Хубава заплата

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

ablood написа:Сега съм парт-таймер, изкарващ достатъчно, но не прекалено, работя слетобяд по подобряване на къщата си, за което никой не може да ми вземе и цент. След няколко годиникато реша да я сменям ще струва в пъти повече от скромната къщурка която купих. И никакъв данък няма да платя за тези подобрения и печалба.
Жена ми обаче нещо се е юрнала да прави кариера и е трудна за спиране. Има 2 висши за реализиране горката. Не може лесно да ги прежали.
И ще ти остане задачата да убедиш жена си да се изнесете на квартира до края на живота си или на брака ви. :D ЩОто ако решиш тогава да купиш пак къща печалбата дето евентуално ще реализираш заминава :beer:
Аватар
mouse

Мнение от mouse »

Chomsky написа:Тоест на интервюта за работа когато питат колко бих желал да е минимума който да искам, за позиция описана че иска университетско образование е 26$ на час?
Досега малко съм се подценявал трябва да си призная :oops:
Според мен може да се наложи в началото доста да се подценяваш :lol:

Зависи каква ти е специалността (да си представим че е много търсена :lol:) и двата езика са ти на добро ниво (което е невъзможно в началото заради кебекарския :lol:), и пренебрегнем липсата на канадски опит, тогава може да си позволиш да назовеш сума на интервюто, горе долу колкото си написал по-горе. В противен случай гледай да не е по-малко от 15$, което е много малко ако работи само единия, но за старт става. После се ослушваш за нещо по-добро.
Сиренето е безплатно само в капана.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Какви са тези странни сметки :?, на някой може с 20 да му е хубаво, ама то за тази професия старта бил $27, ама той не бил чул явно ... Университетско или чирашко образование :), ако си сигурен във възможностите си ще получиш колкото и другите, проучи какъв е старта, а не мисли колко да поискаш. Те най-вероятно сами ще ти кажат колко дават за поста. Не съм чувала, поне в Торонто, няко да започне на 15 и после да разбере че колегите наоколо взимат по 30 :roll: ...
Циганите - на Сатурн !
Kiwi

Re: Хубава заплата

Мнение от Kiwi »

Chomsky написа:Може ли да ми споделите, какво се води хубава заплата в Монреал?
Кога се смята, че съм прекрачил прага на бедността и съм сред т.нар. окопитили се имигранти (колко на час).
Искам да знам какво да очаквам от пазара на раб ръка трук?
под 15 час си умрял от глад. От там нататък колкото и да взимаш все ще има някой който да печели повече от теб. А парите, те никога не стигат, каквато и заплата да имаш.
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

Трагедия :shock: Българинът и от ПАРИ не разбирал :lol:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

аз пък си мисля, че хубава заплата не може да съществува :)
Никога не сме доволни :wink:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

За тебе знаем :wink:
Много от нас са си съвсем доволни. Чети!
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

krimon написа:аз пък си мисля, че хубава заплата не може да съществува :)
Никога не сме доволни :wink:
Така си мислиш от страх, аз съм, даже са ми много.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Имаше един пич Пепон, дето се върна в България след дълго пребиваване в Отава. Та той беше си сложил в подписа прословутото:

"По-добре недоволен човек, отколкото доволна свиня."

Много на място в тукашната "дискусия" :)
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

krimon написа:Имаше един пич Пепон, дето се върна в България след дълго пребиваване в Отава. Та той беше си сложил в подписа прословутото:

"По-добре недоволен човек, отколкото доволна свиня."

Много на място в тукашната "дискусия" :)
Свиня ли ме наричаш?
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Не бе, аз говорех за Пепон, всеки си прави сам изводите :P
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 5:56 pm, променено общо 1 път.
Странджата

Мнение от Странджата »

.,,По-добре недоволен човек отколкото доволна свиня.,, .Добре , познавам един човек дето бая свинщини направи за некой долар повече и накрая май ще му теглат ножа.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

На гордия българин вечно някой му е виновен и нещо не му е наред.
Навремето (преди 15 год) в офиса се забавлявах да шашкам колегите, като на въпроса "как си" винаги отговарях "супер", "чудесно" и други такива. Усетиха, че така срещата става по-приятна и постепенно и другите започнаха.
Публикувай отговор