Как стои въпроса с продължаване на образованието?!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
arminad

Мнение от arminad »

becks написа:
arminad написа:И ние така си мислим, че е по добре от начало. Благодаря отново за препоръките.
Ама направо в първи клас се върнете за по-сигурно. Ще имате и канадско средно образование ;)
Може защо не :lol:
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Най-добре проверете изискванията по университетите,в които има същата или подобна специалност.Моята диплома(магистърска степен-5 год.),я приравниха към бакалавърска такава тук,но в у-нито хи4 не ги интересува-искаха си изпит в/у материала от първите 2 год.,за да у4а от 3та при тях(У-тет де Монреал-специалност вет.медицина).А мъй ми у4и подобна спец. на неговата в UQAM,и му признаха доста предмети,трябва да си доу4ва останалите.Та всеки ъ-тет и специалност са разли4ни,но варианти колкото 6те6.Затова конкретно инфо-у-нито,което сте избрали или където има вашата спец.
Успех!
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

eva-vet-eva написа:Най-добре проверете изискванията по университетите,в които има същата или подобна специалност.Моята диплома(магистърска степен-5 год.),я приравниха към бакалавърска такава тук,но в у-нито хи4 не ги интересува-искаха си изпит в/у материала от първите 2 год.,за да у4а от 3та при тях(У-тет де Монреал-специалност вет.медицина).А мъй ми у4и подобна спец. на неговата в UQAM,и му признаха доста предмети,трябва да си доу4ва останалите.Та всеки ъ-тет и специалност са разли4ни,но варианти колкото 6те6.Затова конкретно инфо-у-нито,което сте избрали или където има вашата спец.
Успех!
Предполагам, че при теб е така, защото си вет.медицина, а мъжа ти например, ако е зооинженер там изискванията да са по-ниски. Това, че си записала трети курс не е малко :) Ние се цупим, че не ни признават дипломите, ама като се замисля колко и как се "раздават" дипломи у нас... по-добре да не се замислям, че ще си подам документи за емигриране още веднъж :):):):)
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Жени

Мнение от Жени »

eva-vet-eva написа:.....Моята диплома(магистърска степен-5 год.),я приравниха към бакалавърска такава тук.....
Това, че си учила 5 години не означава, че имаш магистърска степен според мен. Предполагам, че си завършила преди в БГ да са били въведени бакалаварската и магистърската степени. Ако не се лъжа това се случи около 1998 - 2000 година.

Вярвам, че затова са ти приравнили дипломата на бакалавър. Аз имам много познати завършили в БГ след промените, за които споменавам по-горе, и на никого не са му занижили дипломата от магистър на бакалавър! :wink:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Зависи от кой университет в България ви е дипломата - да не забравяме, че там акредитираните висши учебни заведения са 42! От бг университетите се признават дипломите изцяло от 4 университета - СУ, Националната спортна академия, МИ и Университет по архитектура, строителство и геодезия. В квебекските университети, в зависимост дали са англофонски или франкофонски, можете да погледнете специалността си и към какво се приравнява по тукашната им система. Понякога трябва да се полагат изпити /вкл. езикови/, друг път магистър = магистър или магистър = бакалавър. На мен ми признаха в УдеМ магистърска степен /на университетско ниво, защото в Министерството на имиграцията тази диплома я приравниха на бакалавър - важи директно за трудовия пазар/ и ме записаха за друга магистърска след бакалавър. После от тукашната специалност ми признаха 2 курса по мой избор от България за кредити. Трябваше само да представя хорариума и резюме на курсовете. Така завърших май за 8 месеца /2 семестъра/, ако не броя стажа и дипломната работа :)
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
gohomit

Мнение от gohomit »

krimon написа:Зависи от кой университет в България ви е дипломата - да не забравяме, че там акредитираните висши учебни заведения са 42! От бг университетите се признават дипломите изцяло от 4 университета - СУ, Националната спортна академия, МИ и Университет по архитектура, строителство и геодезия. В квебекските университети, в зависимост дали са англофонски или франкофонски, можете да погледнете специалността си и към какво се приравнява по тукашната им система. Понякога трябва да се полагат изпити /вкл. езикови/, друг път магистър = магистър или магистър = бакалавър. На мен ми признаха в УдеМ магистърска степен /на университетско ниво, защото в Министерството на имиграцията тази диплома я приравниха на бакалавър - важи директно за трудовия пазар/ и ме записаха за друга магистърска след бакалавър. После от тукашната специалност ми признаха 2 курса по мой избор от България за кредити. Трябваше само да представя хорариума и резюме на курсовете. Така завърших май за 8 месеца /2 семестъра/, ако не броя стажа и дипломната работа :)
Здрасти колеги, и аз съм кандидат емигрант, затова искам да питам къде мога да прочета за споменатото от krimon за дипломите на Национална спортна академия, къде да ги сравня и прочие.Ако може да ми дадете линкове. Благодаря предварително. :lol: :beer: :beer: :beer:
becks

Мнение от becks »

gohomit написа:
krimon написа:Зависи от кой университет в България ви е дипломата - да не забравяме, че там акредитираните висши учебни заведения са 42! От бг университетите се признават дипломите изцяло от 4 университета - СУ, Националната спортна академия, МИ и Университет по архитектура, строителство и геодезия. В квебекските университети, в зависимост дали са англофонски или франкофонски, можете да погледнете специалността си и към какво се приравнява по тукашната им система. Понякога трябва да се полагат изпити /вкл. езикови/, друг път магистър = магистър или магистър = бакалавър. На мен ми признаха в УдеМ магистърска степен /на университетско ниво, защото в Министерството на имиграцията тази диплома я приравниха на бакалавър - важи директно за трудовия пазар/ и ме записаха за друга магистърска след бакалавър. После от тукашната специалност ми признаха 2 курса по мой избор от България за кредити. Трябваше само да представя хорариума и резюме на курсовете. Така завърших май за 8 месеца /2 семестъра/, ако не броя стажа и дипломната работа :)
Здрасти колеги, и аз съм кандидат емигрант, затова искам да питам къде мога да прочета за споменатото от krimon за дипломите на Национална спортна академия, къде да ги сравня и прочие.Ако може да ми дадете линкове. Благодаря предварително. :lol: :beer: :beer: :beer:
Никъде не можеш да го прочетеш, защото не е вярно ;)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

пускала съм линка в Полезни връзки преди години когато попаднах на него (2004 - 2006) - намери си го. Става въпрос за Университета на Монреал.

Бекс, ти да не си вифаджийче :twisted:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

ВИНСа сигур,
Бекса е от пишман вишистите. :lol:

То и аз бях с Винса, и в бг ме беше срам да се нарека вишист, като гледах какви колеги имам.
А като дойдох тука почнах отначало, и тъкмо завършвам вече.
:lol:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола