Да задам въпроса по друг начин - възможно ли е спонсориращият да анулира по съдебен път договора за спонсориране (по който спонсорираният е получил ПР статута си) и какви са последствията за спонсорираният ако съда наистина анулира договора?krimon написа:Мерси, Пламен.
А ако спонсориращия реши да обяви брака за фиктивен пред имиграционните власти, може ли да има последствия за спонсорирания ?
Имиграционно въпросче
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Ами в документите за спонсориране си е написано черно на бяло:
"If you change your mind about sponsoring a family member, you must write a letter to the appropriate Case Processing Centre before a permanent resident visa is issued. Once permanent resident visas are issued, the promise that you and, if applicable, your co-signer, made to support your family member is valid for the term of your application.
An undertaking is an unconditional promise of support and may not be terminated. For example, the granting of Canadian citizenship, divorce, relationship breakdown or moving to another province does not cancel the application. The application also remains in effect if your financial situation changes and you can no longer afford to provide financial support."
На мен ми се вижда в по-неизгодна позиция да е спонсора. Каквото и да става 3 години все ще трябва да носи отговорност за този, който е спонсорирал.
И Кримон този "твой/я" спонсориран нали е подписвал документите за спонсорската процедура? Как е възможно да подписваш документ без да си го прочел? Горният цитат е точно от тези документи-от Sponsorship agreement, който подписват и двамата-спонсор и спонсориран.
И извини ме, ама ти "светиш" ли на личните взаимоотношения на твоя познат спонсориран/а та си позволяваш да даваш оценка кой бил виновен или не за разваляне на семейните отношения. Ти откъде знаеш каква е в действителност истината?
Моето мнение е-нищо не може да му се случи на твоя познат/a-независимо какви са му отношенията със спонсора. Нали спонсора вече му е изкарал визата? Пука им на имиграционните за спонсорирания-нали има кой друг да носи отговорността за него/нея.
Не съм адвокат и не знам дали има някакви изключения и "вратички" в закона-но в документите са спонсорство това е написано.
Интересна ми е другата страна на тази тема-как един спонсор може да се защити от непочтенните действия на този/тази, когото/която спонсорира?
"If you change your mind about sponsoring a family member, you must write a letter to the appropriate Case Processing Centre before a permanent resident visa is issued. Once permanent resident visas are issued, the promise that you and, if applicable, your co-signer, made to support your family member is valid for the term of your application.
An undertaking is an unconditional promise of support and may not be terminated. For example, the granting of Canadian citizenship, divorce, relationship breakdown or moving to another province does not cancel the application. The application also remains in effect if your financial situation changes and you can no longer afford to provide financial support."
На мен ми се вижда в по-неизгодна позиция да е спонсора. Каквото и да става 3 години все ще трябва да носи отговорност за този, който е спонсорирал.
И Кримон този "твой/я" спонсориран нали е подписвал документите за спонсорската процедура? Как е възможно да подписваш документ без да си го прочел? Горният цитат е точно от тези документи-от Sponsorship agreement, който подписват и двамата-спонсор и спонсориран.
И извини ме, ама ти "светиш" ли на личните взаимоотношения на твоя познат спонсориран/а та си позволяваш да даваш оценка кой бил виновен или не за разваляне на семейните отношения. Ти откъде знаеш каква е в действителност истината?
Моето мнение е-нищо не може да му се случи на твоя познат/a-независимо какви са му отношенията със спонсора. Нали спонсора вече му е изкарал визата? Пука им на имиграционните за спонсорирания-нали има кой друг да носи отговорността за него/нея.
Не съм адвокат и не знам дали има някакви изключения и "вратички" в закона-но в документите са спонсорство това е написано.
Интересна ми е другата страна на тази тема-как един спонсор може да се защити от непочтенните действия на този/тази, когото/която спонсорира?
garmo, мерси за уточнението
Естествено, че е по-неизгодна позицията на спонсориращия, обаче той си е сложил главата в торбата а приори заемайки се с тази процедура.

Естествено, че е по-неизгодна позицията на спонсориращия, обаче той си е сложил главата в торбата а приори заемайки се с тази процедура.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
-
- Обратна връзка:
Ако спонсорираният и спонсориращият са представили факти в молбите за спонсориране които не са верни (като например че бракът е genuine) и спонсорираният и спонсориращият могат да имат проблеми с имиграционните. Много зависи от индивидуалните обстоиателства.krimon написа:Мерси, Пламен.
А ако спонсориращия реши да обяви брака за фиктивен пред имиграционните власти, може ли да има последствия за спонсорирания ?
Поздрави,
Пламен
The information provided above is legal information, not legal advice: the application of the law to individual circumstances. The provision of the above information does not establish lawyer-client relationship.
Пламен Петков
Адвокат - Канадско имиграционно и бизнес право
http://www.tmclaw.com
http://www.tmclaw.com/our-legal-team-la ... awyer.html
Адвокат - Канадско имиграционно и бизнес право
http://www.tmclaw.com
http://www.tmclaw.com/our-legal-team-la ... awyer.html
Понякога е трудно да се прецени на пръв поглед дали взимаш правилните решения и заслужавали си за този някой да си слагаш главата в торбата. Грешки винаги са възможни. Но в една спонсорска процедура веднага “лъсва” кой какъв е и на кой до колко може да се има доверие-особено след като едната страна си е получила визата без много труд. Няма дим без огън Кримон-та навярно има основателна причина твоя познат спонсориран да не го/я искат вече. А начина по който задаваш този имиграционен въпрос, ми говори че “твоя” спонсориран навярно те манипулира с личната информация, която ти дава и го мързи да седне сам да си прочете документите, които е подписвал/a-иначе нямаше да се притеснява за себе си и идването си в Канада-това спонсора вече му го е уредил. Не бих се притеснявал за него/нея, бих се притеснил след прочетеното повече за неговия/нейния спонсор.
И не виждам кой ще е този спонсор дето ще се е нагърбил с цялата процедура-документи, плащания, финансови изисквания, ще си е сложил подписа над тези така обвързващи клаузи и прочие, и след всичко това ще му се занимава с обявяване на фиктивни бракове и други ала-бала подобни неща??!! Това само един спонсориран, който си е чоплил носа през цялото време и някой друг му е свършил работата може да го измисли като идея.
Никой не ми отговори на въпроса-Как спонсориращия може да се защити през този 3 годишен срок от непочтенните действия на този, когото спонсорира?
И не виждам кой ще е този спонсор дето ще се е нагърбил с цялата процедура-документи, плащания, финансови изисквания, ще си е сложил подписа над тези така обвързващи клаузи и прочие, и след всичко това ще му се занимава с обявяване на фиктивни бракове и други ала-бала подобни неща??!! Това само един спонсориран, който си е чоплил носа през цялото време и някой друг му е свършил работата може да го измисли като идея.
Никой не ми отговори на въпроса-Как спонсориращия може да се защити през този 3 годишен срок от непочтенните действия на този, когото спонсорира?
защо имам чувството, че се чувстваш лично визиран
това е много странно, имайки предвид, че нито ти знаеш аз за кой говоря, нито се познаваме, нито има два случая еднакви
Съжалявам за това, което ти се случва, но имай предвид, че не можеш да генерализираш всички спонсорски истории ... ясно е, че във всяка семейна драма има винаги двама виновни. Мен просто ме интересуваше какви биха били последиците за другата страна, а не за спонсора.
иначе, споко, мен никой не ме манипулира

това е много странно, имайки предвид, че нито ти знаеш аз за кой говоря, нито се познаваме, нито има два случая еднакви

Съжалявам за това, което ти се случва, но имай предвид, че не можеш да генерализираш всички спонсорски истории ... ясно е, че във всяка семейна драма има винаги двама виновни. Мен просто ме интересуваше какви биха били последиците за другата страна, а не за спонсора.
иначе, споко, мен никой не ме манипулира

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
- ablood
- Обратна връзка:
Задавал съм си въпроса: как канадците, женещи се за чужденка, осигурявайки и по този начин виза, се осигуряват, срещу евентуално зарязване от нейна страна?
Щото е лесно - средностатистическа сладурана от държава Х зарибява по интернет смотан, или застаряващ канадец, осигурява си брак и виза, бие му шута и прибира в канада истинския си партньор. Преди това качествено издоява канедаца.
Не може да няма някакъв стандартен договор срещу подобен вид подлост.
Щото е лесно - средностатистическа сладурана от държава Х зарибява по интернет смотан, или застаряващ канадец, осигурява си брак и виза, бие му шута и прибира в канада истинския си партньор. Преди това качествено издоява канедаца.
Не може да няма някакъв стандартен договор срещу подобен вид подлост.
Познавам точно обратния случай с една мексиканка - скъпия й канадец (бивш полицай) просто я изрита след като тя му роди тук две деца, барабар с децата. Просто се отказа от спонсорството й, размисли един вид. Въпреки че няколко пъти беше нощувала в общежития за малтретирани жени, нищо не помогна за екстрадицията й обратно в Мексико, даже двете деца канадчета, припознати от баща им. Казаха й, че след 18 г. ако искат могат да поискат канадско гражданство.
Този случай може да е верен. Мексиканката да попита още веднъж. Ако башата е канадец, че и децата са родени в Канада, те са канадски граждани. Никой не може да им го отнеме.krimon написа:Познавам точно обратния случай с една мексиканка - скъпия й канадец (бивш полицай) просто я изрита след като тя му роди тук две деца, барабар с децата. Просто се отказа от спонсорството й, размисли един вид. Въпреки че няколко пъти беше нощувала в общежития за малтретирани жени, нищо не помогна за екстрадицията й обратно в Мексико, даже двете деца канадчета, припознати от баща им. Казаха й, че след 18 г. ако искат могат да поискат канадско гражданство.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Абе сигур не съм обяснила както трябва - бащата не искаше да поеме грижа за тях и те си тръгнаха с майката. Тя нямаше на кой да ги остави тук, а гражданството няма да им се изгуби, но трябва да си го поискат като станат пълнолетни. Нещо такова.
- Kan_Tangra
Аз съм тъп и пак не загрях ..
Като спонсорираш си слагаш главата в торбата - дава се виза и перманент статус на спонсорирания.
Целия смисъл на СПОНСОРСТВОТО е , ДОРИ и да се разделите, спонсора да продължава да ЦАКА. Иначе ако ще си заминава обратно в държавата ако се разделят, тогава какво спонсорство е.
В тази връзка, историята на Кримона не ми се вижда вярна. Може пък тая мексиканка да е дошла тука "да учи английски", както много мексиканки правят и да не е била по спонсоршип програма, нито пък да е имала перманент виза. А може и брак да е нямала.
Като спонсорираш си слагаш главата в торбата - дава се виза и перманент статус на спонсорирания.
Целия смисъл на СПОНСОРСТВОТО е , ДОРИ и да се разделите, спонсора да продължава да ЦАКА. Иначе ако ще си заминава обратно в държавата ако се разделят, тогава какво спонсорство е.
В тази връзка, историята на Кримона не ми се вижда вярна. Може пък тая мексиканка да е дошла тука "да учи английски", както много мексиканки правят и да не е била по спонсоршип програма, нито пък да е имала перманент виза. А може и брак да е нямала.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола