Помогнете на един n00b с малко информация

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

frankofon написа:
cherna_perla написа: Само да попитам и аз, понеже съм гледал тези таблици, че от 9 до 12 все са 16 точки на какъв документ се основават, че ми се губи нещо?
Основават се на
Guide des procédures de la Section de l’immigration - Chapitre 1
които пък може да бъде намерен
http://www.publicationsduquebec.gouv.qc.ca оттам в менюто "Produits en ligne > Guide des procédures d'immigration > Immigration économique > Chapitre 1 - Travailleurs Qualifiés Permanents"
Аватар
10xbye

Мнение от 10xbye »

Ок, значи имам 56. Твърде малко ли е да подавам документи или има смисъл да се пробвам?
Mi6o76

Мнение от Mi6o76 »

Точките не са ти малко.Сам виждаш къде е долната граница.А и на самото интервю ще ти дадат още .Подавай!
Подадени документи 29.08.2008
Accuse de recеption 04.09.2008
Entervue de selection 12.06.2009 09:00-неуспешно
Аватар
10xbye

Мнение от 10xbye »

Mi6o76 написа:Точките не са ти малко.Сам виждаш къде е долната граница.А и на самото интервю ще ти дадат още .Подавай!
Знаеш ли, четох преди време една книга, На Изток от Рая, на Джон Стайнбек. Някъде в нея пишеше, че когато човек търси чуждо мнение, той всъщност не иска самото мнение. Иска потвърждение на това, което сам е намислил. Ти ми даде точно това с този отговор.
И веднага щом са ми налице всички мои документи (ака диплома), ще подам. И ще навия и приятелката ми да дойде с мен.

И... Няма да спра да нахалствам с въпроси към целия форум, защото сте много, много, наистина много готини и услужливи хора.

ps: Защо да дават допълнителни точки на интервюто? Заради секцията от таблицата, която се казва Адаптивност ли? Където е от 0 до 8 точки?
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

10xbye написа:Ок, значи имам 56. Твърде малко ли е да подавам документи или има смисъл да се пробвам?
От точки 1 до 5 трябва да събираш 50 точки.
И от всичките без 6 и 10 , 53 точки тва са двете условия които ако ги изпълняваш ще те викнат на интервю,на което вече ти трябват 59 да преминеш ,но самия интервюиращ може да ти даде до 8 точки за адаптация,както и обаче да ти завиши или понижи нивото на френския/англиския и оттам и точките.Тва е .Всичко друго са свободни съчинения :)
Ако ще подаваш с приятелката си обаче статута ти се изменя.
Аватар
10xbye

Мнение от 10xbye »

kurta007 написа:
10xbye написа:Ок, значи имам 56. Твърде малко ли е да подавам документи или има смисъл да се пробвам?
От точки 1 до 5 трябва да събираш 50 точки.
И от всичките без 6 и 10 , 53 точки тва са двете условия които ако ги изпълняваш ще те викнат на интервю,на което вече ти трябват 59 да преминеш
K, aз точките, които имам са събрани САМО от Факторите до Фактор 6, и 1 т след това, но с нея или без нея, все едно.

А за приятелката ми, тя ще си подава отделно от мен, или е по-добре заедно да ги направим, единият (който има повече точки) да е водещ?
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

всичко пак е точки.....сметнете по оделно колко имате,сметнете и заедно като сложиш и двата варианта ,първо ти водещ след това тя.В които вариант имате наи-много точки деиствате през него !
Друг момент е че ако кандидаствате заедно ще трябва да докажете че наистина сте приятели /чрез адресна регистрация от поне 1г в личните карти ....ако тва го нямате другия вариант е сватба/ако евентуално тва не те плаши :lol:
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

би трябвало заедно да е по-лесно и сигурно. Пробвайте и двата варианта с водещи кандидати, за да видите с кой водещ кандидат събирате повече точки. Ще трябва обаче да докажете, че живеете заедно или просто да сключите граждански брак.
Късмет :thumbsup:
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Аватар
10xbye

Мнение от 10xbye »

kurta007 написа:всичко пак е точки.....сметнете по оделно колко имате,сметнете и заедно като сложиш и двата варианта ,първо ти водещ след това тя.В които вариант имате наи-много точки деиствате през него !
Друг момент е че ако кандидаствате заедно ще трябва да докажете че наистина сте приятели /чрез адресна регистрация от поне 1г в личните карти ....ако тва го нямате другия вариант е сватба/ако евентуално тва не те плаши :lol:
Определено съм на възраст, в която сватбата не ми се струва най-разумното решение, независимо, че ми е много добре с нея да живея и всичко. Твърде all in ми идва, но на покер с all in губя или печеля няколко долара, а със сватба може да има по-жестоки последствия.

Определено мисля, да пробваме всеки поотделно. 8)
thehellgirl

Мнение от thehellgirl »

tonich написа:
thehellgirl написа:...като цяло ми се удават езиците
Освен българския, обаче. :wink:
ами така си е, глупава грешка, явно не винаги внимавам какво пиша :oops:
Живей така, сякаш на земята е рай!

25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

извинявайте за любопитството и за спаменето по темата, ама какво точно не му е наред на изречението "...като цяло ми се удават езиците" :?: :D
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
pumpy

Мнение от pumpy »

emilcho написа:извинявайте за любопитството и за спаменето по темата, ама какво точно не му е наред на изречението "...като цяло ми се удават езиците" :?: :D
като че ли има правописна грешка :? :? :? Освен ако "отдават" и "удават" са два различни глагола ;) Но като цяло е ненужда забележка......
frankofon

Мнение от frankofon »

kurta007 написа:
frankofon написа:
cherna_perla написа: Само да попитам и аз, понеже съм гледал тези таблици, че от 9 до 12 все са 16 точки на какъв документ се основават, че ми се губи нещо?
Основават се на
Guide des procédures de la Section de l’immigration - Chapitre 1
които пък може да бъде намерен
http://www.publicationsduquebec.gouv.qc.ca оттам в менюто "Produits en ligne > Guide des procédures d'immigration > Immigration économique > Chapitre 1 - Travailleurs Qualifiés Permanents"
Мерси много за това разяснение.
Nani85

за пресмятане на точките

Мнение от Nani85 »

Здравейте,
Искам и аз да питам нещо. Моля за инфо ако знаете нещо по моя проблем.
С приятелката ми се запознахме скоро и искам да замина с нея за Квебек. Тя има сертификат, но аз не знам френски и не мога да кандидатствам по тази процедура. Искам съвет- да се оженим ли при сегашната ситуация и тя да си върне сертификата и да кандидатстваме наново или да се опитам да отида после с покана и т.н. Колебая се, защото не е сигурно, че ще ни дадат сертификат заедно, а не искам тя да си рискува нейния заради мен.

Казаха ми че ако нейното положение се промени преди да получи виза (да се омъжи), тя трябва да си върне сегашния сертификат.

Моля Ви за мнение ,ако сте знаете нещо за подобен проблем.
Аватар
10xbye

Re: за пресмятане на точките

Мнение от 10xbye »

Nani85 написа:Здравейте,
Искам и аз да питам нещо. Моля за инфо ако знаете нещо по моя проблем.
С приятелката ми се запознахме скоро и искам да замина с нея за Квебек. Тя има сертификат, но аз не знам френски и не мога да кандидатствам по тази процедура. Искам съвет- да се оженим ли при сегашната ситуация и тя да си върне сертификата и да кандидатстваме наново или да се опитам да отида после с покана и т.н. Колебая се, защото не е сигурно, че ще ни дадат сертификат заедно, а не искам тя да си рискува нейния заради мен.

Казаха ми че ако нейното положение се промени преди да получи виза (да се омъжи), тя трябва да си върне сегашния сертификат.

Моля Ви за мнение ,ако сте знаете нещо за подобен проблем.
Жалко, че не мога да ти изтрия мнението. Направи си твоя тема!

Ок, нов въпрос измъдрих, ще се радвам някой да ми отговори :)
Нека си представим следната ситуация:
Да кажем, че ми дадат виза и замина в Квебек и всичко е безоблачно по тази линия. Идва и въпросът, спокойно.

Ето го: след като пристигна в Квебек, какъв статут имам и колко време след пристигането ми мога да се шматкам по света, без да си изгубя Квебекския статут? Т.е. ще искам да ида в САЩ на гости, но колко месеца ще трябва да стоя в Квебек, така че, един вид, статутът ми да е нещо като permanent resident и да мога да пътувам?

Също - колко време някой трябва да живее в Квебек, че да получи Канадско гражданство?

Благодаря предварително!
Публикувай отговор