За виното

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
sim

Мнение от sim »

Sunny boy написа::shock: В магазина е пълно със страхотни вина от цял свят.Цените са повече от приемливи.Не разбирам желанието на хора, цял живот да се наливат с "химия" :shock: само щото е по евтино :roll: Някои от горните писачи имат много силни чувства, когато стане дума за хранене :lol: Виното е част от храненето :wink:Не забравяйте,ей :lol:
аве брато хората ти говорят за истинско домашно вино от грозде какви химии видя във вино само от грозде не се сещам ама карай нали трябва да се пълни темата :wink:
sim

Мнение от sim »

за по непросветените в правенето на вино искам да поясня технологията в Монреал от около 10.09 до почти края на октомври на много места се продава грозде за вино та значи купува си мераклията за винопроизводител оределено количество грозде повтарям ГРОЗДЕ не измислица вода+захар+аромати наречена ШАРА смачква си гроздто човека слага го в един бидон и след около две седмици при подходяща температура в помещението за ферментация пие истинско натурално вино направено изцяло и единствено от грозде асега гатанка за "професионалистите" : къде е химията в упражнението много моля не ми правете забележка за препинателните знаци... страшно мразя да пиша съответно повече знаци повече писане :oops:
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

sim написа:
Sunny boy написа::shock: В магазина е пълно със страхотни вина от цял свят.Цените са повече от приемливи.Не разбирам желанието на хора, цял живот да се наливат с "химия" :shock: само щото е по евтино :roll: Някои от горните писачи имат много силни чувства, когато стане дума за хранене :lol: Виното е част от храненето :wink:Не забравяйте,ей :lol:
аве брато хората ти говорят за истинско домашно вино от грозде какви химии видя във вино само от грозде не се сещам ама карай нали трябва да се пълни темата :wink:
Ти освен ,че мразиш да пишеш не можеш и да четеш,бе байно :wink: Всеки който писа преди моя постинг,а и след него визира точно "готов материал"Wine kit" :wink: му казват тъдява :lol: А по твоята "технология" :wink: дето си дал,човек и оцет няма да може да си докара,ама ако искаш да те знаят тука като "винароФ" аз нямам против :lol: :beer:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

sim, не знам братчед, ма ми се струва че концентрата който го продават съвсем не е толкова фалшив колкото ти искаш да го изкараш. 100% не е толкова полезен и с процент на истинско грозде от самото грозде за което говориш, ма мисля че освен консервантите и разни стабилизатори няма кой знай ква тиня вътре.
Аватар
troyaneca

Мнение от troyaneca »

Абе, Сънчо, ти къде видя в началните постове тоя wine kit- много си слънчасал, май. Става въпрос за калифорнийско грозде, което италианските честни частници ни докарват тук и ни го продават на тройна цена, ама пак излиза по-евтино от SAQ. Ти ако по разни причини не си правиш домашно винце, то не значи, че гърци, италианци, португалци, румънци и т.н. са по-глупави и бедни, правейки си го тук, в Монреал. Имам вино още от реколта 2003 и ще ти кажа, че половината от това, което е в SAQ въобще не го вдига в сравнение с моето. Моля те, Слънчев, не си топи задника в теми, в които само ще подразниш създателите им!
Fuck the Cola
Fuck the Pizza
All We Need Is Slivovitza
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

troyaneca написа:Абе, Сънчо, ти къде видя в началните постове тоя wine kit- много си слънчасал, май. Става въпрос за калифорнийско грозде, което италианските честни частници ни докарват тук и ни го продават на тройна цена, ама пак излиза по-евтино от SAQ. Ти ако по разни причини не си правиш домашно винце, то не значи, че гърци, италианци, португалци, румънци и т.н. са по-глупави и бедни, правейки си го тук, в Монреал. Имам вино още от реколта 2003 и ще ти кажа, че половината от това, което е в SAQ въобще не го вдига в сравнение с моето. Моля те, Слънчев, не си топи задника в теми, в които само ще подразниш създателите им!
Троянски :lol: много харесах подписа ти байно :lol: :lol: Аз колкото качествено вино съм изпил през живота си ,не вярвам ти толкова хляб да си изял :wink: Аз ,ша знайш байно, особенно съм "впечатлен" от тия народи дето из Монреалско си правели шльокавица сами :wink:
Даже и от тия тука дето почнаха сами да си правят и електрически автомобили съм особенно впечатлен,ммм... :lol: Аз най съм впечатлен и от българина дето и суджуци си прави в Монреал,а най съм впечатлен от нашенеца дето "си бие гъза да не кенза",ако може :wink: вместо да се бръкне/е,да ,ако има къде/и да си гледа "рахата".Ама той нали нашенеца се има за "бял човек" :lol: та кво съм седнал тука да му казвам кое е добре и кое не ,да навира в ямата си :lol: :lol: :beer:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Напълно съм съгласен с troyaneca че виното на SAQ не стаа в сравнение с мойто (съответно с това на другите които си го правят те самите).
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

:lol: :lol: :lol: :beer:
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Всяко домашно вино, което съм пробвал тук (вкл. и моето) е по-смотано от всяко купешко. Което всъщност е странно, защото евтинджосите в SAQ също са по 2 $ бутилката, другото са акцизи и тям подобни.
Не пречи да се прави за спорта де, стига да не се хвали човек и да не го предлага на гостите си без алтернатива (както правят всички доморасли винопроизводители :) )
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

c200 написа:Всяко домашно вино, което съм пробвал тук (вкл. и моето) е по-смотано от всяко купешко. Което всъщност е странно, защото евтинджосите в SAQ също са по 2 $ бутилката, другото са акцизи и тям подобни.
Не пречи да се прави за спорта де, стига да не се хвали човек и да не го предлага на гостите си без алтернатива (както правят всички доморасли винопроизводители :) )

Много добре казано :beer: Другият аргумент има "корени" в ШОПландия :lol: за които всички много добре знаеме :wink:
Аватар
As-Iv

Мнение от As-Iv »

:lol: :lol:
Последно промяна от As-Iv на Нед Ное 02, 2008 9:58 am, променено общо 1 път.
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

[quote="As-Iv"]За да сме точни, ще кажа,че виното го правя само от чисто грозде без никакви други примеси и за нищо на света не бих го сменил с купените.От вчера започнах да му натискам шапката да не остава суха и така около 10 дни.След още двайсетина точим и пием.Рецептата ми е от мои приятели живеещи в района на Мелник и Дамяница,до сега грешки не е имало.По нагоре съм дал една цена ,като съм писал либри а не литри.Ширата я продават в литри,а гроздето в либри ( 1 либра (lb) = 0.453592 килограм (кг).На тия които са готови наздраве а на другте да дочакат.[/quote]
-------------------------------------

Наздраве и на теб :beer: Вчера минах в магазина,гледам мойто "Божоле" станало и то :wink:
Аватар
troyaneca

Мнение от troyaneca »

Та във връзка с темата, един приятел, беден португалец, от 40 г. в Канада, като научи колко е цената на гроздето и му падна ентусиазма за 3 дена напред. Ма той щото така си се научил човека- да си прави всяка година. Питам го: Що бе аланкоолу :D , кат си бедняга и я имаш повече от 2-3 дуплекса и отделно си на заплатка от 65+к, па си и за пенсия кажи-речи, що си не купуваш от магазина ами се бъхташ? Па той ми се засмя и ми рече следното: Един от нашите най-големи вносители на вино в Канада, на едно събиране се пошегува, че някои вина са направени даже от грозде :lol: Ама то само за майтапа бе. То това дето струва 2$ и другото му били такси та станало от 5-6 нагоре наливно- мерси. Нашето гардже си е най-хубаво. Най-малко поне за това, че има дух, какъвто за съжаление липсва на доста млади орли
Fuck the Cola
Fuck the Pizza
All We Need Is Slivovitza
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

troyaneca написа:Та във връзка с темата, един приятел, беден португалец, от 40 г. в Канада, като научи колко е цената на гроздето и му падна ентусиазма за 3 дена напред. Ма той щото така си се научил човека- да си прави всяка година. Питам го: Що бе аланкоолу :D , кат си бедняга и я имаш повече от 2-3 дуплекса и отделно си на заплатка от 65+к, па си и за пенсия кажи-речи, що си не купуваш от магазина ами се бъхташ? Па той ми се засмя и ми рече следното: Един от нашите най-големи вносители на вино в Канада, на едно събиране се пошегува, че някои вина са направени даже от грозде :lol: Ама то само за майтапа бе. То това дето струва 2$ и другото му били такси та станало от 5-6 нагоре наливно- мерси. Нашето гардже си е най-хубаво. Най-малко поне за това, че има дух, какъвто за съжаление липсва на доста млади орли
Той тоя виц е известен в цял свят в различен вариант :wink: Един приятел като си ходил в България,видял ,че имало реклама на кренвирши по телевизията.Казвали,че били с месо :wink: :lol:
Да е жив и здрав португеза иначе,дето те разсмива :wink: Човек като поживее малко сред вината, се оправя в магазина кое що е :wink:
Наздраве за подписа ти.От едновремешната Троянка по хубава няма :wink: :beer:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Абе тези дет са фенове на домашното производство (нищо лошо!) колко пъти сте си купували истинско вино от САК ? Знаете ли изобщо как да избирате вино или си го купувате в зависимост от цената ?

Предполагам просто, че след като си правите виното, едва ли опитвате купешко вино и веднъж годишно или налитате случайно на такова закупено от Макси, което се продава с цел: готвене.

Мен лично са ме черпили много пъти български семейства с домашно производство вино, и честно - винаги боли глава от него. Опитвала съм тези от шира, и тези само от ферментирало грозде. Може и да не е представително, но поне 10-тина пъти, нито едно от вината не може да наподоби дори вино от Бордо, Бургунско, даже българско Каберне-Совиньон. Някаква алкохолизирана домашна напитка, с червен цвят и аромат на грозде /ако е ферментирало грозде/. Ам чи то все едно да си купуваш местното питие cidre/cider - даже има страхотни издания от замръзнали ябълки. Домашното вино е даже по-зле от сангрия от ферментирали ягоди :lol:

То ако беше толкова лесно просто да си накиснеш плодовете с вода и да оставиш да ферментира, едва ли щеше да има вина, които струват стотици долара.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Публикувай отговор