Мерни единици в Канада !
- ablood
- Обратна връзка:
Re: Мерни единици в Канада !
Тези дни сменях свещите и спирачките на Сибринга на жена ми и с изненада установих, че всички болтове и гайки са по метричната система.
Имаше Made in Canada части.
Имаше Made in Canada части.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
За съжаление мерки и теглилки служба тук няма. Поради злоупотребите през 60те и 70те години и бъркотиите с империалистичната систем, Канада е единствента държава в света която 1 грам тежи 1.075 гр. и 1 метър не е точно 100см, а 99.987см.
леко, не се нервирайте, че ще остареете бързо.
Chomsky, тва сериозно ли е? Дай линк, моля да го прочета. Че на 10 тона ще се получи разлика от 750 кг. Или просто да се ползва китайска везнаChomsky написа:За съжаление мерки и теглилки служба тук няма. Поради злоупотребите през 60те и 70те години и бъркотиите с империалистичната систем, Канада е единствента държава в света която 1 грам тежи 1.075 гр. и 1 метър не е точно 100см, а 99.987см.

Ама това когато купуваш или когато продаваш ?Chomsky написа:За съжаление мерки и теглилки служба тук няма. Поради злоупотребите през 60те и 70те години и бъркотиите с империалистичната систем, Канада е единствента държава в света която 1 грам тежи 1.075 гр. и 1 метър не е точно 100см, а 99.987см.

- roumensp
Аз неслучайно писах в една друга тема, че във Ванкувър разстоянията ги мерим в часове ... причината е, че това е единствената мерна единица, която съвпада с аналога си от системата SI.fighter написа:Chomsky, тва сериозно ли е? Дай линк, моля да го прочета. Че на 10 тона ще се получи разлика от 750 кг. Или просто да се ползва китайска везнаChomsky написа:За съжаление мерки и теглилки служба тук няма. Поради злоупотребите през 60те и 70те години и бъркотиите с империалистичната систем, Канада е единствента държава в света която 1 грам тежи 1.075 гр. и 1 метър не е точно 100см, а 99.987см.

- ablood
- Обратна връзка:
Нали?Chomsky написа:Канада е единствента държава в света която 1 грам тежи 1.075 гр. и 1 метър не е точно 100см, а 99.987см.
И долната страна на равностранния триъгълник тук е с 2% по-голяма от другите.

- roumensp
Канадското число "Пи" : най-голямото "Пи" на света ! 

ако не съвсем, то почтиfighter написа: Chomsky, тва сериозно ли е?

ма в ИТ сектора има ташац от този сорт Например 1 ТБ е с 9.2% по малък отколкото е по дефиниция.
.24 дот пич всъщност е .28 и така
- roumensp
Дефиницията на 1 ТБ в отделите R&D и Marketing открай време си е различна.Chomsky написа:ако не съвсем, то почтиfighter написа: Chomsky, тва сериозно ли е?![]()
ма в ИТ сектора има ташац от този сорт Например 1 ТБ е с 9.2% по малък отколкото е по дефиниция.
.24 дот пич всъщност е .28 и така

е да де, то и за метър и грам е така
мисля че изчерпахме темата. аре до понеделник (аз на работе предимно много скучая)

- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Това за футовете и строителството го бяхме коментирали някъде.
В стандартната (футова) система удобното е че може да се дели без остатък на 2,3,4 и 6, а в метричната само на 2 и 5.
В стандартната (футова) система удобното е че може да се дели без остатък на 2,3,4 и 6, а в метричната само на 2 и 5.
- ablood
- Обратна връзка:
Това удобство може наистина да е било актуално, когато мерителните инструменти са били ръце, крака и палци.Kpetrov написа:Това за футовете и строителството го бяхме коментирали някъде.
Днес обаче ползваме прецизност, изискваща милиметри, или имперските осми, шестнайсти, тридесет и втори, шейсет и четвърти....
Всъщност има мярка "Два конски задника", с която и до днес се съобразяваме
http://www.astrodigital.org/space/stshorse.html"

http://www.astrodigital.org/space/stshorse.html"

Повечето канадци мерят разхода в "зареждам Х пъти на седмица/месец моята кола" и ги е страх да изчислят реалния разход, или не им трябва да го правят.Marto написа:Повечето канадци мерят разхода на гориво в мили/галон. Допълнително, канадският (английският) галон е доста повече от американския.rolyd написа: Бензина се продава в литри

Embrace your climate change!
Това ми звучи добре - далавера е да купуваш сирене, както и да караш такси...Chomsky написа:За съжаление мерки и теглилки служба тук няма. Поради злоупотребите през 60те и 70те години и бъркотиите с империалистичната систем, Канада е единствента държава в света която 1 грам тежи 1.075 гр. и 1 метър не е точно 100см, а 99.987см.

Embrace your climate change!