Alisa75 написа:Наскоро четох една статистика в пресата която посочваше за най богати европейци белгийците.Там според статистиката всеки осми белгиец/не домакинство/ има спестявания над 75К ЕУ,след тях се нареждат шведи,германци съответно на 12 и 13 човека.
Не мога да си представя как един на 10 северноамериканеца в това число и канадеца има спестявания от 100К и нагоре.Това е направо абсурд ,имат по 100К ама борчове които едвам си плащат без да се брои в това число ипотеката..
Батка, не си чел статистиката, ами лошо преведена на български статия, така че малко се съмнявам в достоверността на изводите ти.
Among Canadians who have an RRSP (70% канадците), the average value of their personal RRSPs is $72,481. This figure is highest in B.C. ($88,534) and lowest in Quebec ($49,621). Those over 55 have an average of $102,628 in their RRSPs.
Alisa75 написа:.
Не мога да си представя как един на 10 северноамериканеца в това число и канадеца има спестявания от 100К и нагоре.Това е направо абсурд ,имат по 100К ама борчове които едвам си плащат без да се брои в това число ипотеката..
Како, како, не познаваш правилните хора, там ти е проблема.
Аз пък не познавам канадци с 100 к борчове, просто защото няма кой да им отпусне толкова много, освен ако заплатата им не го позволява, а тогава не са борчове, а начин на живот на чужда сметка
Alisa75 написа:Наскоро четох една статистика в пресата която посочваше за най богати европейци белгийците.Там според статистиката всеки осми белгиец/не домакинство/ има спестявания над 75К ЕУ,след тях се нареждат шведи,германци съответно на 12 и 13 човека.
Значи, аз ям пиле, а ти зеле. Но средностатистически, ние двамата ядем пиле със зеле. Ся понеже не сме белгийци или квито и да било други бели европейци, да те питам. Какво те грее , че едикъдеси в Европа имали едиколкоси пари хората, след като нито ти нито аз сме от тях?
75000 Евро не са много пари даже и в БГ вече. С толкова може да се купи малко апартаментче /60-70 квадрата/ в "Изток" или "Иван Вазов". А за Белгия са си направо нищо - аз скоро бях в Брюксел, един сандвич в магазина е 2.5-3 евро, една бира да пиеш си е 3-4 евро.
Та богатите хора ги има навсякъде, но са един нищожен процент от населението /2-3%/ и вероятността да си един от тях е много малка, чисто статистически. От тук нататък спорове от рода на Канада, Австралия или Белгия да изберем са си направо разтягане на локум и чесане на езици.
Ако някой ми гарантира, че ще спечеля милион $ от лотарията в Парагвай още утре хващам самолета за там.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Pepon написа:75000 Евро не са много пари даже и в БГ вече. С толкова може да се купи малко апартаментче /60-70 квадрата/ в "Изток" или "Иван Вазов". А за Белгия са си направо нищо - аз скоро бях в Брюксел, един сандвич в магазина е 2.5-3 евро, една бира да пиеш си е 3-4 евро.
Та богатите хора ги има навсякъде, но са един нищожен процент от населението /2-3%/ и вероятността да си един от тях е много малка, чисто статистически. От тук нататък спорове от рода на Канада, Австралия или Белгия да изберем са си направо разтягане на локум и чесане на езици.
Ако някой ми гарантира, че ще спечеля милион $ от лотарията в Парагвай още утре хващам самолета за там.
Дай да оставим настрана богатите и да говорим за средната класа,все пак това ни е целта на повечето от нас.
Канада - моторна шейна, пухкав сняг, гаааааз в 4 часа суртинта в гората на полупияна глава... нема такъв кеф !!!
Австралия - мотор, жега, гаааааз през пущинака, еееех надявам се скоро ...
Бачкане в клетка(офис) 6 дни седмично, неделя е ден за спане и проверка на банковата сметка... те тоз буй е еднакъв навсякъде !!!
Rall написа:..................
Австралия - мотор, жега, гаааааз през пущинака, еееех надявам се скоро ...
...................
Ти пак си позагладил ъглите, аз си го представям: Слънце, жега, прахоляк, ръждив трак, кенгура и др. отровни гадини, суша, пустиня, стригане на овце, Дънди Крокодила и други потомци на английските каторжници наоколо...
Pepon написа:75000 Евро не са много пари даже и в БГ вече.
Един страничен въпрос - това показател за прогрес в България ли е или показател за затъване ?
Нашия апартамент в Люлин съм го обявил за 43к евро и никой не се избива да прави оферти. 61 квадрата, близо до кооперативния, много кОлтурен и чист блок
За Иван Вазов не знам как е.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
Ето какво се предполага, че ще гледат през прозорците си българските емигранти в Нова Зенландия: http://bikinizine.blogspot.com/2009/07/ ... st_15.html
Колкото и аз виждам в реката до нас онези прочути китове. А ужким трябваше да скачат над водата и да ми пръскат дека...
optics написа:Нашия апартамент в Люлин съм го обявил за 43к евро и никой не се избива да прави оферти. 61 квадрата, близо до кооперативния, много кОлтурен и чист блок
Ама това е Люлин, ако беше в Младост да си го продал за 48 часа, а ако е и до спирката на метрото 50к евро му вземаш с вързани очи дет се вика
Честно, изтървал си момента, трябвало е да го продадеш миналата година по това време, щеше да му вземеш дори повече. Сега кризата натиска и тука вече...
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Pepon написа:
Честно, изтървал си момента, трябвало е да го продадеш миналата година по това време
По тоя въпрос спор няма.
Ма ти не каза по въпроса за прогреса какво мислиш ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
Не е прогрес, по-скоро обратното, щото многото пара като правило отива в една шепа хора. По-скоро е признак за умопомрачителната сила на глобализацията. Забелязвам трайна тенденция към изравняване на цените в световен мащаб, което никак не е в полза на бедните, независимо в коя географска точка се намират.