Сега ако е за кафе да ходиш до центъра, много ясно че влака не е опция.
От друга страна, кой е казал че трябва да работи човек в центъра.
Пици има навсякаде.
Ако си пък човек с професия, в Уест Айлънд има точно толкова фирми колкото и в центъра.
Ако пътуваш с Метро и Автобус не е много ясно колко по-бързо е. Някой каза ходенето до спирката и т.н. сигурно автобусите спират на етажа на квартирата, а?
Влака спира в непосредствена близост до Пласе Вилл Мари, ако имате повече от 10 мин от там, май не работите много в центъра. От гарата има структура от подземни коридори и зали с кафенета и магазини, които могат да ви изведат по топла връзка, почти до всички по-значими билдинги наоколо, така че студа също не е проблем.
Платото е супер наркомански квартал, повече пияни и надрусани на глава от населението другаде не съм виждал. Населението също е някакво доста съмнително престъпно. Не ми се връзва като някои ми разправят колко престижен бил. Направете си една разходка там пък сами ще прецените по физиономиите на населението и вида на улиците и сградите, както и облаците с миризма на тихо удоволствие.
Ако говорим за новопристигащи, съм абсолютно съгласен че е по-добре началото да е по към центъра, аз лично харесвам Ен Ди Джи в тая посока.
Следващата стъпка може да е в посока Уест Айлънд и напълно правилно някой спомена - ако сте семейни.
Ако сте бон вивани от някакъв тип, и ви липсва джангъра на центъра и не ви притесняват рисковете от това (престъпност, мръсотия и калабалък) е тогава да.
Много се чудя на всички тия глупаци дето живеят в къщи извън острова на Монреал и ходят на работа с коли и влак. Треа да са много тъпи, нали