върнати за език

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Mi6o76

Мнение от Mi6o76 »

lonly отказа ни.Ей това е парадокса и ще си поговорим с Виена каквото и да стане.Поиска ни Б2,като имаш впредвид,че с Б1 както сме сега имаме много над изисканите точки.
Подадени документи 29.08.2008
Accuse de recеption 04.09.2008
Entervue de selection 12.06.2009 09:00-неуспешно
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Mi6o76, наистина ли не схващате, че на интервюто документи за каквото и да е ниво не вършат никаква работа, а е важното какво ще покажеш. Вие просто сте показали възможности под нивото което сте декларирали и затова не си смятайте точките с В1 ами с А2 или А1 да речем.
И въобще не прибързвайте с изводите защото сте поели в много погрешна посока. Ако имате твърд отказ би трябвало да сте получили или скоро ще получите своят FEVAL. Разгледайте го, анализирайте го и вижте на какво се дължи неуспехът, след което си направете план за действие за следващия опит, ако имате желание за такъв естествено.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Mi6o76

Мнение от Mi6o76 »

Linko pls става ли да не прибързваш с изводите без да си запознат с фактите!?До колкото помня от срещите в София самият ти не си успял от първият път,нали?Колкото до нивата-ние сме с документ за Б1 в момента за нива 7/7,той поиска Б2 и за 2-та без да има претенции вторият кандидат да е на това ниво,а е доказал 4/4 ,както виждаш и от постовете за нива 7/7 иска Б1 на lonly
С мосюто говорихме на френски и английски без да ни мигне окото и без да ползваме преводачка и се разбирахме на 100%+ИЕЛТС за английски,превключвахме от единият на другият език абсолютно свободно.
Запазете приличен тон и се радваите на двойките,които споделят за отказите,не се крият като мишки,за да могат да си направят хората изводите,математиката или както там искате да го наречете.Иначе ще излезе нереалистично,ако има само успешни интервюта.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Точно заради хората след вас се намесвам и ви казвам, че заблуждавйки себе си заблуждавате и тях. Не виждам нищо обидно в предния си постинг спрямо вас като личности и вашата кандидатура. Ако ви е обидил изводът ми, че сте се представили под възможностите си по френски, то това не е мой проблем. Изводът се доказва от самият факт, че имате отказ.
А иначе фактът, че не сте успели от първият път не е обиден сам по себе си. Да, аз също не успях първият път и се чувствах много зле в началото. Имаше го и озлоблението и безпочвените обвинения към кого ли не и всичко останало. Но след това се взех в ръце, анализирах си пропуските и за следвъщият път бях бетон. И не съм само аз минал по този път, има и други. Най-добронамерено ви казвам още един път, че тръгвайки да търсите вина и сметка от който и да е, само ще си загубите времето и парите, а и не малко нерви. Това е.
Mi6o76

Мнение от Mi6o76 »

Linko не бих коментирал повече,поради простата причина,че явно тук ти изнася да се пишат положителни мнения,радвайте се пак казвам,че има и отрицателни.Не си бил на интервюто и няма как да знаеш подробности.Ние само споделихме и не бихме се спряли да споделяме.Да не говорим,че 80% от интервютата минават под мотото Защо искам Квебек,за даразбереш,че 80% от тях влизат после в Торонто или Ванкувър.Да,ние бяхме от хората ,които искат именно Монтреал !Всеки е прав да си търси правата не за друго ,най-малкото защото 1.Б2,вече не се признава и дори има коренно различно име този изпит,но това на интервюто се замаза.След представена информация от наша страна именно за този факт,интервюиращият остана озадачен и каза,че ще провери.
2.Защото не ни даде отсрочка,а отказ с ново подаване на докс,а струва пари и разбираш,че за подобни случаи дават отсрочка от 1 г.без затваряне на досие.
3.Правилата трябва да се унифицират или отказ или отсрочка.
Не виждам къде е злобата ?Има разлика между злоба и търсене на права по канален ред.Всеки на наше място щеше да постъпи така/ако наистина Канада му е мечта/
Fireman

Мнение от Fireman »

Ми6о76,Линко е прав,но вие не искате да разберете Той какво има впредвид.
Ще побързам малко с обяснението,преди да сте се нахвърлили и към мен :lol:
Всъщност за какво е прав - прав е за това да не бързате да обвинявате Интервюиращия,или Виена.Иначе за представянето ви на интервю съм сигурен,че сте справили подобаващо.
Защо да не бързате с обвиняванията и изводите ,както и с действията?
Защото все още не сте получили писмо от Виена,в което вече черно на бяло ще се види дали имате отказ и поради какви причини и едва тогава да си търсите правата (ако все още ще искате това).
А и може да стане така,че от Виена да получите вместо писмо с "отказ",да получите писмо със Сертификатите за Квебек и да продължите напред в процедурата - И ТОВА Е НАПЪЛНО ВЪЗМОЖНО.
Ние бяхме оставени на изчакване и в крайна сметка ,вместо отказ получихме сертификатите по пощата.А през цялото време Линко ми казваше да не бързам и да изчакаме решението от Виена и се радвам,че го послушах,мъкар вътрешно да се разкъсвах.
Благодарен съм му( на Линко).
Вярно е,че на Вас ви е казано още на интервюто,че ви се отказва напълно,но нещата още не са приключили,защото повярвайте ми Виена има последната дума.
НЕ изпитващия взима последното и крайно решение.
Но ще трябва да имате търпение поне месец,а може и малко повече.
Нека първо да получите "нещо" от Виена и едва тогава ако искате (а това си е ваше право) скачайте срещу,който решите.
Пожелавам ви накрая ,скоро да кажете тук,че имате сертификати.
Каквото и да се случва ,дано да взимате правилните решения.
:thumbsup:
Mi6o76

Мнение от Mi6o76 »

Fireman благоаря ти много!Не се нахвърляме срещу никой!Сорри,че така изглежда!Виж,тук няма как да се разбере,просто е интернет пространство,всеки интерпретира както му е изгодно.Друго се опитваме и ние да обясним-изпит като Б2 няма вече.Т.е. какво точно искат от нас?И за да стане още по-точно не ни достигат 8 точки само и единствено за език,а това е адски много ,при документ за Б1 от Френски институт.Само и единствено за език,както посочи мосюто.Т.е преди интервюто ние събирахме към 70 точки/по памет/Хвана документите от ИЧС и тези от ФИ и под лупа ги гледа ,накрая каза :Не е достатъчно!Трябва Б2 и точка!
Fireman

Мнение от Fireman »

Ми6о76,нека да оставим сега интернет пространството и кой и какво.
Аз също съм настроен скептично към форумите,по-специално към някой хора тук....но това сега е друга тема.
По-важно е какво ще правите Вие?
А Вие сега само и едниствено трябва да имате търпение и да получите писмо от Виена,било отказ или сертификати.Дори и да решите да си търсите правата,първо трябва да получите писмен отказ от Виена,в който ще е упоменато ЗАЩО се случва така. И вече въз основа на това писмо и причините вече ще решите какво ще правите и как да подхождате.
Но аз все пак имам странното усещане,че ще получите Сертификатите по пощата :D ,просто ми се вижда странно след като сте се справили толкова добре,според това,което казвате (и ако трябва да го приемем за истина) да ви "отрежат" толкова лесно.
Просто изчакайте....а после вече ще действате.
Само съвет,това е втория след Линко.
Решението последно ще е винаги ваше,но сега изчакайте.
Mi6o76

Мнение от Mi6o76 »

Естествено,че ще си изчакаме официалният документ,без него няма как да се обосновем .Никой не караме да вярва на постинги тук,както и да подчертая,че не сме единствени с отказ от тази сесия,а имаме още сили и кураж да пишем.Определено ще си направим интелигентно нещата.Ако той искаше да ни отказва щеше да ни отсвири много,много бързо/историята помни интервюта за 10 мин само/,той ни държа час и 10 мин.Разбрах само едно-те не са хора на емоциите,а на действията.Единствено и само точки са им в главата и верност на документите.любезноста им е привидна/най-малкото хората в Канада могат да го кажат/.Порязването е жестоко,защото с документ за Б1 той ни маха 8 точки за френски?Това дали има дори 4/4?Чиста математика-8 точки те свалят точно до 62 т.е. до изходно положение.
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Тоя документ за Б1 къв е по-точно,за изкаран курс в Алианса или е държан изпит?
Понеже от двете има разлика от небето до земята.
Нас ни бяха върнали преди 2г за език и също при предствяне на доказателство за изкарани курсове в Алианс Франсес любезно ни обясниха че тва че си бил на курс не значи че си научил езика :idea: и съответно трябва да държим изпит за да докажем че владеем тва ниво аджеба ...........
Така че ти може да представиш и документ за C2 на интервюто и че си завършил френска гимназия и че си учил езика 30 години ,но тва нищо не значи ,интервюиращия ще ти оцени нивото на владеене на френски на самото интервю и тва вече е субективно как тои ще те оцени..отделно че може да ти пусне 8 точки и за мотивация а може и да не ти ги даде
с 2 думи искам да кажа че ....тва че имаш ниво Б1 нищо не значи
Mi6o76

Мнение от Mi6o76 »

Благодаря ти много!Ще видим какво ще направим!Разбирам какво си написал.Ето,това е вече доста достъпно обяснение.Ще се явим на тези изпити/така мисля/ ,защото какво по-голямо доказателство е,че го говориш свободно и в рамките на час и половина сте комуникирали перфектно с повече от 5 изречения по зададен въпрос./щом на документи не вярват/ как оценяват кандидати на които не им искат документ?Само устно на интервюто ли?та нали в този документ пише колко часа си взел и че си положил съответен тест за писане,четене,говорене,слушане?А кандидат ,който ходи само на частни уроци?Супер объркано е всичко.Да не говорим,че ние сме от София,какво прави кандидат от град в който няма изпитен център и започва от А и Б? Но да не задълбаваме вече в темата,както казваш ти,всичко е субективно.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

kurta007 написа:Така че ти може да представиш и документ за C2 на интервюто и че си завършил френска гимназия и че си учил езика 30 години ,но тва нищо не значи ,интервюиращия ще ти оцени нивото на владеене на френски на самото интервю и тва вече е субективно как тои ще те оцени....с 2 думи искам да кажа че ....тва че имаш ниво Б1 нищо не значи
Ето това което ви казва kurta007 трябва добре да проумеете и да престанете с този високомерно и предизвикателно държане. Какъвто и документ да притежавате за владеенето на френски, то той нищо не означава ако интервюиращия ви е оценил за Niveau élémentaire, примерно. И никой на този свят не е в състояние да оспори това му решение и още по-малко да го промени. Такъв е законът и това е, независимо дали ни харесва или не.
Mi6o76

Мнение от Mi6o76 »

Linko даразбираме ли от поста ти/а и не само ние/ защото и днес има откази за същото,че дори и да се явиш на тест TCF/B2/ и представиш документа,той не означава нищо?
Позовавайки се на изречението:Какъвто и документ да представите,то той не означава нищо.... .,защото е поискан ?т.е. той вече се гледа на ниво Виена,няма интервюиращ,т.е субективен фактор.
Извинявай,но когато се ориентираш по темите преди попълване на документи,а и в официалният сайт никъде не е посочено задължително явяване за доказване на нива 7/7 и нагоре,иначе досега да сме го направили.
Fireman

Мнение от Fireman »

Ми6о76,
Не че документа не важи,той си важи.Но когато в момента на интервюто изпитващия решава ,че нивото на езика е по-слабо от заявеното, или от вписаното в документа от Френски институт е ясно,че неговото мнение е над всеки документ.
Успокойте се,всичко ще се оправи,ако твърдо искате да емигрирате.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Да, нищо не означава на самото интервю. Всеки един документ за владеене на език има значение при предварителната селекция, която се прави от чиновниците във Виена и въз основа на която се взема решение дали да ви извикат на интервю. Като подчертавам, че все още такъв документ не се изисква да е задължително прикрепен към молбата за селекция. Достатъчно е исамото посочване на определени нива от кандидата. А след интервюто ако решението на интервюиращият е "намерение за отказ" и той поиска определен документ за доказване на определено ниво, то този документ също е от голямо значение. След като се сдобиете с него и го изпратите във Виена, автоматично ще получите сертификати за селекция. И мисля, че точно такъв е вашият случай. Защото ако решението на интервюиращият е "отказ", то за никакви нови документи, за никакви доказателства за нива за език и каквото и да е друго няма. Има само отказ и връчване на писмен такъв, веднага или в срок от 60 дни, с прикрепен към него FEVAL.
Но на самото интервю оценката се прави от изпитващият и неговата дума е миродавна и никакви писмени доказателства не важат пред нея. И никой не е в състояние да промени неговата оценка, единствено той самият. Това е положението.
Публикувай отговор