Nani85 написа:Здравейте,
Искам и аз да питам нещо. Моля за инфо ако знаете нещо по моя проблем.
С приятелката ми се запознахме скоро и искам да замина с нея за Квебек. Тя има сертификат, но аз не знам френски и не мога да кандидатствам по тази процедура. Искам съвет- да се оженим ли при сегашната ситуация и тя да си върне сертификата и да кандидатстваме наново или да се опитам да отида после с покана и т.н. Колебая се, защото не е сигурно, че ще ни дадат сертификат заедно, а не искам тя да си рискува нейния заради мен.
Казаха ми че ако нейното положение се промени преди да получи виза (да се омъжи), тя трябва да си върне сегашния сертификат.
Моля Ви за мнение ,ако сте знаете нещо за подобен проблем.
Жалко, че не мога да ти изтрия мнението. Направи си твоя тема!
Ок, нов въпрос измъдрих, ще се радвам някой да ми отговори

Нека си представим следната ситуация:
Да кажем, че ми дадат виза и замина в Квебек и всичко е безоблачно по тази линия. Идва и въпросът, спокойно.
Ето го: след като пристигна в Квебек, какъв статут имам и колко време след пристигането ми мога да се шматкам по света, без да си изгубя Квебекския статут? Т.е. ще искам да ида в САЩ на гости, но колко месеца ще трябва да стоя в Квебек, така че, един вид, статутът ми да е нещо като permanent resident и да мога да пътувам?
Също - колко време някой трябва да живее в Квебек, че да получи Канадско гражданство?
Благодаря предварително!