е напил ефективно, под масата, значи само хаби пиенето. Както и не разбираха как само да се отпива от чашата. Добре че парите и работното време на магазините все пак лимитираха количествата.

Аз лично мисля, че е по-добре да се напиваш с 1 бира, отколкото за същата цел да ти трябват 2 шишета концентрат. По-изгодно е и по-здравословно все пак. :beer:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Да, сещам се сега и за друга характерна черта на руският маниер на пиене - тостовете. Всяко надигане и съответно изпразване до дъно на чашите задължително е предшествано от тост. Най-досадни в това отношение са ми грузинците, които много ги разтягат тези тостове. Винаги се започва с някаква история с поучителен край и чак тогава следва: "Да пием за еди-какво си та да не става еди-що си!". :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

7George написа:А по-невръстните създания, ще им го преведа на ухо и в подходяща обстановка... 8)
А за тези които не сме част от лявата партия, как ше го преведеш :D
Аватар
7George

Мнение от 7George »

За правоверните, малко национални факти:
Превърнахме се в нация от битови алкохолици
По неофоцииални изследвания в България има 100 000 души, които са с алкохолна зависимост, а други 50 000 са в лапите на хероина или други наркотици.
Най-малко 300 000 души обаче се водят в графата "битови алкохолици". Когато надигат чашата вечер на тях и през ум не им минава, че са пияници.

Три по 100 ракия с шопска салата е библията на близо половин милион българи, които не могат да се справят с генетична обремененост по линия на пиенето или с всекидневния стрес да живееш в държава като България. Това обяви във Варна доц. Соня Тотева, която има над две десетилетия стаж на специалист по зависимостите...
в. Труд
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Aбе така е ама ко да праим сега, аз ако не пийна нещо с салатата и после нещо с вечерята не мога...
А ако спра да вечерям така както не закусвам и само на сандвич за обед - зае.и нема да се радвам дълго на здравословен живот. :D
Dead Eyes See No Future
Публикувай отговор